Nit, może ja też wymienie problemy poszczegołnych kategorii:
1.0 - Upadło, gdyż to była amatorszczyzna. Sam pomysł na stronę jest też przeciętny/słaby. Zbiór opowiadań nie przyciąga ludzi. Nasze historie tak naprawdę intersują tylko nas. Nie przyciągną nowych. Nawet komiks jest głównie skierowany do osób jakoś z forum związanych.
2.0 - Zgadzam się z tobą. Tak jak pisałem, nie chcieliśmy konkurencji robić, poza tym co nam do anime. To nie jest główny zbiór naszych zainteresowań
3.0 - O tym pomyśle mógłbym napisać więcej. Oto jak ja to widziałem:
Jest serwis.
Na serwisie każdy ma swoje konto i każdy z zewnątrz może się zarejestrować i wrzucić coś swojego. Konta ofcors mają różne poziomy przywilejów. Czyli są też modzi którzy mogą kontrolować jakość przychodzących materiałów ;].
Na serwis można wrzucać swoje wypociny (nie wiem tylko czy to w postaci plików txt jak to ma miejsce na gamefaqs i jak jest aktualnie zrobione, czy to w postaci tekstów, które stają się fragmentem strony).
Zakładam, że byłby to zaawansowane materiały. Nie rzeczy typu wypiska skilii czy lista itemów _^_.
Wszystkie teksty mieszczą się gdzieś w strukturze drzewiastej serwisu. Znaczy tak jak ma to miejsce na waszym dysku ("katalogi" mogą zakładać konta z uprawnieniem moda).
Korzeń drzewa zawierał:
-Gry fabularne
- Gry cRPG
- Gry jRPG
- Gry MMORPG
Co by było niżej?
Na przykład:
- w grach fabularnych byłby poszczególne systemy a w nich zostawione przez ludzi pomysły na przygodę/karty NPC/mapy lochów/customizowane bronie i artefakty/ karty postaci itd.
- gry cRPG i jRPG - solucje, przejścia, kody, listy eastereggów i tak dalej w poszczgólnych grach
- gry MMORPG - podział niżej na ragnaroki, lineage2 i inne WoWy. Zawarte by tam były buildy postaci, poradniki jak expić, jak walczyc na pvp, jak organizować się na Woe/Siege, jak zarabiać pieniądze i tym podobne materiały.
Myślę , że można by też dodać kategorię o karciankach dla naszych twórców talii Magica.
Teraz kwestia jaki jest słaby punkt tego pomysłu?
Otóż informacja jest jak masa. Większa informacja lepiej przyciąga nowe informacje. Potrzebna jest masa krytyczna zgromadzonej wiedzy która sprawi, że zaczną się pojawiać nowi ludzie wrzucający swoje poradniki/faq /opisy. Coś co sprawi, że powiedzenie "hej przecież builda na monka możesz na mw znależć" wejdzie do powszechnego użytku

.
4.0 - Wspomniałem o tych stronach ze względów historycznych. Nie rozpatruje ich jako stron głównych forum ;].