Jeśli chodzi o mnie to absolutnie nie da sie ukryć, że udzielam sie głównie w offtopie albo ogólnie w części Multiuniwersum zwanego ' Różności'. Trochę wstyd, bo do tej pory (a minął już ponad rok) nie przyłączyłam się do żadnego questu. Nie mogę się zasłaniać tym, że kilku z nich najzwyczajniej w świecie jeszcze nie przeczytałam, bo są i takie, w których jestem prawie na bieżąco ( ostatnio do Sephirrota i 8 pieczęci przybyły ze 2 posty, ktorych nie czytałam jeszcze ;3 ze względów technicznych, niech żyje brak kompa). Problem polega właśnie na tym strachu, że coś pezypadkiem ominę, albo przeoczę jakiś ważny szczegół. Myślę też, że wcale nie wystarczy przeczytać 2 ostatnie posty żeby wkręcić się do questa. To troche gra na łatwiznę. Jak już się do czegoś przyłączać, to chyba ze znajomoscią podstaw questa i tego jaką drogę przeszedł. Poza tym ludzie chyba po to te posty piszą, żeby ktoś je czytał nie? Oo? a może się mylę? Może ty Disu masz taki talent, że potrafisz się dopasować jak puzel do układanki. Nie każdy tak ma, niestety. Boki, każdego trafia taka wymówka, ale pamiętaj, że ludzie są różni.
Mam nadzieję, że czytanie zaległych postow w questach nie zostanie odczytane jako coś złego, tylko dlatego, że ktos się w nich nie udziela ==' Geez dziwnie to brzmi. W każdym razie jednym wielkim szpikulcem są komentarze. Gównie dlatego, że sytuacje w nich poruszane to tak zwane ' momenty dokonane', czyli 'co się stało po napisaniu twojego posta i co mi się w nim nie podoba' ( w gruncie rzeczy taki powinien być ich straszny podtytuł ==). Mi się ten dział osobiście nie podoba, bo mnie do questów zraził i od pewnego czasu po prostu tam nie zaglądam (może się coś zmieniło, nie wiem. Ale w sumie niektórzy są przecież na tyle świadomi, żeby sami wychwycić co w danym poście jest nie tak ==).
Osobiście nie do końca wiem, jak wyglądało WB, ale pewnie nietrudno się domyślić.. W każdym razie to, że na forum przybyły osoby z WB, wcale nie znaczy, że z MW takowe WB zrobią. Po prostu mamy za duże pole do popisu w tzw 'offtopie'. Z reguły dlatego, że jest on właśnie 'luźny' i można w nim pisać nawet bzdury lub zadawać pytania, na których widok żuchwa opada ( 'Jak pobrac odciski palców z klawiatury'? - wtf, a czemu to w komputerach nie wylądowało?, 'wena......... wena i po wenie... czyli dzień kobiet ' - wtf? trzypostowy topiczek. Plus specjał - jednozdaniowy spam - a po jakiego grzyba on jeszcze jest aktywny?
Topic telepatyczny istotnie sie rozrósł na potęgę (można by go w końcu zamknąć >.> chociaż to całkiem fajna rzecz) a kult Chimi przechodzi kolejny 'okres świetności' ( wczoraj już na ircu pisałam, że jak tak dalej pójdzie to on się w questa przemieni ___O____ )
Ogólnie trudno byłoby się pozbyć większości tematów w offtopicu, bo są w sumie sensowne i ubarwiają trochę forum. Ale udzielanie sie tylko tam, to zamykanie sobie drogi do kariery ;P _O_ ( look who's talkin ^^' )
Lokacji z kolei jest bardzo dużo, ale w gruncie rzeczy udzielają się w nich 2 góra z 3 osoby ( na jedną lokacje). Ten dział już od wstępu mówi, że tu rządzi założyciel...a to też odstrasza, nie? Poza tym są osoby które w ogóle nie czytały lokacji innych forumowiczów, 'bo i po co'. (takie opinie słyszałam).
To sum up:
*staje skruszona i czeka na wyrok* - za brak udziału w questach. Wielkie GOMEN, ale muszę a przede wszystkim chcę je po prostu przeczytac ;( a jesli już to chetnie się przyłącze do 8 pieczęci albo sephi. Łez dni minionych sie boję ;P ( bo korm ma specyficzny styl ;P)
*staje z kałachem* - śmierć komentarzom!
*kręci ramionami niezdecydowana* - offtop zły..offtop dobry..can't really say, ale przydałby sie tam mały remont.
*wybałusza gały* - WB? a jak to wyglada?

duzo spamu mało tresci? Toż oni się dopiero tu wkręcają
Teraz troche paradoksu - mimo, że chce czytać questy, a jest to dość spory kawał chleba.. przydałyby się streszczenia mimo wszystko. Chociażby dlatego, że niektórzy questy czytali dawno i trochę im pamięć wywiało a streszczeń jest tylko kilka. Z tego co wiem, to ktoś się do pisania tych streszczeń cały czas przymierza ~_O
--------
PRZYPOMINAMY WSZYSTKIM UŻYTKOWNIKOM FORUM O UWAŻANIU NA BŁĘDY ORTOGRAFICZNE ;3