Być może nazwa ‘AntyWIP’ ma teraz rzeczywiście tylko podłoże historyczne. Dla użytkowników takich jak ja zawsze jednak tylko takie miała. Przez te kilka miesięcy, które spędziłem na forum AntyWIP stał się dla mnie niejako symbolem. Nie muszę oczywiście wspominać, iż gdyby nie malownicze opisy wojny na Shiroue zapewne nie zdecydowałbym się na przyłączenie się do Multiświata. AntyWIP jest najbardziej charakterystyczną i wyrazistą organizacją na MW i nawet bardzo dobrze zorganizowana i odgrywana Agenda musi ustąpić pod tym względem AntyWIPowi. Od początku podobało mi się, iż istnieje grupa, która odgrywa ‘tych złych’. Rozumiem, iż odejście Pierwszego Sekretarza i generała Dzika musiało wywrzeć swoje piętno na organizacji. Mimo wszystko na forum nadal pozostały osoby, stanowiące trzon AntyWipu – Yuby i Raflik (Caibre zdaje się działać jakby nieco na uboczu. Taki wolny strzelec w szeregach AntyWipu). Organizacja oczywiście musi przejść restrukturyzację, ale to do czego zdążam, to moja opinia, iż nie powinniście zmieniać nazwy. Jesteście legendą, ale ta legenda jest nadal tworzona. Podejrzewam, że zmiana nazwy w praktyce wiązała by się z rozwiązaniem AntyWipu i założeniem nowej organizacji, zawierającej tych samych członków. Porzuceniem pozycji i prestiżu, który pod wodzą Zegarmistrza razem wywalczyliście. Niech żyje <baczność>AntyWip<spocznij> wraz ze swoją jedyną słuszną nazwą.
|