UWAGA SPOILERY. JAK NIE OGLĄDAŁEŚ TO NIE CZYTAJ MOJEGO POSTA.
Widziałem już trzecią część z płyty i przykro mi to przyznać ale nowe Star Wars są conajwyżej przeciętne. Aczkolwiek przewyższają pierwszą i drugą część.
Dlaczego?
Są przewidywalne. Doskonale wiadomo, że Anakin się stoczy na ciemną stronę Mocy, że Jedi wytłuką prawie co do jednego, że Padme umrze a w czesniej na swiat przyjdzie dwojka dzieci, że Yoda wyemigruje, ze Palpatine to Sith Lord i przyszly Imperator itd... Niby można winić fakt, że jest to środkowa część Sagi i wiemy co ma być potem i co było wcześniej, ale mimo to nie ma żadnych pozytywnych niespodzianek. Są tylko same negatywne.
Jakie?
Count Dooku ginie jak lamer. Niby taki dobry a dwóch Jedi go tak łatwo posiekało.
Darth Grievous ginie jak jeszcze większy lamer - Od strzału z blastera.
Anakin przechodzi na ciemną stronę Mocy od tak. "Oh, co ja zrobiłem.
Yoda i Obi znów się będą rzucać. Ślubuje ci wierność Imperatorze. A potem to już wszystko tak łatwo. Zabijemy młodych Jedi, zabijemy seperatystów.
Rozkaz 66. Po prostu jeden wielki brak komentarza. Jak coś co dotyczy całej armii klonów przeszło niezauważone obok tych wszystkich Jedi i innych istot walczących po stronie Republiki? Imperator wykonał naprawde mało prawdopodobną lame zagrywkę.
Imperator krył się ze swoją ciemną stroną tak, że żaden Jedi nie odkrył jego prawdziwej natury. Musiałby być naprawdę potężny aby żaden Jedi go nie wykrył, a we wszystkich walkach był wręcz żałośny. Niby sprzątnął przybocznych Windu, ale właśnie po to oni tam poleźli aby zginąć. Windu go kosił, Yoda go nieźle kosił. Co to ma być?.
Rada Jedi składa się z idiotów. Coś się źle dzieje w Republice. Działania Sith Lorda wyczuwam. Hmm, kto nim może być. Nie , to napewno nie Senator Palpatine, który skupia aktualnie całą władzę Republice. Przychodzi sobie Anakin do Windu "Palpatine to Sith Lord, którego szukamy". No super w końcu to odkryliście. Swoją drogą dlaczego Windu nie poinformował o tym Rady Jedi tylko sam jak głupek pobiegł do Imperatora ?
Ok starczy tego najeżdzania
Fani SW czekam na wasze gromy