Multiworld

Nothing is impossible in the Multiworld
It is currently Sun May 18, 2025 2:01 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 47 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
 Post subject: Re: MTG: Sieciowe Turnieje MW
PostPosted: Sat Jul 14, 2007 10:15 am 

Z przyjemnością oznajmiam że rozpoczął się kolejny Sieciowy Draft MW.
Udział biorą:

-The Bart
-Cyfer
-Samuel Kalkin
-Maczer

System gier- MW Bloodbath (czyli free for all w czystym wydaniu)

Walki które się odbyły:
Samuel Kalkin - Maczer 2:1 (Maczera zwyciężył w pierwszej turze overwhelmując mnie zupełnie na planszy. W drugiej udało mi się odbić nieco od dna i nie bez pewnych trudności zwyciężyć. W trzeciej turze nasze siły były mocno wyrównane ale dzięki, jak to się wyraził Macz "haxxxowanym ==" spellom odwróciłem role atakującego i broniącego wygrywając pierwszą z gier turniejowych) :)

Walki do stoczenia:
Samuel Kalkin - Cyfer
Samuel Kalkin - The Bart

The Bart - Cyfer
The Bart - Maczer

Maczer - Cyfer

Profile  

Post subject: Re: MTG: Sieciowe Turnieje MW
PostPosted: Mon Jul 16, 2007 12:44 am 

Walka The Bart - Samuel Kalkin 0:2.

Opis: Pierwsza tura była wręcz okrutna. Bart zaatakował shadowem którego nie bardzo miałem jak zdjąć, zwłaszcza po tym jak podpakował mu tyły do 2/5 a ja w rece miałem wyłacznie spell -3/-3 ><. Udało mi sie wystawić kilka critów i zdjąć obronę Barta (czerwony pająk 4/2) za pomocą nieodzownego jak zazwyczaj Slaughter pactu. Dzięki temu kilka critów przebiło się na drugą stronę zdejmując życie barta do z 16 do 9. Reszta była o wiele prostsza zwłaszcza kiedy wszystkie crity które mógł wystawić Bart były wyłapywane przez enchanty wywalające nie-czarne stworki do grobu.
Btw. Grałem Czarno-białym deckiem na removalu, latających critach z flankingiem i sliverach.

Druga tura - Zaczęło się źle. Dla mnie. Znów shadow u Barta == Doznałem nagłego napadu lęku, że sytuacja z nieblokowalnym, nieubłagalnym, coturowym damage się powtórzy. Na całe szczęście jednak podeszła mi Melancholia i wytapowałem tego pana na dobre. Następnie podszedł Dauthi trapper i skutecznie przeszkadzał Bartowi w złożeniu porządnego bloku który mógłby stanowić zagrożenie dla mojego Necrotic Slivera (wisiał niczym topór katowski z tym swoim 3, sacrifice sliver:destroy target permanent). Bartowa, późniejsza próba usunięcia mojego sliverka spełzła na niczym bo w porę zareagował Dawn Charm regenerujac go z damage.
Malach Świtu którego Bart wystawił nadział się na Enchantment i powędrował na grób. Zripostowałem Cieniem Trokairu, zatapowaniem jednego z bartowych chump blockerów i atakiem. I to było na tyle. '^^V

Czekałem na pojedynek z Zarovem ale niestety ponieważ Cyfer odmówił się na tym zakończymy rozgrywki w Trzeciej Edycji Netowego Draftu MW. Zapraszam wszystkich chętnych o zgłaszanie się. Miejsca w nowej edycji są. Planowane dodatki boosterkowe:
Future Sight
Future Sight
Future Sight
Planar Chaos
10 ED

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 47 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

All times are UTC + 1 hour