Może sie powtórzę, ale cóż, takie mam zdanie.
Śmierć jest zawsze przeżyciem indywidualnym, więc trudno się tu doszukiwac jakiejkolwiek prawidłości, czy schematu działań, mozna go z gróbsza pogróbowac na pewne działy, ale nie sprawi to, że zrozumiemy całe postepowanie jakie kierowało daną osobą.
Powody moga sie zaczynac od bardzo prostych uczuc, znudzenia,złości czy zazdrości, a teraz nim ktoś na mnie wyskoczy, proszę dać mi skończyć myśl:P
Najczęściej zdaża się tak, że gracz, czy forumowicz, chce osiągnąć coś, co zostało mu podsuniętę bardzo sprytnie przez film, książkę, muzykę czy cokolwiek innego. Wtedy najlogiczniejsza sprawą wydaje się smierc, iz aczęcie wszystkiego od początku.
Również często zdarza się, że ktoś lub coś, pokonało lub prześcigneło p[ostać gracza, tak więc stara się za wszelkącenę dociągnac lub wyprzedzić tamta postać.
Są też przypadki, kiedy to kierpwani złością, powiemy sobie poprostu, "Zrobię im na przekór, i zginę,o!".Też metoda.
A natomiast znudzenie, wynika z faktu niezbytniego przmyślenie swojej postaci przy jej tworzeniu, szybko się znudzi coś, co nie odpowiada naszemu charakterowi.
W każdym z tyc przyapaków dochodzimy do tej samej sytuacji, kiedy to zabicie postaci jest wynikiem pewnych okoliczności, nie do końca zależących od nas.
Sprawa ma się jednak troszke inaczej, kiedy wszystko robimy sami.
tu trudniej jest zająć stanowisko, bo często śmierć postai jest efektem przyadku, i chwilowego impulsu, co mozna nazwać - Syndromem Anime. Które najbardziej wpływa na pomysły twórzecz większości forumowiczów.
Można tez uznać to za efekt ścisłego planowania, ale wtedy trzeba się samego siebie zapytac, dlaczego coś takiego planujemy tak naprawdę.
Suma, sumarum, najczęściej brak jest naprawde dobrego uzasadnienia zabicia swojej postaci, ponieważ zbyt często jest to impuls chwili, badź jego kontynuacja, a potem jest odkręcanie wszystkiego, płacz i zgrzytanie zębami.
więc jesli jescze ktoś sie mnei zapyta, dlaczego nie przepadam za chaosem(nie za wami obydwoma, was da się znieść), to proszę przeczytać tego psota jeszcze raz, a jesli nie znajdzie się odpowiedzi, porosze skontaktować się z moderatorem i podać wysokość IQ w celu zapewnienie wolności forum od osób mających problemy z kojarzeniem faktów.
|