Z tym profilem (jeśli chodzi o ilość/jakość przyjmowanych klas) nie ma co przesadzać, bo w Wowie nie ma górnej granicy ludzi w gildii - w Akatsukiryu na Aszune jest ponad 300 osób. Fakt, większość to alty głównych postaci (sama mam tam dwie, a Rav chyba ze cztery

) ale przynajmniej pozwala to na dość szybkie znalezienie party.
Instancjowanie jest fajne (przy dobrym party) i pozwala szybko zorientować się w skillu ludzi, z którymi grasz. Z dobrym teamem można przechodzić za trudną instancję nawet w cztery osoby (sprawdzone, da się). Z bandą randomów można wipe'ować jeszcze przed pierwszym bossem będąc kilka levelów wyżej (też sprawdzone. Najgorsze party ever X__X).
Aha, ludzie, którzy zaczynają...
Czytajcie tipy, które się pojawiają na loading screenach. Nie, serio. Już jednemu takiemu pokazywałam, że można zablokować bieg. *poke, poke* :>
Addony które mam i sobie chwalę:
Metamap - bardzo ułatwia życie
Enhanced Tooltip - przydatny, zwiększa ilość informacji, które dostajemy po najechaniu mychą na itemek
Group Calendar - to nam się przyda do gildii - koordynacja eventów
Auctioneer - obowiązkowe dla bankiera, pomaga w wystawianiu aukcji i zapamiętuje ceny
Gatherer - zapamiętuje położenie ziółek, metali i skrzynek
Enchantrix - dla enchantera
KLH Threat Meter - do instancji obowiązkowy
Trinity XP - miła zabawka, dodaje pasek z procentowym wyświetleniem expa
CT - tego jest od zakichania i kawałek, ale ja używam tylko kilku: Mail mod, Party Buffs, Expense History. Jeszcze nie chodzę na raidy, ale jak zacznę, pewnie przyda się też Raid Assist.
WIM - Wow Instant Messenger - zabawka, ale wygodna - privy w nowym oknie, taki mini messenger, dobrze rozwiązany i naprawdę miły w użyciu.

Szukamy w guglu, ściągamy, rozpakowujemy do katalogu z grą -> Interface -> Addons. Ustawiamy w grze - w oknie wyboru postaci w lewym dolnym rogu jest przycisk AddOns.
I jeszcze kilka obowiązkowych linków:
wow-europe.com - doh. Forum jest skarbnicą wiedzy.
thottbot.com - questy, npce, itemki... You name it, we have it.
wowwiki.com - wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Wowie... Przed każdą wyższolevelową instancją warto tu zajrzeć, mają rozpisane strategie na bossów.
Dla trochę bardziej zaawansowanych... Jak poukładać sobie te wszystkie cholerne skille, kiedy cztery dostępne paski przestają wystarczać (kto gra szamanem, ten wie, jakim bólem są wszystkie totemy X__X):
http://www.wowinsider.com/2007/06/15/th ... cro-mania/Jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy, dopiszę.