Emmm Rav w tej chwili jeszcze mnie nie obrażasz, ale zauważ, że te dwie platformy się uzupełniają
Windows jest platformą typowo medialnę, a Linux jak dla mnie służy głownie do zarządzania sieciami, bo bez ściągania pakietów z sieci nie możesz nawet mp3'ójki odtworzyć bez zgrzytów

no chyba, że masz już pakieciki na dysku instalacyjnym.
A co do produkty firmy z Redmond, której nazwy tutaj nie wymienie

jej produkty po solidnym configu nie są takie złe jak się wydaje, ja obecnie po tygodniu walki z Vistą Bussiens (program akademicki MSDN - WSPA Lublin, mam w ramach studiów oprogramowanie, jakieś 70% Microsoftu do ściągnięcia za bezdrurno

) działa już drugi miesiąc bez żadnych błędów czy konfliktów sprzętowo-programowych. No i obsługa Intel Core 2 Duo

I szybsze działanie (tutaj to mnie fakt faktem zdziwiło ale jednak) środowiska programów firmy ADOBE, tj. Photoshop, InDesign, GoLIve, Dreamweaver, Illstrator, AfterEffects...
No ale nie o tym miała być mowa.
Drahomir, nie mówię, że jesteś idiota, bo ludzi obrażać (powiedzmy) nie lubie, ale Raven ma racje, jeśli wykorzystując tutoriale nie potrafisz zainstalować jednej z prostszych wersji Linucha na swoim sprzęcie domowym to wg. mnie albo jesteś leń patentowany, bo możliwe, że jak czegoś nie umiesz to to rzucasz w pizd*
A pozatym dziwie się, że nie potrafisz tego zainstalować... Przecież to jest tak proste, że 14-15 latki już to robią... Sam widziałem więc wiem co mówie

fakt faktem korzystają tylko z powłoki graficznej no ale jednak zainstalowały go

(Gentoo)