Pyszne linki z buszowania w pierwszych stronach DA z tutorialami. Jak będę miała siły i chęci to wrzuce tego więcej. Tymczasem enjoy.
Standart:
->
->
-> Zabawne, aczkolwiek nie ze wszystkimi rysunkami się zgadzam, gdyż są przekłamania anatomiczne. Tak, przy wyimaginowanych skrzydłach też trzeba o to dbać!

Ale dział detali bardzo ładny.
->... bynajmniej nie z sesji rpg.
-> znajdziecie to w każdej książce poświęconej rysowaniu. Nawet w "How to draw manga" było.
-> - całkiem niezłe. Wobec innych tutoriali, które oglądałam mało wyszukane i nie tak przyjemne dla oka (i na pewno sama niedługo zrobie lepsze!:<), ale na pewno bardzo przydatne.
->
->
->
-> nyaa~
->
-> bo o piersiach.
-> Hax.
->
->
->
>D
->
->
->
->
Linearty:
->
-> osobiście mi się nie podoba >.>''
-> czyli kolejna droga do zrobienia lineartu.
->
Jest ich oczywiście o wiele więcej, ale nie przesadzajmy z ilością. D:
Godne wyróżnienia:
-> - aff aff aff *_* Może drobne przekłamanie na koniec (którego nie powinno w zasadzie byc >.<''), ale tut sup!
->
-> ;P
->
->Też chce takie bajery :<
->EKhm, że zacytuję: Nuff said 8]
->! Czyli to co sprawia czasem wiele kłopotów.
-> Hax D:
->
* dla mnie i mojego łącza. Flash za długo mi się ładuje, więc nie opierdzielałam się i nie czekałam, a z zewnątrz bardzo ciekawie wyglądało. Zajrzyjcie tam.
* Error lol XD Czyli tutorial XDDDDD
Na devie jest ok fakin 72,550 tutoriali.XD Chcecie więcej - to szukajcie. I jakieś uber, podlinkowujcie.
Co do doświadczeń z podręcznikami, mam już znacznie większe niż ostatnio, gdy postowałam w tym topicu.
Pierdułki książeczkowe typu 'Akt', 'Postać' itepe wyd. Galaktyka są dobre do poczytania w busie. Niewiele więcej, bo to taki śmietniczek kieszonkowy.
'Podstawy rysunku' Delty są faktycznie podstawami. Nie oceniam najlepiej. >.>''
Za najlepszy podręcznik, z jakim miałam styczność to "Anatomia dla artystów" Simbleta (bodajże :X). Przynajmniej jeśli chodzi o anatomię. Nie ma tam żadnych powiązań z mangą.
Jest tam mnóstwo bardzo szczegółowych i doskonałych zdjęć z super oświetlniem. Autorzy uwzględniają, dział za działem (książka uporządkowana), budowę każdej części ciała w bardzo urozmaicony sposób. Jednak za jakością przemawia cena. W księgarni to cudko kosztuje 100 zł. Na allegro, zainteresowani mogą ją znaleźć za 85 zł o ile dobrze pamiętam.