Na początek mała otoczka fabularna. Jak się komuś nie chce czytać to niech przejdzie do następnego akapitu^^
_Wszystko, przynajmniej jak dla mnie, zaczęło się tuż przed świętami kiedy to z Windukindem i Seymourem szukaliśmy prezentów. Po paru godzinach niemal bezowocnych obchodach sklepów natrafiliśmy na pewną księgarnię. Odruchowo zacząłem szukać półki z mangą co z pomocą towarzyszy przyszło bardzo łatwo. Nie jestem zwolennikiem kupowania artykułów książko podobnych na prezenty ale właściwie można uznać, że byłem zdesperowany i zacząłem przeglądać wygrzewające się na promieniach świetlnych z lamp zeszyty i książki zawierające japońskie komiksy. Oczywiście jak wiadomo wybór tytułów jest u nas niewielki. W szczególności jeśli mamy do czynienia ze zwykłą księgarnią. Na moje szczęście Seymour spostrzegł mangę zatytułowaną Mega Tokyo. Był to przelany na papier komiks internetowy. Za poleceniem Seya nabyłem ów mangę i muszę przyznać, że wybór był na prawdę trafny. Po zaznajomieniu się z treścią komiksu od razu rzuciliśmy się z Crowem na wersję internetową...
_
http://www.megatokyo.com/index.php?strip_id=1 Jestem pewny, że przewinął się przez forum ten link. (Zastanawiam się czy przypadkiem przez opis na GG Seya również.. ale mam słabą pamięć. Mniejsza z tym^^) Opowieść o dwóch maniakach komputerowych wciągnęła mnie i Crowa doszczętnie. Manga spodobała mi się na tyle, że doszedłem do wniosku, że prowadzenie internetowego komiksu musi być fajną sprawą. Tu, w brew pozorom, dochodzimy do sedna sprawy. Dziś przypomniało mi się, że Distant z Seymourem planowali zorganizować i stworzyć oficjalną stronę Multiworldu w celu przyciągnięcia nowych osób. Jednak z braku jednoznacznego postanowienia co do tematyki strony plan legł już chyba w gruzach. Chciałbym zatem wyjść z nową propozycją, która wydaje mi się być rozwiązaniem idealnym. Komiks internetowy – Multiworld. Tak ,tak. Saovine i Caibre ze swoimi talentami, Crow i Seymour ze swoimi potencjałami i niezaprzeczalną kreatywnością oraz ja jako grupowy obibok moglibyśmy sprawić, że plan ten mógłby dojść do skutku. Moglibyśmy wrzucać stripy co dwa tygodnie. Nie ma przecież takiej możliwości aby żadne z nas nie miało czasu czegoś naskrobać. Tym bardziej, że pole manewru byłoby – jak Multiświat – nieskończenie wielkie. Dla czego tak? Dlatego, że jedyne co by łączyło forum z opowieścią jest świat. A zatem praktycznie nic. Nie musi to być w żaden sposób powiązane z tym co dzieje się na forum.
Osobiście uważam, że jest to droga na której można by zrobić niezłą furorę na skalę światową. Chyba w każdym udanym komiksie internetowym zaczyna się po jakimiś czasie wszystko układać (sprzedawanie koszulek z nadrukami itp.) więc wszystko leży w naszych rękach. A zatem: Saovine, Caibrze, Seymourze, Crow, Distancie (Który mógłbyś pomóc przy budowie strony) Jesteście ze mną? ^^