MW main event:
format: legacy - ponieważ większość graczy nie posiada turniejowych decków, zagramy najmniej restrykcyjny format. Jednak pewne restrykcje muszą być spełnione - oto specyfikacja tego formatu
http://www.wizards.com/default.asp?x=ju ... /sfrlegacy
proxy - jak już wspominałem 10% wydaje mi się rozsądnym kompromisem, oczywiście w razie wielu głosów przeciw zmieni się. proxy mają być jasno i wyraźnie opisane, bez tłumaczeń w trakcie gry "ta karta to nie jest ta tylko..."
prosiłbym także o nieużywanie własnych(MW suffering) kart, ani obcojęzycznych jeśli nie znamy ich treści.
ilość rund: prawdopodobnie 7, zależy od ilości chętnych
system: szwajcarski
nagrody: I - booster z 9th edition + bosster z Ravnica
II - booster z Ravnica
MW drafts:
typ: rochester draft
limit osób: 8
system: pucharowy
nagrody: uścisk ręki organizatora
Kilka najważniejszych zasad:
-Talia musi zawierać co najmniej 60 kart
-Sideboard musi zwierać albo 15 kart albo 0
-Karty można zamieniać WYŁĄCZNIE pomiędzy sideboardem i talią WYŁĄCZNIE po pierwszym duelku (tzn nie wolno przed pierwszym)
-Przed każdym pojedynkiem dobrze tasujemy talię i dajemy przeciwnikowi przełożyć
-Procedura wybierania kto zaczyna. Kolejność jest bardzo ważna:
1. rzuty kostką
2. wygrany decyduje czy zaczyna czy ciągnie
3. dopiero wtedy każdy ciągnie 7 kart!!!
-Pamiętajcie ze większość zagranych kart idzie na stos i po każdej Waszej karcie przeciwnik ma prawo zagrać swoją (instant). Nie można zagrywać w stylu "rzucam to, to i to"
-O wszystkim trzeba pamiętać i przypominać. Jeśli ktoś zapomniał pociągnąć kartę, a już wystawiał ląd czy robił cokolwiek innego - nie może sie cofnąć. Tak samo z wystawianiem kart, deklarowaniem atakujących itp - zasada znana z każdej gry - puszczasz karte, nie możesz już jej cofnąć.
Prosiłbym także o przestrzeganie kolejności tury, tzn. najpierw untap, potem draw - czasami ma to ogromne znaczenie.
-Na koniec najważniejsze - oczywiście nie ma szans ani sensu kontrolowanie tego wszystkiego, więc pozostaje mi tylko prosić o przestrzeganie zasad, gre fair play i ufać że się do tego zastosujecie (i proszę mnie nie wyśmiewać odrazu <.<)
gl & hf
Zapisów można dokonywać w tym temacie ^^
Lista uczestników:
Main:
1.Windukind
2. Raven
3. Cyfer
4. Bokler
5. Distant
6. Zelot
7. CHAOSaE
8. The Bart