Witam wszystkim MTGowców i im podobnych. Jako że rok (prawie) minął już od ostatniego organizowanego w sieci turnieju Magic zapraszam wszystkich chętnych do uczestnictwa w kolejnej edycji.
Termin rozpoczęcia rozgrywek: Niedziela 9. VI. 2007 godzina 14:00
Kwestia Pierwsza:
Od czasu poprzedniego turnieju wyszło sporo ciekawych dodatków które znaczaco zmieniły dynamikę gry i naszła mnie następująca myśl:
A może T2?
Do tej pory używaliśmy formatu Legacy czyli 1.5 jednak teraz gdy decki w tym standardzie są zdolne zadać przeciwnikowi 30 dmg w jego pierwszym upkeepie ... no cóż- wydaje mi się ostro przegięty. (At least do 20 czerwca gdy zbanowany zostanie Flash)
Format T2 jest restrykcyjny ale zapewnia zbalansowanie decków i kart.
Na tych zasadach trzy ostatnie edycje które weszłyby do turnieju to:
9 EditionRavnica BlockRavnica: City of Guilds
Guildpact
Dissension
Time Spiral BlockTime Spiral
Planar Chaos
Future Sight
Co o tym sądzicie i kto jest chętny na grę? Możliwe, że uda się skombinować nagrody dla zwycięzców 1-2-3 miejsca. (Z góry uprzedzam- nie liczcie na boostery, raczej Kiribany i inne dziełka artystyczne o niewymiernej wartości pieniężnej)
1 Nagroda - hasło i login do serwera FTP zawierającego 2 GB Hentai (i rośnie) -ufundowane przez Samuel K.Kwestia Druga:
Medium gry
Do tej pory grywaliśmy poprzez mwsplay i wydaje mi się że pomimo niedogodności( w stylu krzaczącego się serwera mwsplay.net lub connect errorów) program ten jest najbardziej przyjazny użytkownikowi. Ma najwięcej opcji, ładną szatę graficzną i wbudowany builder decków wraz z miernikiem statystycznym tychże.
Gry rozgrywać miałyby się poprzez serw mwsplay.net lub mwsgames.net w zależności od ich obciążenia. Nazwy gier zostałyby oznaczone przez dodanie [MW MTG] czyli przykładowo:
Haritsuke- Samuel_K[MW MTG]Pary wylosowałaby forumowa sierotka.
Kwestia trzeciaA jeżeli już T2 to może draft?
Spotkałem się w sieci z programem iDraft. Jest równie prosty w obsłudze co mwsplay.094f, darmowy i niewielki.
http://www.magic-league.com/download/Patches.zipPo zakończeniu draftu stworzony deck można zapisać do formatu apprentice z rozszerzeniem .dec który jest rozpoznawany przez mwsplay (z niewielkimi oporami ale jest ) Myślę, że odświeżyłoby to rozgrywkę i wprowadziło przyjemny element przypadkowości w deckach. Oczywiście jest to opcja dla bardziej doświadczonych graczy którzy mają już pewne doświadczenie w budowaniu decków i co nieco wiedzą na temat nowych edycji.
Uwaga: w tej opcji niestety odpada Najnowszy dodatek- Future Sight gdyż nie został jeszcze dopatchowany do programu iDraft.
Lista uczestników:
1. Samuel Kalkin
2. GvS
3. Nocna Mara
4. Crow
5. Zelot (if T2)
6. Haritsuke
7. Debart (if Draft)
8. Maczer
Zapraszam do dyskusji i optowania w ankiecie.