Ja nie wywodzę si z WB. MW to forum, na ktore sie zapisałem i którego użytkownikiem jestem. Razem z wami tworzyłem i tworzę Multiświat, który z każdym postem jest coraz ciekawszy i bardziej barwny.
Zacząłem czytać jakis przykładowy post na Wb (o herbacie) i nie skłamie, jeśli powiem, że nie mogłem przebrnąć przez pierwsze dziesięć linijek. Taki był nudny, a ponad to wydawał mi się wręcz, wybaczcie to określenie, durnowaty. Nie chcę obrażac miłośników herbaty, ponieważ sam musiałbym siebie obrazić. Chodzi o to, że taki klimat jest dla mnie zbyt... nieklimatyczny, jeśli rozumiecie o co mi chodzi. MW ma swój własny charakter i tylko ślepiec nie potrafi tego dostrzec. Zalążki tego właśnie charakteru sprawiły, że MW powstało. Powstało, ponieważ miało być czymś odrębnym, innym, wyraźnym i wyjątkowym. I jest!
Obecnie Multiświat posiada 57 zarejestrowanych użytkowników! Nie mam zamiaru wysłuchiwać jojczenia, że tylko kilku jest aktywnych! Ja jestem! Multiświat to była inicjatywa kilku osób, ktora według mojej oceny udała się całkiem nieźle i będzie się nadal udawać. Oczywiście, mamy problemy, ale kto ich nie ma? To jeszcze nie powód, żeby kończyć tak wspaniałą, nie bójmy sie tego powiedzieć otwarcie, tak wspaniałą inicjatywę, którą jest Multiświat! Jestem zupełnie przeciwny tej "fuzji", którą osobiście uznaję za poroniony pomysł. Mam zamiar nadal robic to, co robiłem dotychczas, czyli pisać posty, kreować swoją postać, świat, tworzyć różne układy, paktować, knuć spiski, myśleć, co by tu wykombinować, żeby było ciekawie... Innymi słowy- bawić się! Dajcie sobie spokój z tą fuzją.
A co do zarzutów, z którymi można się spotkać w tym temacie... Oglądam anime, z przyjemnością, ale nie tego szukam na forum. Na forum szukam gry fabularnej w klimacie, który jakimś dziwny zrządzeniem losu znalazłem w Multiświecie! Tego szukam- nie herbaty, nie anime.
Elitaryzm? Dajcie spokój z tymi politycznie brzmiącymi pierdołami. Szukamy odrębności, a ponieważ nie znaleźliśmy jej nigdzie indziej, postanowiliśmy sami ją stworzyć. Bądźmy z tego dumni, zamiast psioczyć na lewo i prawo. Nie chcemy ludzi-którzy-będą-psuć-klimat? Oczywiście, że nie! A to dlatego, że każdy rejestrujący sie uzytkownik powinien zapoznać się z panującym na naszym forum klimatem! Ja się tu zarejestrowałem, ponieważ mi się on spodobał i myślę, że całkiem nieźle tu pasuję. Nie chcę "wysłuchiwać paplaniny niedouczonych dzieci". Dlatego ma mi ktos zarzucac elitaryzm? Jestem otwarty na wszystkich nowych użytkowników i z góry zakladam, że są to inteligentni i kreatywni ludzie, którzy chcą się na chwile oderwać od rzeczywistości, a nie "psuje". Czy to jest elitaryzm? Dajcie spokój...
Kończę już, chociaż czuję pewien niedosyt. Podumowując moją wcześniejszą wypowiedź- jestem przeciwny przylączaniu nas do Wszechbiblii.
_________________ "...niepowodzenie uderza w nas bardziej,
kiedy jest rezygnacją."
Gichin Funakoshi
|