Sylwester MW 10/11
Moderator: Chimeria
Re: Sylwester MW 10/11
lol podoba mi się ten zapał :D
Ej ale jak jakieś eleganckie kreacje wieczorowe czy coś, to trzeba będzie się w szpile wbić xD
FUUUUUU!! p;
i jeszcze w tym tańczyć _C_
Chyba zacznę już szpilki zakładać, co by sobie kostki na sylwku ne skręcić x_X
Ej ale jak jakieś eleganckie kreacje wieczorowe czy coś, to trzeba będzie się w szpile wbić xD
FUUUUUU!! p;
i jeszcze w tym tańczyć _C_
Chyba zacznę już szpilki zakładać, co by sobie kostki na sylwku ne skręcić x_X
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
Przydałaby się jakaś ankieta z najlepszymi propozycjami motywu. Od razu zaznaczę, że jestem wielkim przeciwnikiem stylizacji na lata 20, 30, 40, 50, 60 omfg. O ile żeńska część ma pole do popisu, my faceci i tak wbijamy się w gajerek i (przynajmniej dla mnie) nie ma ani krztyny szaleństwa. Ale przede wszystkim to są strasznie eksploatowane tematy! Stać nas na znacznie więcej co widac po pomysłach.
Ja od siebie dorzucę pare sprawdzonych motywów z balów architektury:
- Robol party - Proste, zabawne, z klimatem ("Polej pan, panie majster!")
- Cyberpunk - Bardziej wymagające ale istny raj dla ludzi kreatywnych. Pamiętam przykład jak koleś wczepił świąteczne lampki w czapkę :D
- Ninja party -
- Prehistoria - Efekciarskie, dość trudne w przygotowaniu ale idealnie pasuje do naszego poziomu rozrywki i kultury ;)
Maskarada to kapitalna sprawa ale przy naszym poziomie zżycia i wzajemnej wrogości pewnie nie udałaby się. O trudnościach w dochowaniu tajemnicy stroju do sylwestra nie wspomnę. Dz o 20
Ja od siebie dorzucę pare sprawdzonych motywów z balów architektury:
- Robol party - Proste, zabawne, z klimatem ("Polej pan, panie majster!")
- Cyberpunk - Bardziej wymagające ale istny raj dla ludzi kreatywnych. Pamiętam przykład jak koleś wczepił świąteczne lampki w czapkę :D
- Ninja party -
- Prehistoria - Efekciarskie, dość trudne w przygotowaniu ale idealnie pasuje do naszego poziomu rozrywki i kultury ;)
Maskarada to kapitalna sprawa ale przy naszym poziomie zżycia i wzajemnej wrogości pewnie nie udałaby się. O trudnościach w dochowaniu tajemnicy stroju do sylwestra nie wspomnę. Dz o 20
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
Wpadne jutro na narade, ale z góry zaznaczam, że wieś party itp nie dość, że mnie nie kręcą to jeszcze mam je codziennie w domu z Raflikiem P:
Takoż robol party i prehistoria wydają mi się mało fajne, za to cyber omfg *_* mimo ze nie jestem szczególną fanką tego gatunku. Pozostałe tez mi sie podobaja, rezerwuje sobie juz termin >3
moreover rezerwuje troche czasu na event!
Takoż robol party i prehistoria wydają mi się mało fajne, za to cyber omfg *_* mimo ze nie jestem szczególną fanką tego gatunku. Pozostałe tez mi sie podobaja, rezerwuje sobie juz termin >3
moreover rezerwuje troche czasu na event!
Cosplay np postacie z gier. Już widzę tę bandę Mario XD
Niestety nie będę w stanie pojawić się dziś o 2o.oo, ale ze swojej strony dodam, że chętnie podejmę się organizacji imprezy w stylu lata 20-30. przy współpracy z innymi (słyszałam, że Aria jest chętna). Jakoś nie kręci mnie impreza w stylu robol party, wieś party, jaskiniowcy itp. Trudno byłoby dobrać odpowiednią muzykę do tych klimatów, lata 20-30 mają tę zaletę, że można wykorzystać właściwie starsze standardy jazzowe i bluesowe, co nie powinno nikogo razić estetycznie.
Mnie też przypadł cyberpunk do gustu, a chociaż strasznie podoba mi się okres roaring 20s, trzeba przyznać, że panowie nic innego poza gajerkami nie wymyślą. Niemniej, jeśli padnie na 20s to powinniśmy dać radę. Postaci z filmów też miałyby niezłe pole do popisu. Można by zrobić scenografię a'la plan filmowy (zielony ekran? XD) zrobić kamery z pudełek. Postawić krzesełko reżysera...XD czerwony dywan...aww rozmarzyłam się.
Sidemark: Macz, ale z ciebie zrzęda okropna.
Sidemark: Macz, ale z ciebie zrzęda okropna.
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
W wyniku dzisiejszego spotkania na ircu, doszliśmy do następującego podziału zadań przygotowawczych. Jest dopiero wrzesień więc nie musimy się spieszyć. Oczywiście jeśli przyjdą wam jakieś pomysły do głowy nie wspomniane na liście nie wachajcie się postować. Dziękuje wszystkim za tak liczne przybycie :)
Konwencja Steam Punk
1. Przykłady przebrań, temat z poczuciem klimatu steampunku - Lichu
2. Playlista na początek - Sao, Maczer, Morgi, Ren
3. Absynt - zakupy Noi i Aria
4. Oprawa picia i wspólny drink bar - Gumowy, GvS
5. Menu i wykonanie - Gumowy + Usa + Mat?
6. Zakupy spożywcze - Aria samochód team po drodze do Kanii
7. Firework team i sztuczne ognie - Chi, Windu?
8. Zmywak - Roe :D
9. Dekoracje - Usa zaczyna topik na forum i rozkęca celem researchu
10. Para wodna Aria + Vanny ???? O_o
11. Śrut dla Gumowego - Aria
Konwencja Steam Punk
1. Przykłady przebrań, temat z poczuciem klimatu steampunku - Lichu
2. Playlista na początek - Sao, Maczer, Morgi, Ren
3. Absynt - zakupy Noi i Aria
4. Oprawa picia i wspólny drink bar - Gumowy, GvS
5. Menu i wykonanie - Gumowy + Usa + Mat?
6. Zakupy spożywcze - Aria samochód team po drodze do Kanii
7. Firework team i sztuczne ognie - Chi, Windu?
8. Zmywak - Roe :D
9. Dekoracje - Usa zaczyna topik na forum i rozkęca celem researchu
10. Para wodna Aria + Vanny ???? O_o
11. Śrut dla Gumowego - Aria
Nothing is impossible
Rozumiem, że przez ten mój gulasz na piwie. Ok, mogę gotować, ale nie sprzątam :PDistant wrote: 5. Menu i wykonanie - Gumowy + Usa + Mat?
Że niby jak się ma zmywak do steampunka? Łaźnię parową mam wybudować??Distant wrote:8. Zmywak - Roe :D
To w takim razie parę przykazań:
1. Nie będziesz robił/-a gnoju w najbliższej okolicy zmywaka (nie dotyczy obsługi zmywaka, a co p;)
2. Nie będziesz robił/-a gnoju w zmywaku.
3. Jeśli zrobiłeś/-łaś bagno na podłodze koło zmywaka, to sam je sobie wyczyść.
4. Jeśli zrobiłeś/-łaś bagno na podłodze w łazience, to bardzo prawdopodobne, że przelezie ono w okolice zmywaka. W takim wypadku patrz punkt trzy.
5. Sprzątanie bagna powstałego w wyniku zmywania nie należy do obowiązków obsługi zmywaka.
6. Obsługa zmywaka funkcjonuje w oparciu o spożycie Żubrów.
7. W razie braku Żubrów sprzątanie zmywaka zostaje zawieszone do momentu ich dostarczenia obsłudze zmywaka.
8. Czy absynt aby nie wygląda jak płyn do mycia naczyń?
'cos im the definition of the worst kind of mean
so... are you rebel?
so... are you rebel?
o/ Melduje się pomocnik maszynerii zmywakowej. Lepiej przygotujcie tam spory zapas ogniw Żubrowinowych, te stare zmywarnice pochłaniają ich hurtowe ilości. :)
BTW - Nagłośnienie. Przywieźć ten zestaw 2.1 który był w Augustowie/Okoninach czy ktoś weźmie lepsze?
BTW - Nagłośnienie. Przywieźć ten zestaw 2.1 który był w Augustowie/Okoninach czy ktoś weźmie lepsze?