Wypad Leśno-Górski Vol.2 2015

Tu dowiesz się o wszystkich spotkaniach i zjazdach mających miejsce w realu.

Moderator: Chimeria

Saovine

Re: Wypad Leśno-Górski Vol.2 2015

Post by Saovine »

Myślę, że czas powoli pomyśleć nad listą obecności oraz szczegółami co do dojazdu i/lub miejsca zbiórki na wyjazd lub po przyjeździe na miejsce (którym jest?...)

Ryu...?

My z Sebą w tym roku planujemy urlop w Karpaczu w okolicy drugiej połowy sierpnia. Jeśli ktoś chce się przyłączyć, to zapraszamy ;-) ale rezerwacja noclegów we własnym zakresie.
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
ryuzok

Post by ryuzok »

Do końca następnego weekendu zmontuję trasę i szczegóły.
Powiedział bym "sorry że tak długo bo jestem zarobiony tralalalala", ale po prostu się opierdalam :(
ryuzok

Post by ryuzok »

Trasa:

Start -

Wałbrzych - z tego miejsca możemy albo pójść do Głuszycy (około 10km), albo podjechać tam busem.

Głuszyca - w zależności od tego jak dużo będzie sił i jak bardzo chcemy zwiedzać jaskiń, bunkrów, i innych lądowisk dla UFO, idziemy do Walimia, Rzeczki, lub Kamionek. Walim i Rzeczka są w porównywalnej odległości od Głuszycy (około 10 km), Kamionki znajdują się około 20km od Głuszycy. Osobiście będę oscylował za Kamionkami dnia pierwszego.

Kamionki - Dalej idziemy do Woliborza.

Wolibórz - będziemy kierowali się na miejsce spoczynku które znajduje się w okolicach Bielawy (około 5km przed wyjściem z parku krajobrazowego), tam najpewniej przenocujemy, po nocy udajemy się do Dzierżoniowa (trasa już niestety będzie momentami względnie miejska).

Trasa alternatywna:

Głuszyca -> Walim/Rzeczka -> dużym obejściem Kamionki -> Jugów -> Bielawa / Dzierżoniowa

W praktyce podejrzewam, że tak jak ostatnio najbardziej liczyć się będzie punkt startowy i docelowy, więc środek trasy będziemy edytowali "w trakcie".

Średnio dziennie wychodzi około 15 / 20 km (nie licząc różnicy poziomowej), więc sądzę że nie powinniśmy mieć trudności z trasą.
Saovine

Post by Saovine »

Dodam, że do Wałbrzycha mamy elegancki dojazd zarówno z Warszawy, jak z Gdyni, a nawet Pilawy. Są bezpośrednie pociągi, które jadą przez noc i są na miejscu około godziny 7.00. Moglibyśmy więc rozpocząć wędrówkę już w czwartek. Powrót raczej też można planować z Wałbrzycha, z dodatkową pomocą Nowej Rudy (czy tam rudej P: ).

Ryu, co do odległości, to ja bym tak nie szarżowała z kilometrami. Wydaje mi się, że 10-15 jest bardziej realne niż 20, biorąc pod uwagę różny stopień nachylenia terenu i nie łażenie tylko dla kilometrów, ale też dla ogólnie pojętej rekreacji i widoków. Załóżmy też, że każdy weźmie noszone buty, a nie nówki :P Ja planuję wziąć moje znoszone campusy, które lepiej się sprawdzą niż haixy w zeszłym roku...

A tutaj info o schroniskach w naszym rejonie:

Orzeł: http://www.orzel.info.pl/noclegi-100.html
Sowa: http://schroniskosowa.republika.pl/cennik.htm
Zygmuntówka: http://schroniskozygmuntowka.pl/

Jest kapkę drożej niż w zeszłym roku, ale do zniesienia.

Na mapie są też gdzieniegdzie pola namiotowe, ale ogólnie raczej niedużo. Ruy, zrób pan skan i oddaj moją mapę!

Wstępna lista chętnych:

1. Saovine
2. REnler
3. Ryuzoku
4. Crow
5. USAGI (częściowo?)
6. Bart (do potwierdzenia)
7. Ania (do potwierdzenia)

The more, the merrier!

My w tym roku prawdopodobnie weźmiemy jednak namiot. Możemy dzięki temu zmieścić jeszcze jedną osobe pod 'dach'.
For you
For you
For you
Debart

Post by Debart »

Jaki w końcu termin wyprawy:)?
ryuzok

Post by ryuzok »

Saovine wrote:, ale ogólnie raczej niedużo. Ruy, zrób pan skan i oddaj moją mapę!
Ruy mapkę oddał :P

Bart, termin obecnie ustalony to 04-07 czerwca, z wliczeniem że startujemy już w górach 05 czerwca z rana.

A żeby było jak w zeszłym roku, to wrzucam pełną listę osób które JAKOŚ się deklarowały:

1. Saovine
2. REnler
3. Ryuzoku
4. Crow
5. USAGI (częściowo?) - dogoni nas :)
6. Bart (do potwierdzenia)
7. Ania (do potwierdzenia)
8. Taii
9. Ania Taiia
10. Cyf

Do 15 co prawda jeszcze nam brakuje, ale zobaczymy ;)
Last edited by ryuzok on Tue Apr 21, 2015 3:14 pm, edited 1 time in total.
c914

Post by c914 »

Mła tak na dzień dobry fity fifty, mam jeszcze 2 opcje czerwcowego wyjazdu która nie wiem czy wypali. Jeśli wypali to ją biorę bo dalej :P
USS George Washington - 90 tysiecy ton dyplomacji.
Saovine

Post by Saovine »

Debart wrote:Jaki w końcu termin wyprawy:)?
No jak to jaki? Czerwcówka! 4-7.06

Ryu, zgubiłeś 4.06. Myślę, że idealnie byłoby, żeby wycieczkowicze wpakowali cztery litery do pociągów w środę wieczorem, to będziemy mieć 3 pełne dni wędrowania i niedzielę na powrót.
For you
For you
For you
ryuzok

Post by ryuzok »

fuck, poprawine, thanks Sao.
Przy okazji pamiętajmy że 04.06 RANO means że o 12 staramy się już być na górkach :)
Crow

Post by Crow »

W miarę możliwości będę chciał dołączyć do Was w Warszawie. Jeśli będziecie kupować bilety na PKS online chętnie dołączę do zakupu.
Post Reply