Zjazd Letni 2014
Moderator: Chimeria
Re: Zjazd Letni 2014
nie, na lot Crowa już nie spadną. Już podrożały do tego 958zł*
Przy poleceniu dzień później wychodzi Ci już spora różnica: 862,74 PLN (chociaż ofc najfajniej by było, gdyby wszyscy przyjechali w tym terminie, co ja)
*Jeśli kiedykolwiek mają szansę spaść to na dwa miesiące przed wylotem LOT postanowi wyprzedac ostatnie pozostale miejsca (jeśli jakieś zostaną) ale wtedy wypusci je w super środzie czy jak ją tam.
Przy poleceniu dzień później wychodzi Ci już spora różnica: 862,74 PLN (chociaż ofc najfajniej by było, gdyby wszyscy przyjechali w tym terminie, co ja)
*Jeśli kiedykolwiek mają szansę spaść to na dwa miesiące przed wylotem LOT postanowi wyprzedac ostatnie pozostale miejsca (jeśli jakieś zostaną) ale wtedy wypusci je w super środzie czy jak ją tam.
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Dajcie mnie pod znak zapytania z wyjazdem. Muszę sprawdzić finanse.
Pewnie. Przynajmniej później nie będziemy się szukać po Atenach.(chociaż ofc najfajniej by było, gdyby wszyscy przyjechali w tym terminie, co ja)
kurna Mat, od poczatku bylo info, że bilety do Grecji będą kosztować 800+ a Ty teraz nagle stwierdzasz, że Cie nie stać jak mamy zapłacona zaliczkę za spanie? i pewnie roznice Crow jak zwykle ma pokryć z własnej kieszeni? szukaliśmy lokacji na 18+ osób a teraz nas sie robi 14, i pewnie Crow Znowu będzie za to płacił. to niepowazne i bez szacunku dla organizatorów. Nie spodziewałam sie tego po Tobie......
Szkoda, że nie dało się jakoś zgadać przed Waszymi zakupami, np 'hej będziemy jutro kupować takie, a takie bilety", to może części osób udałoby się zaoszczędzić sporo kasy.
Ja w tej sytuacji nie bardzo umiem powiedzieć czy będę na before i after party, bo może będę polować na obniżkę biletów.
A czy pokoi nie można w jakimś minimalnym stopniu odrezerwować? W sensie, jeśli zadeklarowało się osób 15, to tyle powinno być miejscówek, nie?
Ja w tej sytuacji nie bardzo umiem powiedzieć czy będę na before i after party, bo może będę polować na obniżkę biletów.
A czy pokoi nie można w jakimś minimalnym stopniu odrezerwować? W sensie, jeśli zadeklarowało się osób 15, to tyle powinno być miejscówek, nie?
To i tak dawało 3+ nadprogramowe osoby za które KTOŚ (Satsuki wrote:szukaliśmy lokacji na 18+ osób a teraz nas sie robi 14, i pewnie Crow Znowu będzie za to płacił. to niepowazne i bez szacunku dla organizatorów.
) będzie musiał zapłacić. Raczej koszty się rozłożą na wszystkich a nie tylko na biednego Crowa. Więc nie wiem co się Sat rzucasz.Crow jak zwykle
Nie ma jak rage z rana. To bardziej mnie uświadamia, że powód dla którego waham się z wyjazdem nie leży po stronie finansowej, ale towarzystwaNie spodziewałam sie tego po Tobie......
Tanie bilety są często w bardzo ograniczonej ilości i zamiast płakać to trzeba się pilnować. Polecam następujące stronki do polowania na bilety:
http://www.skyscanner.pl/transport/loty ... html?rtn=1
http://www.fly4free.pl/
http://www.skyscanner.pl/transport/loty ... html?rtn=1
http://www.fly4free.pl/
A necromancer is just a really late healer.
Mat, nie dziw się złości na nagłe zgłaszanie, że "może jednak nie pojadę", bo co roku jest tak, że mw nie potrafi się sensownie zorganizować (mam na myśli wcześniejsze deklaracje, nagłe "a to ja tez chcę jechać!" albo "ee to ja i moje 3 osoby jednak nie jedziemy" w przeddzień zjazdu). Najczęściej w takich sytuacjach Crow nie obciążał ani tej osoby ani reszty grupy dodatkowymi kosztami (bo u każdego podnosił się rage). Stąd Sat chciałaby aby takich baboli nie było, zwłaszcza, że wyjazd jest kosztowny i Crow sam tego nie uciągnie, a wizja droższego o kilka stów wyjazdu jest dla większości z nas bardzo niekomfortowa.Nie ma jak rage z rana. To bardziej mnie uświadamia, że powód dla którego waham się z wyjazdem nie leży po stronie finansowej, ale towarzystwa
Tomek, trudno jest pilnować jeśli nie zna się dat, pisząc np do Vanny o before i after zakładałam maksymalnie wyjazd 30 sierpnia i powrót 9/10 września, nie później, dopiero potem okazało się, że tych dni jest znacznie więcej.
skyscanner klamie. były w nim super fajne loty za 200 zł a po przeklikaniu okazywało sie, że są za 400 albo to ruscy, którzy chcą ukraść czyjąś kase.
mat, po ti była zbierają lista zawczasu zebysmy nie musieli płacić dwa razy tyle za pokoje, które przy pełnym składzie kosztowały dużo mniej .
to chyba ostatni wyjazd, na który jade z mw, to nie na moje nerwy
mat, po ti była zbierają lista zawczasu zebysmy nie musieli płacić dwa razy tyle za pokoje, które przy pełnym składzie kosztowały dużo mniej .
to chyba ostatni wyjazd, na który jade z mw, to nie na moje nerwy
dzieki Chi
ps. z telefonu nie mogę edytować postow, Sory za dubla
ps. z telefonu nie mogę edytować postow, Sory za dubla
Powiedzmy sobie wprost jeśli ktoś chce mieć After i Before party niech liczy się z wydatkami rzędu 3100-3500 zł (w tym ok 2100 zł za same noclegi i transport, przy cenie za bilet lotniczy 950 zł). Osoby nie liczące na tego typu atrakcje spokojnie odejmą od tych kwot 700 zł (noclegi i transport).
*Powyższe kwoty to tylko moje skromne wyliczenia zaokrąglone w góre i z myślą, że nie będę żywił się kamieniami popijanymi wodą morską
*Powyższe kwoty to tylko moje skromne wyliczenia zaokrąglone w góre i z myślą, że nie będę żywił się kamieniami popijanymi wodą morską
Last edited by c914 on Thu Feb 27, 2014 9:52 am, edited 1 time in total.
USS George Washington - 90 tysiecy ton dyplomacji.