Zjazd Letni 2014

Tu dowiesz się o wszystkich spotkaniach i zjazdach mających miejsce w realu.

Moderator: Chimeria

GvS

Re: Zjazd Letni 2014

Post by GvS »

Satsuki wrote:skyscanner klamie. były w nim super fajne loty za 200 zł a po przeklikaniu okazywało sie, że są za 400 albo to ruscy, którzy chcą ukraść czyjąś kase.
Mi się to jeszcze nie zdarzyło, bo zawsze wybieram opcję zakupu biletów bezpośrednio u przewoźnika i dotychczas ceny się zawsze zgadzały.
A necromancer is just a really late healer.
Crow

Post by Crow »

Bilety LOTu są w cenach promocyjnych i system automatycznie podwyższa ich cenę za każdym razem, gdy jakiś zostanie sprzedany. Traktujcie proszę to 'before party' jako czas na zebranie się w Atenach, a nie obecność obowiązkową. Jak już pisałem zwiedzanie najciekawszych atrakcji Aten zostawimy sobie na 31.IX.

Sprawdziłem teraz i kupując bilet u naszego rodzimego przewoźnika na 30.IX (w Atenach o 2 w nocy 31.IX) i powrót 10 albo 12tego nadal dostaniemy bilety za 550 zł. Plus/minus jeden dzień od mojego lotu można zakupić bilety w tej samej cenie (680 zł).

Loty Aegan Airlines też nadal są tanie i może bardziej się opłaca polecieć nimi. Ponownie - swój przylot wybrałem tak, że można już kilka godzin później spotkać się z osobami które polecą Aeganem 29.IX.

EasyJet z Berlina też nadal bardzo tanio, tutaj informacje o połączeniach kolejowych do Berlina: http://intercity.pl/pl/site/pojedz-za-g ... euro!.html

Widzę z Berlina też jakieś połączenia linii Swiss, które wcześniej umknęły mojej uwadze.

Liczu, może dasz znać ile Twoje bilety kosztują? Do Irlandii tez można liczyć na tanie loty Ryanairem/Wizzairem, a w razie czego na pewno nasz kościotrup kogoś przenocuje. Bilet powrotny Aeganem z Santorini (Tera) do Warszawy, z przesiadką w Atenach, Aegan Airilnes, nadal w cenie <300 zł.

Po więcej informacji o możliwości przelotu odsyłam do mojego poprzedniego posta: http://forum.multiworld.pl/viewtopic.php?p=21899#p21899

Przy (z założenia) kilkunastoosobowej grupie nie jest możliwy przelot tanio jednym połączeniem lotniczym. Bilety grupowe są dużo droższe niż takie, które każdy zorganizuje sobie we własnym zakresie.

-----------

EDIT: Lot LOTem do Aten nadal jest w tej samej cenie co mój. Podrożał jedynie powrót. Jeśli wybierzecie powrót dowolnego innego dnia, cena nadal taka sama jak moja.
Satsuki

Post by Satsuki »

Crow cos Ci sie pomieszalo.... ale lot z santorynu do warszawy 11wrzesnia jest ciagle za 88 € (82+6) ~370 zl.
W aegeanie jak w ryanarze - Bagaz rejestrowany jest platny 20€, bagaż podreczny wymiary jak ryanair tylko limit 8kg
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Noire

Post by Noire »

Zamiast się obrażać lepiej łapać za wyszukiwarkę i szukać biletów bo to już naprawdę ostatni dzwonek. To nie jest wycieczka szkolna gdzie zanosisz pani pieniążki i masz wszystko gdzieś. To trochę wstyd jak dorosła osoba płacze z takiego powodu. Bilety na ten lot mogą być tylko droższe do momentu wystąpienia oferty last minute - nawet fakt, że jedna osoba kupiła bilet jest notowana w systemie i automatycznie PODWYŻSZA cene następnych biletów. W tym momencie każda osoba z MW kupująca bilet jest waszym "rywalem".

Na Opodo jest jest teraz to połączenie lotu 30 września za 385zł plus opłaty dodatkowe. Na inne dni też się coś znajdzie tylko trzeba wziąć klawiaturę w ręce i przestać czekać aż ktoś sobie załatwi transport za nas.
Conquered, we conquer.
GvS

Post by GvS »

Z Dublina do Aten bilet w jedną stonę kosztuje 140 euro bez bagazu, ale jak ktos jest chetny na before-before-party to zapraszamy!
A necromancer is just a really late healer.
c914

Post by c914 »

Dla tych którzy będą biwakować w Atenach już od 29.08 co powiecie na to by:
A. Jeden dzień poświęcić na wypad podobny do tego na Santorini tylko na inną wyspę.
B. Wybrać się na całodniową wycieczkę do Meteorów, 350 km to troche bliżej niż 500 km z Tolo.

Opcje A harcorowo możnaby by zorganizować już 29 żeby nie bawić się w dodatkowe przejazdy i noclegi hostelowe w Atenach.
USS George Washington - 90 tysiecy ton dyplomacji.
Satsuki

Post by Satsuki »

jeśli chodzi o opcję 2 to już z Crowem o tym wstępnie myśleliśmy, ale nie sprawdziliśmy cenowo/czasowo. jeśli na before będzie nas tak mało to chyba warto wypożyczyć auto na jeden dzień: to ok 150 zł / doba
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Crow

Post by Crow »

Myslę, że na Hydrę popłyniemy w ramach pobytu w Tolo, a na inne wyspy daleko jak na jednodniową podróż. Można też pojeździć po tych okołoateńskich atrakcjach w stylu Delfów czy świątyni Posejdona. Ale jak wspomniała Satsuki - przede wszystkim można zdobyć Meteory.
Mazoku

Post by Mazoku »

Można trochę zaoszczędzić sprawdzając w wyszukiwarkach osobno loty przez różne duże miasta. Np. udało mi się znaleźć połączenie powrotne 11 września przez Rzym za 478 zł (bez bagażu rejestrowanego, z bagażem wychodzi podobnie jak LOT).

Vueling Airlines: Ateny 12:10 - 13:15 Rzym Leonardo Da Vinci (202 + 59 zł)
Ryanair: Rzym Ciampino 17:30 - 19:55 Warszawa Modlin (158 + 59 zł)

Haczyk jest taki oczywiście, że w Rzymie trzeba się przedostać z jednego lotniska na drugie (jak ktoś jest zainteresowany już musi sobie poszukać, jak wygląda komunikacja miejska tam).

A, używałem fru.pl do szukania.
Your favourite fearless hero.
AdA

Post by AdA »

Wiem, że jeszcze dużo czasu, ale w kwestii wyboru biletów lotniczych mam pytanie - czy ktoś kontaktował się już z panią Michaliną od apartamentów w sprawie dojazdu (z lotniska) z Aten do Tolo? Mogę sama do niej napisać, ale jeśli ktoś to już załatwiał to poproszę o forward message :)
A girl has no name. No nickname.
Bogini ziaren i wypieków.
Post Reply