Teoria Wzrostu - Komentarze

Opinie i komentarze forumowiczów na temat prowadzonych wątków
Satsuki

Re: Teoria Wzrostu - Komentarze

Post by Satsuki »

Satsuki wrote:Lucek: Chciałabym się grzecznie dogadać co do Twojego posta, bo kategorycznie nie zgadzam się na zapieprzanie mi jednostek ;( Trochę sama jestem sobie winna bo nie wrzuciłam dalej opisu mizergów, chociaż od dawna wiem jakie mają właściwosci ;/ Mam nadzieje, ze dojdziemy do jakiegoś kompromisu.
Lucjan wrote:Spróbuje wyjaśnić kilka rzeczy. W sprawie postaci Kiry: Kira przyjęła postać zerga (dużego mizerga), a do obozowiska przyprowadźilismy mizerga należącego do Satsuki. Kira posiada umiejętność wpływania na emocje innych istot i w ten sposób udomowilismy/ulaskawilismy paletajacego się po lesie stworka. Nie została skradziona żadna jednostka tylko tylko trochę "zmiekla" i spaceruje w miłym towarzystwie.
Satsuki wrote:PO PIERWSZE we wszystkich moich komentarzach napisalam, że hegemony sobie sama winna, bo nie zrobilam im opisu. Nie przypoerdalam sie tylko chce rozwiązać sytuację, która mnie sie nie podoba. Wytłumaczenie, w którym kira ma zdolności do wpływania na uczucia jest bardzo dobre i na to wytłumaczenie zabrania mizerga sie w 100% zgadzam. Jest to wytłumaczenie, które przyjmuje, i które zamierzam wykorzystac.
nigdy wiecej nie odpisuje na forum z telefonu, potem takie bzdury wychodza == oczywiscie slowo "hegemony" mialo byc slowem "jestem" (jakkolwiek niewiarygodne by to nie bylo).
Z tego quota wynika, że w 100% przyjmuję argumentację Lucka, napisałby o tym dokładniej w poście - zupełnie bym sie nie przyczepiła <3

EDIT: Zobaczyłam posta Raflika. KURWA. Cały clue mojego porannego despa polegał na tym, że NIE WIEM W JAKI SPOSÓB MIAŁBY LUCEK NAMOWIC MOJEGO MIZERGA NA POJSCIE Z NIM. KONIEC. Tylko tyle. Wytłumaczył w komentarzach, ja się z tym zgodziłam. KONIEC. Finito. Napisałam nawet w którejś z moich odpowiedzi, że zamierzam tę sytuację wy - ko - rzys - tać. Kaput?
Maczer wrote:a) Sat. Tak jak Crow pisał, nie możesz robić wyrzutów Lucjanowi za to, że nie czyta Ci w myślach.
Satsuki wrote:Nie mam nic do kradniecia formy wizualnej mizerga, to jest dla mnie dobrze wytlumaczone. (...)
Jak mowilam: mizergow wg mojej ideologii nie da sie przejąć. Mialam ten opis już dawno w głowie ale sama jestem sobie winna, że go nie opisalam, więc chcokojnie dogadać...
Perspektywa kory zamienionej w mizerga + zergling (który u lucjana jest trochę za duży jak na zerga, BTW) jest dla mnie ok.
Moj telefon jest zjebany, ale chyba widać tu, że CHCĘ SIĘ DOGADAĆ MACZER?
Satsuki wrote: ale sama jestem sobie winna, że go nie opisalam, więc chcokojnie dogadać...
Satsuki wrote: ale sama jestem sobie winna, że go nie opisalam, więc chcę spokojnie dogadać...
yes?
Maczer wrote:c) Pisałaś w grupowym poście, Sat, prośbę aby Xell Cię odprowadziła. Z postu Lucjana wynika, że złapał was jeszcze zanim opuściłyście obozowisko. Nie rozumiem czemu postanowiłaś zignorować ten fakt...
Ok, tu nieścisłość wynika z mojej strony. Ciesze sie, że oboje z Luckiem zakładaliśmy, że jego post dzieje się już po rozmowie moją z Xellas. Myślę, że spowodowane jest to poniższym kawałkiem mojego posta:
Satsuki wrote: <część ze spacerem Xellas i Satsuki jutro>
Przesunę posta z naszym spacerem w odpowiednie miejsce i wszystko będzie git. Ciesze sie, że dogadaliśmy się bez psucia niczyjej koncepcji Lucek <3

ps. Chciałam wam jeszcze dać quote, w którym napisałam, że mizergi tylko wizualnie wyglądają jak zerglingi:
Satsuki wrote:Nano-drony do scoutowania zamieniono na biologiczne jednostki przypominające zerglingi, ale o siedemdziesiąt pięć procent mniejsze.
Ale zjebałam, i napisałam to za mało wprost - i możecie sobie nadinterpretować jak chcecie. W związku z czym idę pisać ich "opis NPC" ^.^v Bai <3

EDIT:

Aha, zapomniałabym. Mam jedno zastrzeżenie do posta Lucka :D (ah, dzień bez przypieprzania to dzień stracony <3 Przepraszam Lucku, na prawdę się cieszę, że piszesz posty do questa!)
W obozowisku zapanował chwilowy chaos, a raczej lekka dezorientacja. Marins wycelowali w stronę lasu swoją broń, krasnoludy szukały czegokolwiek czym mogliby zadać cios, a Nergi zaczęły przeraźliwie syczeć. Na dokładkę za dziwną parą pojawiła się mniejsza bestia, mizerg!
Ten kawałek. CA i ZCM (poza Xellas, która widzi w ciemnościach) mizergów nigdy na oczęta nie widzieli. Nie znają ich więc nie wiedzą jak sie toto nazywa (Xellas też nie wie jak sie nazywa ale wie jak wygląda). Więc proonuję to przerobić na coś w stylu:
Na dokładkę za dziwną parą pojawiła się identyczna bestia, tylko mniejsza!

plx? <3
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Satsuki

Post by Satsuki »

plx plx plx plx plx?
Lucjan

Post by Lucjan »

Satsuki zgadzam się z Tobą, że obozowicze nie znają mizerga. Zrobiłem już edit w tej sprawie.
To, z czym umie się wal­czyć, nie jest już aż tak groźne.
Lucjan

Post by Lucjan »

Dodam jeszcze, że ciekawi mnie jak można wykorzystać umiejętności Kiry, ponieważ nie myślałem o tym ;)

Mam nadzieję, że wyjdzie z tego coś ciekawego.

To jest pierwszy raz jak gram w taką "grę" i wymyślam fabułę. Tak naprawdę nie miałem pojęcia, że w ogóle coś takiego istnieje ! Super opcja ;)
To, z czym umie się wal­czyć, nie jest już aż tak groźne.
Satsuki

Post by Satsuki »

You poor unfortunate soul :D
Crow

Post by Crow »

Nie chcę się ciągle czepiać, ale skąd ZCM wziął teraz dodatkowe sentryguny z zaawansowanym systemem rozpoznawania celów i naprowadzania?

I pytanie - rozumiem, że konstrukcja 'jednej jednostki na dzień' w rozmowie z dr Haru dotyczyła mechów parowych? Czy czegoś innego, ale pozostaje to na razie niedopowiedziane.

Skoro mowa już o poście Taiia -> minęły już dużo ponad 72 godziny odkąd Maczer napisał o inspekcjach jadących do siedzib organizacji i spokojnie powinni już do bazy ZCMu dopłynąć. Jeśli ktokolwiek chce opisać przebieg inspekcji, to można śmiało postować.
Taii

Post by Taii »

Jeśli inspekcje jechały z Khartum, będą w bazie ZCMu najwcześniej po 7 dniach.

Odnośnie sentry:

ZCM posiada dostęp do niezbędnych surowców. Skoro potrafili zbudować autonomiczne drony, znaczy, że autonomiczne sentry to nie problem. Cały soft przywieźli na nośnikach danych ze sobą. Do komunikacji używają systemów radiowych (skoro komunikacja na taaakie dystanse jakie dzielą bazę z Khartum bierze się "z kosmosu", to przesył danych cyfrowych do kontroli i obsługi na niewielkich odległościach jest również możliwy). Nie są to jakieś zaawansowane systemy. Zwykły system wizyjny z rozpoznawaniem celu na zasadzie identyfikacji, nie jest jakąś strasznie skomplikowaną rzeczą. W obecnych czasach, przy odrobinie wysiłku i właściwej wiedzy każdy jest w stanie coś takiego skonstruować ;P

Odnośnie
rozumiem, że konstrukcja 'jednej jednostki na dzień' w rozmowie z dr Haru dotyczyła mechów parowych? Czy czegoś innego, ale pozostaje to na razie niedopowiedziane.
Chwilowo pozostanie to niedopowiedziane ;)

Korzystając z braku odpowiedzi w queście updatenołem posta ;)
"Chłop kopiący ziemniaki, to proza realistyczna; chłop kopiący pomarańcze to fantastyka (lub schizofrenia); ziemniaki kopiące chłopa to Sci-Fi"
R. Kot
Crow

Post by Crow »

Taii wrote: ZCM posiada dostęp do niezbędnych surowców. Skoro potrafili zbudować autonomiczne drony, znaczy, że autonomiczne sentry to nie problem. Cały soft przywieźli na nośnikach danych ze sobą. Do komunikacji używają systemów radiowych (skoro komunikacja na taaakie dystanse jakie dzielą bazę z Khartum bierze się "z kosmosu", to przesył danych cyfrowych do kontroli i obsługi na niewielkich odległościach jest również możliwy). Nie są to jakieś zaawansowane systemy. Zwykły system wizyjny z rozpoznawaniem celu na zasadzie identyfikacji, nie jest jakąś strasznie skomplikowaną rzeczą. W obecnych czasach, przy odrobinie wysiłku i właściwej wiedzy każdy jest w stanie coś takiego skonstruować ;P
Someone is wrong on the internet, cannot resist!! Komunikacją drogą radiową nawet na takie odległości jak na Coddar to stosunkowo prostą sprawą. I jest możliwa do przeprowadzenia przy użyciu najzwyklejszych analogowych radiostacji (pierwsza komunikacja radiowa przez ocean do kanady - rok 1901). Poza tym, hymmm, wszyscy żołnierze ZCMu mają wszczepione nadajniki radiowe, nadające przynajmniej na kilkanaście metrów. Warto zapamiętać :D.
Xellas
Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna

Post by Xellas »

Przepraszam jeśli nie myślę bardziej niż zwykle, ale czego dotyczyła ta inspekcja w takim razie: http://forum.multiworld.pl/viewtopic.ph ... =30#p18078 bo ja się zgubiłam teraz i nie wiem czy mi, aby coś ważnego nie ucieka >.>'''
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki

"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Taii

Post by Taii »

;) O implantach pisałem już w pierwszym poście i wreszcie zmusiłem się do ich opisania:

http://forum.multiworld.pl/viewtopic.ph ... 376#p18376

Xellas wrote:Przepraszam jeśli nie myślę bardziej niż zwykle, ale czego dotyczyła ta inspekcja w takim razie: http://forum.multiworld.pl/viewtopic.ph ... =30#p18078 bo ja się zgubiłam teraz i nie wiem czy mi, aby coś ważnego nie ucieka >.>'''

To była inspekcja wewnętrzna przeprowadzana przez inspektorów wysłanych z bazy głównej.
"Chłop kopiący ziemniaki, to proza realistyczna; chłop kopiący pomarańcze to fantastyka (lub schizofrenia); ziemniaki kopiące chłopa to Sci-Fi"
R. Kot
Post Reply