Zjazd Letni 2014

Tu dowiesz się o wszystkich spotkaniach i zjazdach mających miejsce w realu.

Moderator: Chimeria

Crow

Re: Zjazd Letni 2014

Post by Crow »

Z wymienionych atrakcji nie wiem jeszcze, czy warto jechać do Olimpii. Miejsce historyczne - tu stał jeden z Siedmiu Cudów Świata, ale do rozeznania pozostaje czy warto tak daleko jechać.
Satsuki

Post by Satsuki »

Internet mi jeszcze polecił zwiedzić tę zabawną dziurę w ziemi (blisko Tolo!)

Znalazłam także przed chwilą informację, że z Tolo wypływają promy na Hydrę, Spetses i Monemvasii (niestety nie widzę w jakiej cenie).Tu link
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Rosomak

Post by Rosomak »

Satsuki wrote:Internet mi jeszcze polecił zwiedzić tę zabawną dziurę w ziemi (blisko Tolo!)
Klikam i wyskakuje Gdynia. Ciekawe...
Satsuki

Post by Satsuki »

pewnie masz stare mapy wlaczone, kliknij sobie tu. Ew. fotka:
Image
Satsuki

Post by Satsuki »

o, znowu cos znalazlam. nie przyda się osobom lecącym LOTem ale za to dla reszty oraz na aegean z santorini jak znalazl!
http://www.ulc.gov.pl/pl/ochrona-i-ulat ... t_sportowy

Obczajcie przedmioty w tabelce "Przedmioty o które najczęściej pytają pasażerowie", uśmiałam się :D A jakbyście chcieli przewieźć lutownicę to pamiętajcie, że musi być odłączona od prądu!
Satsuki

Post by Satsuki »

Przy okazji mam propozycję dotyczącą naszego potencjalnego zwiedzania WSZYSTKIEGO.

Wypozyczenie 4/5osobowego auta NA TYDZIEŃ (1-8 września) z odbiorem w Atenach i zwrotem w Piraeusie to koszt ok 650-700zł od jednego auta. Jasne, dochodzi jeszcze benzyna, ale prawdopodobnie cenowo może wyjść podobnie co kupowanie non stop biletów do Argos a potem do reszty świata a przynajmniej nie będziemy uzależnieni od komunikacji miejskiej.
Z czego czytałam, w Grecji jest mnóstwo zabytków, które sobie gdzieś tam stoją na uboczu i dojazd do nich jest w sumie mocno ograniczony, z autami powinniśmy móc więcej zobaczyć a jakby wszystko przeliczyć to wychodzi nam 25 zł od od osoby dziennie.
Crow

Post by Crow »

Ja jestem raczej przeciwnikiem zwiedzania kraju zza kierownicy, ale zobaczmy co pozostali uczestnicy wyjazdu mają do powiedzenia na ten temat. Dodam tylko, że rezerwacje samochodów są tańsze z odpowiednio dużym wyprzedzeniem.
Satsuki

Post by Satsuki »

Crow ja ciągle przeglądam różne greckie fota internetowe etc i generalnie ludzie tam wypozyczają auta właśnie po to, żeby móc jak najwięcej pozwiedzać/zobaczyć. Trzeba by dokładniej sprawdzić jak cenowo i czasowo wygląda komunikacja publiczna. Może spytałbyś właścicielkę apartamentów w Tolo?

Rozumiem, że ludzie mogą być przeciwko mojej propozycji, tym bardziej, że ja prawojazdy nie mam i nie będę zmuszona, żeby prowadzić...

EDIT:
Zwrot aut niestety najbliżej (jeśli chcemy je oddać na Peloponez) jest tutaj, wtedy wynajem pojedynczego auta na przykładowo 4 dni to 500-600zł
AdA

Post by AdA »

Na szybko, bo nie ogarnęłam jeszcze dojazdu do atrakcji ani wydatków: jako szczęśliwa posiadaczka prawa jazdy, zgadzam się w razie podjęcia decyzji o wynajęcie samochodów na dojazd Ateny-Tolo + zwiedzanie-atrakcji-do-których-dojazd-busem-jest-trudny/niemożliwy na pozostanie do dyspozycji jako kierowca. Na cały pobyt (alkohol i tak mógłby dla mnie nie istnieć). Kwestia do rozważenia: koszty.
A girl has no name. No nickname.
Bogini ziaren i wypieków.
Satsuki

Post by Satsuki »

Na poczatku czerwca postaram sie ogarnac przeliczenie kosztowo (chyba, ze ktos woli zrobic to za mnie?), ale wolalabym, zeby najpierw zadeklarowalo nam sie dostatecznie wielu kierowcow, tj.3-4 osoby.
Chyba jedyna sensowna opcja jest wynajecie na caly pobyt w Tolo though
Post Reply