Wypad leśny - 07/2014

Tu dowiesz się o wszystkich spotkaniach i zjazdach mających miejsce w realu.

Moderator: Chimeria

ryuzok

Re: Wypad leśny - 07/2014

Post by ryuzok »

Taii wrote:Każdy weźmie po pałatce i zrobimy sobie królewski pałaconamiot ;)
you has my pałatka :P
Taii

Post by Taii »

ryuzok wrote: Możliwe że o czymś zapomniałem, więc w razie czego będę robił updejty w nowych postach.
I przy okazji, jeżeli ktoś czegoś nie wie/nie jest pewny - pytać :)

Ciekawym, acz nie niezbędnym pomysłem było by zaopatrzyć się w 2 - 4 urządzeń komunikacyjnych typu PMR lub FRS. Po co? Telefony komórkowe padną nam pewnie po pierwszej, drugiej dobie (chyba, że będziemy je wyłączać), a w przypadku odłączenia się kogoś od grupy, bo "musi zrobić zdjęcie temu pięknemu kamieniowi" albo zająć się nawożeniem roślinek, mogą wystąpić. Radia jak napisałem nie są niezbędne na takich wypadach, ale należą do przedmiotów typu "lepiej mieć, niż dostać darmowy wpierdol od losu".
"Chłop kopiący ziemniaki, to proza realistyczna; chłop kopiący pomarańcze to fantastyka (lub schizofrenia); ziemniaki kopiące chłopa to Sci-Fi"
R. Kot
USAGI

Post by USAGI »

Coś tek czuję, ze ne wrócimy z tych gór cało, a o naszych przejściach i zaginięciu ktoś w przyszłości nakręci horror. Naszą historię ludzie poznają oczywiście ze zdjęć Maczera, które uchowają się wraz z aparatem pośród pozostałości po naszym istnieniu, gdzieś w głębi lasu... W Drawieńskim parku narodowym mieliśmy nabrać ogłady przed kolejnymi wyprawami w nieznane (:
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
Taii

Post by Taii »

To może zróbmy wypad do lasu Witkowickiego? ;)

http://www.se.pl/wydarzenia/ciekawostki ... 54616.html
"Chłop kopiący ziemniaki, to proza realistyczna; chłop kopiący pomarańcze to fantastyka (lub schizofrenia); ziemniaki kopiące chłopa to Sci-Fi"
R. Kot
USAGI

Post by USAGI »

Nie.
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
ryuzok

Post by ryuzok »

Taii wrote: Ciekawym, acz nie niezbędnym pomysłem było by zaopatrzyć się w 2 - 4 urządzeń komunikacyjnych typu PMR lub FRS. Po co? Telefony komórkowe padną nam pewnie po pierwszej, drugiej dobie (chyba, że będziemy je wyłączać), a w przypadku odłączenia się kogoś od grupy, bo "musi zrobić zdjęcie temu pięknemu kamieniowi" albo zająć się nawożeniem roślinek, mogą wystąpić. Radia jak napisałem nie są niezbędne na takich wypadach, ale należą do przedmiotów typu "lepiej mieć, niż dostać darmowy wpierdol od losu".
Ja tam swoje radyjko mogę zabrać, tak czy siak planuję ( z większą baterią coby starczała).
Mam tylko pytanie jak bardzo chcesz się rozdzielać że chcesz 4 sztuki? :P
Co do telefonów, tu jest mniejszy problem, "powerbank" i masz ładowarke w lesie.
Satsuki

Post by Satsuki »

wezcie dynamo.
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
korm

Post by korm »

>jak opisano przypadek niewyjaśnionego zaginięcia 9 studentów, którzy zorganizowali w nim imprezę.

Pisze sie na ten las Taii
give her the dick
USAGI

Post by USAGI »

Pamiętajcie, że my tam jedziemy na TYLKO 4 dni (z tego co pamiętam), więc jeżeli w swoim smarkfonie zmniejszysz jasność ekranu, wyłączysz 666 aplikacji, wyłączysz GPS + WiFi, ne będziesz przezeń rozmawiał po 5h dziennie i ogólnie ograniczysz jego używanie (Lumie mają np. tryb oszczędzania baterii, który sporo daje), to spokojnie przez te 4 dni dasz radę na jednej baterii. Mój HTC trzymał tydzień (: Ja np. zabiorę moją starą Nokię, która bez ładowania i przy normalnym używaniu trzyma dwa tygodnie P:
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
ryuzok

Post by ryuzok »

USAGI wrote:Pamiętajcie, że my tam jedziemy na TYLKO 4 dni (z tego co pamiętam), więc jeżeli w swoim smarkfonie zmniejszysz jasność ekranu, wyłączysz 666 aplikacji, wyłączysz GPS + WiFi, ne będziesz przezeń rozmawiał po 5h dziennie i ogólnie ograniczysz jego używanie (Lumie mają np. tryb oszczędzania baterii, który sporo daje), to spokojnie przez te 4 dni dasz radę na jednej baterii. Mój HTC trzymał tydzień (: Ja np. zabiorę moją starą Nokię, która bez ładowania i przy normalnym używaniu trzyma dwa tygodnie P:
To może jeszcze mam nie braść laptopa? :P
Post Reply