Ja oczywiście nie mam nic przeciwko.
Do OP dodałem uaktualniony status. Musiałem przeczytać ponownie dużą porcję tekstu, więc dajcie proszę znać, jeśli przegapiłem coś ważnego. Tradycyjnie wątpliwości są z ZCMem, może coś przeoczyłem. Ile jest na stanie Devourerów teraz? Kowale mogą dobudować jeszcze trzy.
Teoria Wzrostu - Komentarze
Re: Teoria Wzrostu - Komentarze
Devourerów jest 7. Od dnia rozpoczęcia produkcji minęło 8 dni, budowane byly 1 szt. na dzień. Ale z racji, że jednego dnia budowali dwupłatowiec, założyłem, że nie dali by rady zbudować dodatkowo jeszcze Mecha
"Chłop kopiący ziemniaki, to proza realistyczna; chłop kopiący pomarańcze to fantastyka (lub schizofrenia); ziemniaki kopiące chłopa to Sci-Fi"
R. Kot
R. Kot
Ah, czyli dwupłatowiec jest tylko jeden? Good. Zmieniłem ten wpis w statusie na:
W statusie starałem się też dodać imiona istotniejszych NPC, którzy pojawili się w ostatnich postach. Może to ułatwi ogarnięcie się w nich.- Konstruują napędzane na silnik parowy mechy ‘Devourer’, w tempie jedna sztuka na dzień. Siedem sztuk Devourerów, materiałów starczy jeszcze na trzy. Wybudowali też dwupłatowiec.
Damn... trace pojęcie co się dzieje i dla czego się dzieje. Zatem seria pytań:
A może sugerujesz, że to te same osoby podżegały do zamieszek? Jeśli tak to miło byłoby zobaczyć jakieś fabularne uzasadnienie po co delegacja biznesowa miałaby sobie przeszkadzać w osiągnięciu swoich celów...
dziewczynką i Marcelem, miejscowym adwokatem? Uściślij Cai proszę to pierwsze albo to drugie. Albo spodziewaj się posta z cyklu "Brzytwy wytrzebiły kamienicę, tylko, że nie tą co trzeba bo Kieł nie preparował tablic tylko je ściągał więc musiało chodzić o coś innego". Trust me =]
Czym jest Zachodni kontynent? Ten jeszcze nie zbadany?Windu wrote:– nowa przewodnicząca jest ekstremalną nacjonalistką. Wyrzuciła ambasadorów z miasta, ten z Zachodniego Kontynentu dziś wyjechał, zaś z Khartum ma opuścić Orkadis do niedzieli.
Rozumiem, że wspomnieni przez Windu "Psioligowcy" dotarli z Khartum do Orkadis pieszo? To chcesz powiedzieć? I, że kradzież ciężarówki jest przestępstwem na miarę zastrzelenia na środku ulicy?Caibre wrote:Kamery, które zarejestrowały akt podżegania(...) jak kradzież ciężarówki.
A może sugerujesz, że to te same osoby podżegały do zamieszek? Jeśli tak to miło byłoby zobaczyć jakieś fabularne uzasadnienie po co delegacja biznesowa miałaby sobie przeszkadzać w osiągnięciu swoich celów...
Rozumiem, że chodziło tam o nową przywódczynię Orkadis?Caibre wrote:. Istniała niewielka szansa iż przeżyje to spotkanie, stwierdziła iż chce mieć ich wszystkich żywych, to jednak oddział specjalny o kryptonimie Brzytwy nie miał w zwyczaju pozostawiać więcej na swej drodze niż zimne ciała.
Jeśli brzytwy są oddziałem specjalnym armi Orkadis, to trochę niedobrze jeśli nie mają posłuchu u swojej przywódczyni :<Cai wrote:Służby mundurowe Orkadis nie mogły równać się z tymi z Khartum - brakowało i potrzeby i środków by wyhodować tajną policję o szerokich kompetencjach i niejasnych uprawnieniach - za to armia miała się całkiem nieźle
C'mon. Właśnie przez takie teksty Windu was trolluje później. Co było ich zadaniem? Zabicie wszystkich? Łącznie z nieprzytomnąCaibre wrote:Trzydziestu mężczyzn i kobiet w większości nie pochodziło z Orkadis - byli wyrzutkami z różnych zakątków i znaleźli w mieście swój dom. Gotowi zrobić dosłownie wszystko w jego obronie, wysoce kompetentni i naprawdę dobrze uzbrojeni, zdołali wykonać postawione przed nimi zadanie. Jakimś cudem zdołali przy tym nie zrównać kamiennicy z ziemią.
dziewczynką i Marcelem, miejscowym adwokatem? Uściślij Cai proszę to pierwsze albo to drugie. Albo spodziewaj się posta z cyklu "Brzytwy wytrzebiły kamienicę, tylko, że nie tą co trzeba bo Kieł nie preparował tablic tylko je ściągał więc musiało chodzić o coś innego". Trust me =]
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
Też tak to zrozumiałem. Nie jest dla mnie jasne, czemu całe kontynenty mają swoich ambasadorów, zamiast poszczególnych państw...Maczer wrote:Czym jest Zachodni kontynent? Ten jeszcze nie zbadany?Windu wrote:– nowa przewodnicząca jest ekstremalną nacjonalistką. Wyrzuciła ambasadorów z miasta, ten z Zachodniego Kontynentu dziś wyjechał, zaś z Khartum ma opuścić Orkadis do niedzieli.
Tu uważam, że rozwiązanie zaproponowane przez Caibre jest genialne. Windu opisał wydarzenia, które nie miały mieć prawa miejsca w Orkadis bez ingerencji z zewnątrz. Zamiast whineowa'ć w komentarzach Cai wyciągnął konkluzję, skąd ta ingerencja się wzięła. Popieram.Maczer wrote:Rozumiem, że wspomnieni przez Windu "Psioligowcy" dotarli z Khartum do Orkadis pieszo? To chcesz powiedzieć? I, że kradzież ciężarówki jest przestępstwem na miarę zastrzelenia na środku ulicy?Caibre wrote:Kamery, które zarejestrowały akt podżegania(...) jak kradzież ciężarówki.
Tak, też jestem ciekaw konsekwencji tej niesubordynacji. Z drugiej strony - snajperka nie strzeliła mu w głowę. Robiła 'best effort'.Maczer wrote:Rozumiem, że chodziło tam o nową przywódczynię Orkadis?Caibre wrote:. Istniała niewielka szansa iż przeżyje to spotkanie, stwierdziła iż chce mieć ich wszystkich żywych, to jednak oddział specjalny o kryptonimie Brzytwy nie miał w zwyczaju pozostawiać więcej na swej drodze niż zimne ciała.Jeśli brzytwy są oddziałem specjalnym armi Orkadis, to trochę niedobrze jeśli nie mają posłuchu u swojej przywódczyni :<Cai wrote:Służby mundurowe Orkadis nie mogły równać się z tymi z Khartum - brakowało i potrzeby i środków by wyhodować tajną policję o szerokich kompetencjach i niejasnych uprawnieniach - za to armia miała się całkiem nieźle
Opis w zrozumiały sposób dotyczy oddziału brzytw. Ich cel też jest przedstawiony jednoznacznie - wziąć ich żywcem. Podany przez Ciebie przykład odpowiedzi Windu rzeczywiście byłby w jego stylu. Właśnie dla tego PL ma tylu wrogów w queście...Maczer wrote:C'mon. Właśnie przez takie teksty Windu was trolluje później. Co było ich zadaniem? Zabicie wszystkich? Łącznie z nieprzytomnąCaibre wrote:Trzydziestu mężczyzn i kobiet w większości nie pochodziło z Orkadis - byli wyrzutkami z różnych zakątków i znaleźli w mieście swój dom. Gotowi zrobić dosłownie wszystko w jego obronie, wysoce kompetentni i naprawdę dobrze uzbrojeni, zdołali wykonać postawione przed nimi zadanie. Jakimś cudem zdołali przy tym nie zrównać kamiennicy z ziemią.
- Xellas
- Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna
Cai jest od rana w trasie, dajcie mu szanse dojechać do domu to będziemy mogli się pozastanawiać nad poprawkami.
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki
"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Satsuki
"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
<stara się nie zabić na autostradzie >
Wypowiem się jak już będę na stalym ladzie, ale zasadniczo wnioski Crowa są trafne.
Wypowiem się jak już będę na stalym ladzie, ale zasadniczo wnioski Crowa są trafne.
My soul is still the same
But it has many names
But it has many names
Nie czytałem posta Caibre-a. Przeczytałem za to post Crowa, który pokazał mi, że różnimy się na tyle sposobem myślenia, że pozostaje mi po gentelmeńsku odejść z questa. HF Macz dbaj o Arrain, właściwie mogę na koniec wrzucić mojej jej wyobrażenie:http://data.whicdn.com/images/17866439/ ... _large.jpgCrow wrote:Też tak to zrozumiałem. Nie jest dla mnie jasne, czemu całe kontynenty mają swoich ambasadorów, zamiast poszczególnych państw...Maczer wrote:Czym jest Zachodni kontynent? Ten jeszcze nie zbadany?Windu wrote:– nowa przewodnicząca jest ekstremalną nacjonalistką. Wyrzuciła ambasadorów z miasta, ten z Zachodniego Kontynentu dziś wyjechał, zaś z Khartum ma opuścić Orkadis do niedzieli.
Tu uważam, że rozwiązanie zaproponowane przez Caibre jest genialne. Windu opisał wydarzenia, które nie miały mieć prawa miejsca w Orkadis bez ingerencji z zewnątrz. Zamiast whineowa'ć w komentarzach Cai wyciągnął konkluzję, skąd ta ingerencja się wzięła. Popieram.Maczer wrote:Rozumiem, że wspomnieni przez Windu "Psioligowcy" dotarli z Khartum do Orkadis pieszo? To chcesz powiedzieć? I, że kradzież ciężarówki jest przestępstwem na miarę zastrzelenia na środku ulicy?Caibre wrote:Kamery, które zarejestrowały akt podżegania(...) jak kradzież ciężarówki.
Tak, też jestem ciekaw konsekwencji tej niesubordynacji. Z drugiej strony - snajperka nie strzeliła mu w głowę. Robiła 'best effort'.Maczer wrote:Rozumiem, że chodziło tam o nową przywódczynię Orkadis?Caibre wrote:. Istniała niewielka szansa iż przeżyje to spotkanie, stwierdziła iż chce mieć ich wszystkich żywych, to jednak oddział specjalny o kryptonimie Brzytwy nie miał w zwyczaju pozostawiać więcej na swej drodze niż zimne ciała.Jeśli brzytwy są oddziałem specjalnym armi Orkadis, to trochę niedobrze jeśli nie mają posłuchu u swojej przywódczyni :<Cai wrote:Służby mundurowe Orkadis nie mogły równać się z tymi z Khartum - brakowało i potrzeby i środków by wyhodować tajną policję o szerokich kompetencjach i niejasnych uprawnieniach - za to armia miała się całkiem nieźle
Opis w zrozumiały sposób dotyczy oddziału brzytw. Ich cel też jest przedstawiony jednoznacznie - wziąć ich żywcem. Podany przez Ciebie przykład odpowiedzi Windu rzeczywiście byłby w jego stylu. Właśnie dla tego PL ma tylu wrogów w queście...Maczer wrote:C'mon. Właśnie przez takie teksty Windu was trolluje później. Co było ich zadaniem? Zabicie wszystkich? Łącznie z nieprzytomnąCaibre wrote:Trzydziestu mężczyzn i kobiet w większości nie pochodziło z Orkadis - byli wyrzutkami z różnych zakątków i znaleźli w mieście swój dom. Gotowi zrobić dosłownie wszystko w jego obronie, wysoce kompetentni i naprawdę dobrze uzbrojeni, zdołali wykonać postawione przed nimi zadanie. Jakimś cudem zdołali przy tym nie zrównać kamiennicy z ziemią.
We do not sow
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
To akurat oczywiste. Od samego początku sami przedstawiamy wszystkie lokacje jako państwa miasta.Crow wrote:Też tak to zrozumiałem. Nie jest dla mnie jasne, czemu całe kontynenty mają swoich ambasadorów, zamiast poszczególnych państw...Maczer wrote: Czym jest Zachodni kontynent? Ten jeszcze nie zbadany?
Masz niskie standardy genialności, Crow. Żeby nie było wątpliwości: Nie jest moim celem wymuszanie zmian, tylko stworzenia chociaż zalążka spójności przyczyn i skutków. W chwili obecnej zwyczajnie mi go brakuje.Crow wrote:Tu uważam, że rozwiązanie zaproponowane przez Caibre jest genialne. Windu opisał wydarzenia, które nie miały mieć prawa miejsca w Orkadis bez ingerencji z zewnątrz. Zamiast whineowa'ć w komentarzach Cai wyciągnął konkluzję, skąd ta ingerencja się wzięła. Popieram.Maczer wrote:Rozumiem, że wspomnieni przez Windu "Psioligowcy" dotarli z Khartum do Orkadis pieszo? To chcesz powiedzieć? I, że kradzież ciężarówki jest przestępstwem na miarę zastrzelenia na środku ulicy?Caibre wrote:Kamery, które zarejestrowały akt podżegania(...) jak kradzież ciężarówki.
snajperka?Crow wrote: snajperka nie strzeliła mu w głowę. Robiła 'best effort'.
Cai wrote:Mirrim przeładował karabin i wyjrzał przez właz
Wiesz, że parę osób odbierze to jako osobiste zwycięstwo? Albo co gorsza jakiś czynnik wpływający na rozgrywkę? Nie dawaj im tej satysfakcji =] Crow nie jest GM-em tylko jednym z graczy który zaledwie prowadzi do "wyrównania szans". Why wcare?Windukind wrote:Przeczytałem za to post Crowa, który pokazał mi, że różnimy się na tyle sposobem myślenia, że pozostaje mi po gentelmeńsku odejść z questa.
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
@Państwa-miasta - Tym bardziej spodziewałbym się ambasadorów miast (jest opisane, że jest ambasador Khartum), niż ambasadorów całych kontynentów.
@Rozwiązanie Caia - Właśnie wprowadzenie spójności najbardziej mi przypadło do gustu w poście Caia.
@Płeć snajpera - My bad. Przeczytałem damskie imię, to myślałem, że kobieta.
Decyzji Windu też nie rozumiem, ale to już coś do omówienia poza forum publicznym.
@Rozwiązanie Caia - Właśnie wprowadzenie spójności najbardziej mi przypadło do gustu w poście Caia.
@Płeć snajpera - My bad. Przeczytałem damskie imię, to myślałem, że kobieta.
Decyzji Windu też nie rozumiem, ale to już coś do omówienia poza forum publicznym.