Teoria Wzrostu - Komentarze

Opinie i komentarze forumowiczów na temat prowadzonych wątków
Xellas
Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna

Re: Teoria Wzrostu - Komentarze

Post by Xellas »

Maczer wrote:Wiesz, że parę osób odbierze to jako osobiste zwycięstwo? Albo co gorsza jakiś czynnik wpływający na rozgrywkę? Nie dawaj im tej satysfakcji =] Crow nie jest GM-em tylko jednym z graczy który zaledwie prowadzi do "wyrównania szans". Why wcare?
Takie insynuacje są bardzo obraźliwe w stosunku do pozostałych osób Maczer. Nie sądzę by na tym forum były osoby tak myślące, to naprawdę przykre, że tak oceniasz ludzi.
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki

"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Caerth

Post by Caerth »

Windy, na bogów, why.jpg?
My soul is still the same
But it has many names
Windukind

Post by Windukind »

Maczer wrote: Wiesz, że parę osób odbierze to jako osobiste zwycięstwo? Albo co gorsza jakiś czynnik wpływający na rozgrywkę? Nie dawaj im tej satysfakcji =] Crow nie jest GM-em tylko jednym z graczy który zaledwie prowadzi do "wyrównania szans". Why wcare?
Oczywiście wyrównywanie szans, utrudnianie gry. Doskonale rozumiem, wyzwania i przeszkody napędzają grę. Boli mnie ciągłe obrażanie, a z drugiej strony dziwne podejście. W stylu:
Windu opisał wydarzenia, które nie miały mieć prawa miejsca w Orkadis bez ingerencji z zewnątrz. Zamiast whineowa'ć w komentarzach Cai wyciągnął konkluzję, skąd ta ingerencja się wzięła. Popieram.
Bo co, bo Xellas raz napisała, że są pacyfistami? Słowo przeciwko czynom:
Początek wskazanie kozła ofiarnego:
Mam nadzieję, że wszyscy wiemy co, było przyczyną wypadku naszej...............Obcy! Tak właśnie, obcy!
Nawoływanie do nienawiści:
Dlatego też powinniśmy zamknąć granicę, a tych obcych złapać
bez oczekiwania na sąd, czy jakieś dowody. Dowodem tu było to, że:
Jak wszyscy dobrze wiemy, na Coddar nie ma przypadków.
Bez limitów moralności:
- żywych lub martwych!
ale w momencie gdy przestajesz pasować – Księżycowe Wrota.

Kochani pacyfiści:
lekcję samoobrony – nie koniecznie defensywnej.W swoim wyposażeniu mieli broń - nie tylko bezpośredniego kontaktu. Zaczęto więc szykować się na odparcie wrogów i złapanie morderców.
nacjonaliści:
Ambasadorów poproszono o opuszczenie Orkadis w ciągu najbliższych dni.
Tłumowi oczywiście to nie przeszkadzało:
Ludzie chcieli, aby obcy zapłacili za swoje winy!,
Podany przez Ciebie przykład odpowiedzi Windu rzeczywiście byłby w jego stylu. Właśnie dla tego PL ma tylu wrogów w queście...
No tak. Przeczytaj sobie np.: to, pewnie jest w dobrym smaku:
- I co?
- Załatwione. Dostali to.
- Podejrzewali coś?
- Nic. Bennet zrobił dokładnie to, co mu kazano.
- Doskonale.
- Jeszcze jedno, trzy dni temu w nocy mieli pożar.
- CO?! Nie wydano rozka…
- Wypadek. Nasz człowiek mówił, że później było piekło z tym ich majstrem.
- Musli? Nie, jakoś tak podobnie yym…Demuslim?.
- Jo. Ale mieli kopie.
- Całe szczęście. Zawiadomcie górę.
- Już to zrobiłem.
- Świetnie możesz odejść.
Cofanie czasu i granie na zasadzie nie odpowiesz, bo rzecz się dzieje w nieznanej przestrzeni, miejscu, bez określonych postaci. Kreatywne rozwiązanie z początków forum.

Oskarżanie mnie o nie czytanie postów. Jak wskazaną ciężarówkę, którą przyjechali Psio Ligowcy Crow przecież opisywał:
WWWWFinansista założył nogę na nogę i spojrzał przez okno ciężarówki.
No ale trudno. Myślimy inaczej. Dlatego dziękuję i gg.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Xellas

Post by Xellas »

Windukind wrote:
- I co?
- Załatwione. Dostali to.
- Podejrzewali coś?
- Nic. Bennet zrobił dokładnie to, co mu kazano.
- Doskonale.
- Jeszcze jedno, trzy dni temu w nocy mieli pożar.
- CO?! Nie wydano rozka…
- Wypadek. Nasz człowiek mówił, że później było piekło z tym ich majstrem.
- Musli? Nie, jakoś tak podobnie yym…Demuslim?.
- Jo. Ale mieli kopie.
- Całe szczęście. Zawiadomcie górę.
- Już to zrobiłem.
- Świetnie możesz odejść.
Cofanie czasu i granie na zasadzie nie odpowiesz, bo rzecz się dzieje w nieznanej przestrzeni, miejscu, bez określonych postaci. Kreatywne rozwiązanie z początków forum.
Że cudzych postów nie czytasz to już wiemy, ale że własnych nie pamiętasz to już trochę cięższa sprawa, ale nie mój problem. Pan Bennet to Twój własny NPC... Sam piszesz o wyciągnięciu dokumentów i zaraz Kurt leci do Orkadis, dałeś komuś szanse zareagować na to? Nie. Miłe są takie zagrywki? Nie jak ktoś inny je stosuje, prawda?
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki

Korm
Windukind

Post by Windukind »

Xellas wrote:
Że cudzych postów nie czytasz to już wiemy, ale że własnych nie pamiętasz to już trochę cięższa sprawa, ale nie mój problem. Pan Bennet to Twój własny NPC... Sam piszesz o wyciągnięciu dokumentów i zaraz Kurt leci do Orkadis, dałeś komuś szanse zareagować na to? Nie. Miłe są takie zagrywki? Nie jak ktoś inny je stosuje, prawda?[/quote] O Bennecie przeczytałem, ale nie ma podanych podmiotów rozmowy. Po pierwsze Kurt znalazł w poście dokumenty i była informacja o jego planach wyjazdu, po drugie Crow opisał, że jego podróż na kontynent, dopiero w trzecim poście tam dojechał. Crow zdążył od pisać, więc szansa była. Po drugie Bennet to sekretarz Arrain. Kurt ma opisaną własną sekretarkę i w poście jest też napisane, że Kurt z Arrain nie mieli szans się spotkać.

Mam dość pustych oskarżeń
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Crow

Post by Crow »

Windukind wrote: Boli mnie ciągłe obrażanie, a z drugiej strony dziwne podejście.
Nigdy nie było moim celem obrażenie Cię i jeśli tak to odebrałeś, to przepraszam.
Bo co, bo Xellas raz napisała, że są pacyfistami?
O ile dobrze rozumiem, Xellas nie napisała że są pacyfistami. Natomiast zupełnie inne aspekty ostatnich postów wydały mi się (hej! może błędnie?) zupełnie niespójne z dotychczasowym opisem Orkadis. Pojawienie się na ulicach piętnastu tysięcy obcych, walka o władzę w Radzie, prasa działająca na szkodę miasta, jakieś partie w radzie... Post ze śmiercią Ashley przemilczę już.

A w kwestii ciężarówki - to ciężarówka Kurta? Myślałem, że ten pojechał do Khartum z madame Goodking...
Caerth

Post by Caerth »

Crow wrote:

A w kwestii ciężarówki - to ciężarówka Kurta? Myślałem, że ten pojechał do Khartum z madame Goodking...
Mężczyzna, który zajmował się fabrykowaniem rejestracji
Ja napisałem coś o kradzieży ciężarówki? Nie jestem specem, tu należałoby się poradzić Noire, ale gdy służby widzą na monitoringu jak ktoś gmera przy rejestracjach pojazdu, reagują.
My soul is still the same
But it has many names
Crow

Post by Crow »

Po ustaleniu z Xellas, mój post jest up. Miejcie na uwadze, że pisałem go zanim Windu ogłosił, że się wycofuje. Założyłem, że świadom obrotu spraw w Orkadis Kurt Lacko będzie chciał jak najszybciej opuścić wschodni kontynent, ale jeśli nie, to posta mogę bez problemu dostosować. Tak samo jeśli Madlene Goodking jednak nie zdecydowała się na podróż z Psioligowcem.
Xellas

Post by Xellas »

Miało być jeszcze o Orkadis, ale muszę się przespać, a Raflik na pewno czeka na możliwość pisania, więc wrzucam to, co jest.

Mam nadzieję, że wybaczycie mi ten dowcip, ale ostatnio robi się za poważnie.
Satsuki

Korm
Windukind

Post by Windukind »

Pojawienie się na ulicach piętnastu tysięcy obcych,
W poście jest napisane, ze w miescie jest piętnaście tysięcy obcych. To tylko 1,5% przy milionowym mieście.
Ludzie na ulicach szaleją nienawiścią i biją obcych, nawet tych ktorzy mieszkaja tu od dawna.. Jest ich tu ponad parę tysięcy.
prasa działająca na szkodę miasta,
Większość dziennikarzy powie Ci, że ich celem jest pokazywać prawdę, mała ilość, że przynosić dochody firmie. Fakt i Pudelek zrobiły by wszystko dla takiej informacji. Dodatkowo kto ma decydować, co jest szkodą a co nie?Może pokazanie fetyszy przywódczyni uwrażliwi społeczeństwo.
jakieś partie w radzie...
Watykan ma frakcje, komuniści mieli frakcje, naziści mieli frakcje. Jeśli Orkadis jest homegeniczne i jednomyślne to po co im rada?
Windu opisał wydarzenia, które nie miały mieć prawa miejsca w Orkadis bez ingerencji z zewnątrz. Zamiast whineowa'ć w
Doprawdy zero szans.
walka o władzę w Radzie
Niesamowite, nikt nie chciał zostać przewodniczącym.
Post ze śmiercią Ashley przemilczę już.
Post Xellas był w dobrym smaku przecież. Piorun nie mógł uderzyć dwa razy?

___________________^____________ Ty byś też wiózł nowego partnera biznesowego ciężarówką? i to jeszcze szlachetnie urodzonego? Dlatego napisałem,że nasze myślenie jest inne.
Ja napisałem coś o kradzieży ciężarówki? Nie jestem specem, tu należałoby się poradzić Noire, ale gdy służby widzą na monitoringu jak ktoś gmera przy rejestracjach pojazdu, reagują.
Marcel, świeżo upieczony adwokat mieszkał w starej kamienice na obrzeżach miasta
1. Większość, a właściwie wszystkie, które widziałem kamienice mają podwórko, po drugie to na obrzeżach miasta. Po trzecie wysyłają snajperów, żeby się tym zajął? Nigdy więcej nie ruszę tablic w moim samochodzie, nawet jak będą brudne. Szkoda, że ochroniarz nie wpadł na pomysł, że w mieście jest monitoring, podczas zdejmowania tablic, co za idiota. Sam pewnie nigdy nie korzystał z monitoringu, bo tego się przy ochronie osób nie używa.
We do not sow

Post Reply