Na co do kina?

Poważne dyskusje nad sensem życia, polityką jak i wyborem nowej karty graficznej.

Moderator: Crow

Debart

Re: Na co do kina?

Post by Debart »

Jeszcze propo transformerów 4: Ery WYBUCHÓW:

http://io9.com/transformers-age-of-exti ... 1598579492
USAGI

Post by USAGI »

Rosomak wrote:Edge of Tomorrow
http://www.tenmanga.com/book/ALL+YOU+NEED+IS+KILL.html Manga na podstawie ksiązki
Mangę będą wydawać w PL! :D

http://mangarden.pl/pl/p/All-You-Need-I ... order/1382
http://mangarden.pl/pl/p/All-You-Need-I ... order/1383

Tom pierwszy i drugi już do zamówienia ;)
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
Rosomak

Post by Rosomak »

Transformers: Age of Extinction

Krótko.

Czułem fizyczny ból oglądając.
Caerth

Post by Caerth »

Rosomak wrote:Transformers: Age of Extinction

Krótko.

Idę dziś to zobaczyć, z niemieckim dubem. Biorę husteczki i wino.
Masohizm, hej!
My soul is still the same
But it has many names
USAGI

Post by USAGI »

Czekam na więcej opinii :P
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
Caerth

Post by Caerth »

USAGI wrote:Czekam na więcej opinii :P
Masochistka.
>D
Rosomak wrote:Transformers: Age of Extinction

Krótko.

W sumie, nie było aż tak źle. Nauczony doświadczeniem wyłączyłem mózg jeszcze przed projekcją <45 minut reklam w piątkowy wieczór w kinie to jest TO!> i przyjąłem obraz na klatę z wyższymi funkcjami organizmu wyłączonymi. W efektcie pierwsza połowa filmu była zaskakująco spójna i sensowna <poza dziurą w podłodze>. Ale potem zrobiło się...wybuchowo, kolorowo, Drift ma trzy formy, więcej wybuchów, autoboty są już nie takie grzeczne, o znowu psują Chicago, więcej wybuchów....nie pamiętam co dalej, ale nagle pojawiły się mecha psy, a po nich metalowe dinozaury. I było jeszcze więcej wybuchów, a Optimus niczym Dresden dinozaura ujeżdżał w Chica...a, to Hongkong chyba już był. Przepraszam, wybuchy mi przesłoniły krajobraz.

Anyway. Na fajrant Prime przykazuje Autobotom bronić ziemi <z tymi ludźmi którzy, przy pomocy wybuchów i technologii, na wspomiane autoboty polowali od ostatniego filmu...bo tak>, poczym ewakuuje się w kosmos by trollować kolejną bogu ducha winną planetę.

Wspominałem iż film ma fajne eksplozje?

ps w sumie jedynym zgrzytem dla mnie był fakt iż Thin!Prime poleciał sobie na spacerek w fajrancie bez żadnej pomocy. Na co mu Arka, na co, aktualnie po Anakin Skywalker's style of landing, buchnięty statek, na co, w końcu, resztki Jetfire'a połączone z przyczepą w jedwabisty strike pack. Nie...PRime się spina i pośród eksplozji ulatuje w siną dal. Bo tak, z dupy.

Also, długie jak uj.
My soul is still the same
But it has many names
Rosomak

Post by Rosomak »

He is BACK

A po za tym polecam Wielką Szóstkę (Big Hero 6). A i zostańcie po napisach końcowych :)
USAGI

Post by USAGI »

On wraca jak odgrzewany kotlet schabowy... Znając życie, wszystkie sceny z Armin w filmie zostały zawarte w trailerze... :)

Igrzyska anorektyczek
Czyli igrzyska dla głodujących. Film o tworzeniu i szerzeniu propagandy. W tej części (moim zdaniem) niestety nie ma za bardzo akcji i walki... Jest oczywiście wbieganie do bunkra w ostatniej sekundzie (!), głupie sceny z ratowaniem kota i inne tego typu so obvious sceny... Ale hej, jest fajna laska z tatuażem, acz niestety mało jej tam i tylko w jednej scenie widać jak fajnie rozchodzi się po reszcie ciała... tatuaż w sensie D: Może i ne jest nudny ale pierdolnięcia to ten film zdecydowanie ni ma :<

Miasto 44
Chyba na siłę chcieli wprowadzić ,że tak powiem młodzieżowe sceny z efektami specjalnymi (pociski latające dookoła całującej się parki) i dubstepem... [https://www.youtube.com/watch?v=IsLT0hFDmno] (tak, to jest scena w całości wycięta z filmu, w sensie te świetlówki później już na som) żeby zachęcić młodzież do oglądania i udowodnić komuś, że to film młodzieżowy... W filmie jest kilka ciekawych momentów (deszcz flaków był dobry), a przy dwóch scenach ze złymi, zamaskowanymi Niemcami w szpitalu brakowało mi tylko kulki/knebla do SM w ustach D: Ne mam pojęcia czy film ten miał być adresowany do młodszego pokolenia czy jako wspominki dla starszych i komu go polecić. Nie żałuję, że poszłam i już chyba bardziej podobało mi się miasto 44 niż nowa część HGames.
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
Satsuki

Post by Satsuki »

USAGI wrote:Igrzyska anorektyczek
Czyli igrzyska dla głodujących. Film o tworzeniu i szerzeniu propagandy. W tej części (moim zdaniem) niestety nie ma za bardzo akcji i walki... Jest oczywiście wbieganie do bunkra w ostatniej sekundzie (!), głupie sceny z ratowaniem kota i inne tego typu so obvious sceny... Ale hej, jest fajna laska z tatuażem, acz niestety mało jej tam i tylko w jednej scenie widać jak fajnie rozchodzi się po reszcie ciała... tatuaż w sensie D: Może i ne jest nudny ale pierdolnięcia to ten film zdecydowanie ni ma :<
Tak to jest, jak ostatni tom ksiazki rozbijaja na dwa...
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
korm

Post by korm »

o tag, ruchansko w rytmie dubstepu, kul i pelne fallicznej symboliki. To na 100% wyprodukuje nam cale pokolenie malych dzielnych polaczkow cebulaczkow, ktorych najwiekszym marzeniem zyciowym jest nowa mebloscianka. POLAND STRONK.

Chcialbym zyc w swiecie w ktorym skonczy sie kult defetyzmu i zalosnych faili, ktore ktos szumnie nazywa powstaniem (a zgraja cebulakow forsuje jako przyklad patriotyzmu). Wlasciwa nazwa na to co stalo sie w Warszawie powinna brzmiec "mamy 0% szans na powodzenie, rozdupiamy miasto bo tak". Po WWII ci co brali udzial w "powstaniu" powinni odpowiedziec przed sadem za kretynskie pomysly, ktore przyniosly gigantyczne straty.
give her the dick
Post Reply