Miejscowość: Okoniny Nadjeziorne (ok 18-20km od Tlenia, woj. kujawsko-pomorskie)
Od jakiegoś czasu przeszukuje oferty domków w okolicy miejscowości w której zakończymy spływ. W częsci ośrodków miejsca są już pozajmowane a tam gdzie wolne gdy gdy pytam się o dojazd inny niż samochodem to słysze' E...yy.. no inaczej niz samochodem prywatnym tu się dojechać nie da. Udało mi się jednak znaleźć tę oto ofertę:
http://www.obiektyturystyczne.pl/najlep ... pomorskie/
Interesują nas domki 6cio osobowe, zdjęcia dostępne tu:
http://www.ptpomorze.pl/galeria,34,.html
Pani recepjonistka oznajmiła mi, że wynajem jednego domku kosztuje 38zł na osobe za dobę (230zł domek za dobe). Na pewno jest to więcej niż na ostatnich zjazdach jednak w tych okolicach jest to najtańsza oferta jaką udało mi się znaleźć. Wszędzie indziej wołają 40zl + opłata za zużycie energii.
Jak widać na załączonych zdjęciach domki zawierają aneks kuchenny i prysznic. Dojazd z Tucholi bądź Śliwic. Niestety jaki dokładnie pani recepcjonistka nie potrafiła mi powiedziec. Określiła jedynie 'jakies autobusy/busy powinny stamtąd jeździć'. Jednakże jest to na tyle blisko Tlenia (18-20km), iż myśle że byłaby możliwosc podwiezienia nas przez firmę kajakową za odpowiednią opłatą.
Istnieje również możliwosc wykupienia obiadów. Na terenie ośrodka znajduje się również sklepik spożywczy. Powiedziałam, że dam znać do końca tego tygodnia. Myślę, że moglibyśmy wynając 3x domek 6cio osobowy bo poki co z mojego wywiadu wynika, iż na zjeździe stacjonarnym zjawi się ok 20 osob (max 25 - ale i tak sporo bedzie jedynie na kilka dni).
Oczywiście poszukam jeszcze innych ofert, ale szczerze mówiąc słabo to widze, bo sporo domków w tym rejonie lezy w trudno dostępnych okolicach.
Zjazd stacjonarny 2k10 - propozycje
Moderator: Chimeria
Zjazd stacjonarny 2k10 - propozycje
Last edited by Noire on Wed Jul 21, 2010 6:54 pm, edited 1 time in total.
Conquered, we conquer.
Re: Zjazd stacjonarny 2k10 - propozycje
Ja i Raf będziemy max do 31, więc nie nam marudzić. Domki wyglądają przyzwoicie, kojarzą mi się z tymi z Kłodna. Jeszcze nie wiem czy warto ciągnąć samochód, ale jeśli dojazd okaże się kiepawy to może będzie warto, pod warunkiem, że zbierze się ekipa do spłacenia benzyny i odpowiedzialnego zmiennika kierowcy <3
Jeśli wszystkie domki wyglądają w rzeczywistości jak te na zdjęciach, to jest całkiem dobrze (:
Jeżeli jest to w sumie niemal ,ze jedyna oferta na obecną chwilę, to ne ma co się nawet zastanawiać tylko brać...
A potem będzie się z dojazdem kombinować p;
Jeżeli jest to w sumie niemal ,ze jedyna oferta na obecną chwilę, to ne ma co się nawet zastanawiać tylko brać...
A potem będzie się z dojazdem kombinować p;
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
Popieram Usę. Cena wydaje się do przeżycia, a konkurencyjni turyści nie śpią :)
Your favourite fearless hero.
Cena nie jest wyższa niż do tej pory. Cena za osobę zawsze pierwotnie była zbliżona do 40 złotych. Tylko że zawsze liczymy domek 6 osobowy = 230 pln/dobę, pakujemy 10 osób i wychodzi 23 pln/dobę.
Taaa pakujemy 10 osób, tylko jeszcze musi być te 10 osób [;
Generalnie tendencja jest spadkowa..... Pewnie na ostatnie 2-3 dni zostanie 8 osób c_C
Generalnie tendencja jest spadkowa..... Pewnie na ostatnie 2-3 dni zostanie 8 osób c_C
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
Słowo daję, jak jeszcze raz zobaczę skrót złt na naszą walutę, to się pohaftm -_-
A tak poza tym, to będzie fajnie - ale ja muszę spać z Usą w domku!!! ;<<<!!!
A tak poza tym, to będzie fajnie - ale ja muszę spać z Usą w domku!!! ;<<<!!!
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you