Zamieszczam to tu, a nie w sekcji międzynarodowej bo podejście naszych anglojęzycznych przyjaciół do tego tematu było dość różnorodne. Miło mi widzieć, jak wielu ludzi zgłasza swój zapał do gry w moją ulubioną grę MMO, zwłaszcza osoby, które nigdy tradycyjnie z nami nie grały.
Chciałbym jednak przypomnieć, że RO jest grą Koreańską i dość old-schoolową. Nabijanie kolejnych poziomów w RO przypomina gry z serii Touhou - wyłączamy mózg i klikamy, klikamy, klikamy przez długie godziny. Ostatnio nastąpiły pewne zmiany, ale i tak o pierwszej zabawie zespołowej możemy mówić powyżej 80 poziomu. Dla osoby, która pracuje/uczy się (a do tego nie jest zbyt cierpliwa) dotarcie do poziomu 80 na serwerze z 1x rate to kwestia miesięcy. Jest to niestety dla wielu bariera nie do przeskoczenia.
Jako, że na prawdę chciałbym z Wami pograć, chcę przypomnieć o możliwości 'automatyzacji' swojej postaci, poprzez zastosowanie alternatywnego klienta RO, zwanego powszechnie botem. Gra w tym momencie zaczyna przypominać Tamagochi - doglądamy tylko naszego bota (by nie złapali go GMi) i czekamy aż 'urośnie' do poziomu na którym można normalnie grać ze znajomymi.
Konfiguracja bota może dla początkujących przerażająca, ale na pewno wśród forumowiczów znajdziecie niejedną osobę gotową pomóc, a sama konfiguracja sprowadza się tak na prawdę do ustawienia kilku zmiennych w pliku tekstowym.
Bocenie jest oczywiście niezgodne z regulaminem serwera. Obawiam się jednak, że bez tego część z Was nie dotrwa do poziomu, na którym moglibyśmy pograć razem. Powodzenia !
Bociki, bociki
Moderator: GvS
Re: Bociki, bociki
Lichu rozprowadzał już gotowego, skonfigurowanego bota. Można by pomyśleć nad paroma wersjami dla "nietechnicznych" z gotowymi mapami co i gdzie ma iść. Z tego co Lich sprawdzał, owszem banują ale ban jest na konto nie po ip. Zatem całkiem bezpiecznym rozwiązaniem jest założyć parę kont obok konta głównego. Na kontach pobocznych robimy jakiś standard: vit swordie -> vit/spear knight albo jakis thief -> rogue i expimy rejony gdzie wypadają itemy questowe (powtarzalne questy dajace exp ). Potem itemy questowe wysyłamy naszemu mainowi, unikając ryzyka złapania. Co do ilości. Pewnie spokojnie można mieć z 4-5 botów naraz. Przynajmniej etherealRO uciągał tyle :3.
Co do samych linków proponuje już nie używać forum, gdyż nasi przyjaciele zza granicy czasem zaglądają też do polskich działów ;p
Co do samych linków proponuje już nie używać forum, gdyż nasi przyjaciele zza granicy czasem zaglądają też do polskich działów ;p
Nothing is impossible
Stara prawda mówi iż bota samopas się nie puszcza.
Co prawda Valkiria nie ma zbyt aktywnych GMów w tym względzie - albo im się nie chce, albo faktycznie problem bocenia na tym serwerze jest tak duży, iż nie wyrabiają z banami na bierząco.
Niemniej, na początku bot średnio się sprawdza, wobec dużej ilości wysokopoziomowych mobków na novice fieldach.
Moja wersja OP nie zawiera listy z tymi zarazami, Licza zestaw ma to uwzględnione?
Co prawda Valkiria nie ma zbyt aktywnych GMów w tym względzie - albo im się nie chce, albo faktycznie problem bocenia na tym serwerze jest tak duży, iż nie wyrabiają z banami na bierząco.
Niemniej, na początku bot średnio się sprawdza, wobec dużej ilości wysokopoziomowych mobków na novice fieldach.
Moja wersja OP nie zawiera listy z tymi zarazami, Licza zestaw ma to uwzględnione?
A little overkill won't hurt anyone
Przepakowane postacie, przepakowane organizacje, czary, technologie. I Caibre.

Przepakowane postacie, przepakowane organizacje, czary, technologie. I Caibre.
Twoja wersja to wersja Licza właśnie.
I nie można powiedzieć, że jest ona skonfigurowana. Trzeba się pobawić trochę, posciągać/porobić skrypty.
Z deka już rozumiem system, więc mogę pomóc.
I nie można powiedzieć, że jest ona skonfigurowana. Trzeba się pobawić trochę, posciągać/porobić skrypty.
Z deka już rozumiem system, więc mogę pomóc.
< korm> O JEZU PANIE KURCZAKU NIECH PAN TEDY NIE WYCHODZI Q_Q
< korm> TAK UCZY JEZUS
< korm> TAK UCZY JEZUS