Konwencja: Sylwester w stylu Steampunkowym
Takoż, jakie pomysły na "przybranie" Kani, która (jak to kilka osób stwierdziło) już sama w sobie jest trochę w konwencji?
Dotychczasowe propozycje:
- Gorsety rozwieszone na oknach (czy coś takiego)
Było coś jeszcze o wieszaniu glanów p; Rozsypać pokątnie zardzewiałe śrubki? Kawałki zegarków? Jakieś przybranie stołów i krzeseł? Rozwiesić pordzewiałe łańcuchy?
2010 Dekoracje sylwestrowe
Moderator: Chimeria
2010 Dekoracje sylwestrowe
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
Re: 2010 Dekoracje sylwestrowe
Koniecznie miedzane naczynia z ocynkiem w srodku, klasyczna kuchenka gazowa w kategorii "blaszak" bez blach :P
"This device is lofted on its own impossibility, and so it destroys by the powers of negation." --Jakob Hammersholt
Taaa pomysł zaprawdę zacny, tylko kto Ci będzie te naczynia na sylwestra taszczył xD?
hm znajomy podsunął mi pomysł, co by na przeźroczystej szerokiej taśmie narysować markerem nity/kółka i przykleić do framug, że niby nitowane framugi. W sumie to nitowane żelazo jest w konwencji (: Takoż i nitowane framugi będą p; Jak sądzicie? W klimacie, proste i łatwe :D
Można też pordzewiałe śruby rozsypać pokątnie, albo pordzewiałe łańcuchy gdzieś tam powiesić.
hm hm >?
hm znajomy podsunął mi pomysł, co by na przeźroczystej szerokiej taśmie narysować markerem nity/kółka i przykleić do framug, że niby nitowane framugi. W sumie to nitowane żelazo jest w konwencji (: Takoż i nitowane framugi będą p; Jak sądzicie? W klimacie, proste i łatwe :D
Można też pordzewiałe śruby rozsypać pokątnie, albo pordzewiałe łańcuchy gdzieś tam powiesić.
hm hm >?
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
Scenerie Steampunkowe mogą być dość różnorodne. Od eleganckiego salonu po halę produkcyjną. Kominek w Kanii można zamienić albo na piec hutniczy albo na uroczy kąt ekskluzywnej sali balowej. Nie musimy koniecznie iść w ciężką i przepełnioną żelastwem implementację gatunku. Przyznam, że po Liczowym Tetsuo odczuwam pewien dyskomfort w pobliżu zbyt dużej ilości metali @@
Folie mogą wyglądać dość tandetnie niestety. Tj jak folia z narysowanymi kółkami :D. Ale jeśli dobrze wykombinować mocowanie takiego elementu do framug (ktoś zna wymiary? D: ) to rzecz warta spróbowania. Przynajmniej nie powinna być ciężka w transporcie w przeciwieństwie to pordzewiałych łańcuchów.
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
Ale Maczu ne folia, tylko zwykła szeroka, przeźroczysta taśma jak TU [; Ne będzie problemu z naklejeniem jej raczej, i odklejeniem p; A ,że jest przeźroczysta, ne powinno być jej za bardzo widać, takoż powinno to wyglądać jka by te "nity" rzeczywiście na owych framugach były (:
A łańcuchy, to myślałam żeby kupić jakieś zwykłe, tanie i lekkie w Casto. Tylko po prostu brązowe :D Albo najlepiej kupić już teraz i zacząć "proces rdzewienia" xD Taaa tylko żebym przypadkiem ne kupiła jakichś nierdzewnych.....
A łańcuchy, to myślałam żeby kupić jakieś zwykłe, tanie i lekkie w Casto. Tylko po prostu brązowe :D Albo najlepiej kupić już teraz i zacząć "proces rdzewienia" xD Taaa tylko żebym przypadkiem ne kupiła jakichś nierdzewnych.....
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- Xellas
- Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna
Uso, ale czy te framugi nie były przypadkiem z malowanego drewna tzn takiego już dawno malowanego? Chodzi mi o to, żeby przy odklejaniu tej folii farba nie odeszła razem.
Bo pomysł wydaje mi się genialny w swojej prostocie, tylko, żebyśmy szkód nie narobili.
Bo pomysł wydaje mi się genialny w swojej prostocie, tylko, żebyśmy szkód nie narobili.
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki
"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Satsuki
"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Laski, wy dalej chcecie wieszać te gorsety na ścianach? Bo mogę zabrać.
Mam kilka takich starych lamp:

Mogę zabrać, bo raczej są w klimacie p;
Komuś coś nowego przyszło do głowy? ;<
Mam kilka takich starych lamp:

Mogę zabrać, bo raczej są w klimacie p;
Komuś coś nowego przyszło do głowy? ;<
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.

Będę miał ze sobą to coś. Poza funkcją szpecąco-dekoracyjną gramofon nawet działa, więc jeśli ktoś ma jakieś winyle -brać! B)