2010 Dekoracje sylwestrowe

Tu dowiesz się o wszystkich spotkaniach i zjazdach mających miejsce w realu.

Moderator: Chimeria

Post Reply
USAGI

2010 Dekoracje sylwestrowe

Post by USAGI »

Konwencja: Sylwester w stylu Steampunkowym

Takoż, jakie pomysły na "przybranie" Kani, która (jak to kilka osób stwierdziło) już sama w sobie jest trochę w konwencji?

Dotychczasowe propozycje:

- Gorsety rozwieszone na oknach (czy coś takiego)

Było coś jeszcze o wieszaniu glanów p; Rozsypać pokątnie zardzewiałe śrubki? Kawałki zegarków? Jakieś przybranie stołów i krzeseł? Rozwiesić pordzewiałe łańcuchy?
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
Drahau

Re: 2010 Dekoracje sylwestrowe

Post by Drahau »

Koniecznie miedzane naczynia z ocynkiem w srodku, klasyczna kuchenka gazowa w kategorii "blaszak" bez blach :P
"This device is lofted on its own impossibility, and so it destroys by the powers of negation." --Jakob Hammersholt
USAGI

Post by USAGI »

Taaa pomysł zaprawdę zacny, tylko kto Ci będzie te naczynia na sylwestra taszczył xD?

hm znajomy podsunął mi pomysł, co by na przeźroczystej szerokiej taśmie narysować markerem nity/kółka i przykleić do framug, że niby nitowane framugi. W sumie to nitowane żelazo jest w konwencji (: Takoż i nitowane framugi będą p; Jak sądzicie? W klimacie, proste i łatwe :D

Można też pordzewiałe śruby rozsypać pokątnie, albo pordzewiałe łańcuchy gdzieś tam powiesić.

hm hm >?
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
Crow

Post by Crow »

Scenerie Steampunkowe mogą być dość różnorodne. Od eleganckiego salonu po halę produkcyjną. Kominek w Kanii można zamienić albo na piec hutniczy albo na uroczy kąt ekskluzywnej sali balowej. Nie musimy koniecznie iść w ciężką i przepełnioną żelastwem implementację gatunku. Przyznam, że po Liczowym Tetsuo odczuwam pewien dyskomfort w pobliżu zbyt dużej ilości metali @@
Maczer

Post by Maczer »

Folie mogą wyglądać dość tandetnie niestety. Tj jak folia z narysowanymi kółkami :D. Ale jeśli dobrze wykombinować mocowanie takiego elementu do framug (ktoś zna wymiary? D: ) to rzecz warta spróbowania. Przynajmniej nie powinna być ciężka w transporcie w przeciwieństwie to pordzewiałych łańcuchów.
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
USAGI

Post by USAGI »

Ale Maczu ne folia, tylko zwykła szeroka, przeźroczysta taśma jak TU [; Ne będzie problemu z naklejeniem jej raczej, i odklejeniem p; A ,że jest przeźroczysta, ne powinno być jej za bardzo widać, takoż powinno to wyglądać jka by te "nity" rzeczywiście na owych framugach były (:

A łańcuchy, to myślałam żeby kupić jakieś zwykłe, tanie i lekkie w Casto. Tylko po prostu brązowe :D Albo najlepiej kupić już teraz i zacząć "proces rdzewienia" xD Taaa tylko żebym przypadkiem ne kupiła jakichś nierdzewnych.....
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
Xellas
Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna

Post by Xellas »

Uso, ale czy te framugi nie były przypadkiem z malowanego drewna tzn takiego już dawno malowanego? Chodzi mi o to, żeby przy odklejaniu tej folii farba nie odeszła razem.
Bo pomysł wydaje mi się genialny w swojej prostocie, tylko, żebyśmy szkód nie narobili.
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki

"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
USAGI

Post by USAGI »

Laski, wy dalej chcecie wieszać te gorsety na ścianach? Bo mogę zabrać.

Mam kilka takich starych lamp:

Image

Mogę zabrać, bo raczej są w klimacie p;
Komuś coś nowego przyszło do głowy? ;<
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
Psychoo

Post by Psychoo »

Image
Będę miał ze sobą to coś. Poza funkcją szpecąco-dekoracyjną gramofon nawet działa, więc jeśli ktoś ma jakieś winyle -brać! B)
Post Reply