Starcraft
Moderator: Crow
Re: Starcraft
Nie wiem, czy mech będzie kiedykolwiek mógł działać przeciwko tossom. Przynajmniej mech w sensie typu rozgrywki - małej mobilności, ale świetnego kontrolowania przestrzeni. Mech w sensie 'jednostki budowane z factory' może oczywiście kiedyś działać dzięki jakimś warhoundom. Pomiędzy chargelotami, blink stalkerami, immortalami, kolosami i jednostkami powietrznymi - sentry i high templar to jedyne dwie jednostki protosów, które nie kontrują czołgów...
Having said that miło, że tak miny jak hellbaty są niezłe na protossa i factory może w tym matchupie robić coś więcej, niż bawić się w overlorda za 100 gazu.
Having said that miło, że tak miny jak hellbaty są niezłe na protossa i factory może w tym matchupie robić coś więcej, niż bawić się w overlorda za 100 gazu.
High templar sztorm na czołgi (nie uciekną).
Robert PvP. Nie licząc cheesów otwarcia:
4 gate
3 gate pressure
2 gate fast exp
dark templar
robo
blink stalker
charge zelot archon
phoenix
oracle
voidray
Mój najlepszy trick na mutale to snipe na spire. Darki lub prism.
Robert PvP. Nie licząc cheesów otwarcia:
4 gate
3 gate pressure
2 gate fast exp
dark templar
robo
blink stalker
charge zelot archon
phoenix
oracle
voidray
Mój najlepszy trick na mutale to snipe na spire. Darki lub prism.
We do not sow
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Na chwile obecna zaloty i blinki nie sa w stanie nic zrobic tankom dzieki hellbatom, na duze ilosci immortali dzieki temu ze tanki sa o upgrade tansze terranie dodaja ghosty do kompozycji. Ale...kazdy toss ktory nie chce na sile zniszczyc mechujacego terrana, a ze ten mechuje to juz od 4-5minuty widac, pojdzie spokojnie w starport. Mechterr jest na starcie niemal bezsilnie wystawiony na oracle. Voidray push z gate units jest bez super scoutingu nie do wybronienia, a tempesty w late game choc na papierze powinny przegrywac z cost effective vikingami to miazdza wszystko (bo bez obstawy nie lataja).
No marine, no fun.
No marine, no fun.
Hear me RRRRoarrrr!!
Na Pyrkonie kilka osób przypomniało mi, że jeszcze nie podałem idka do Stara co też teraz czynie - mój battle tag: c914#2414
USS George Washington - 90 tysiecy ton dyplomacji.
Ją najbliższy tydzien nie bede miala jak grać, ale jak dostane z powrotem komputer, liczę na jakies FFA <3
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Jeden z moich ulubionych SC2 bandów:
"In the eye of the storm we playing heart of the swarm" : D
http://www.youtube.com/watch?v=0xaTq_DrqXw
"In the eye of the storm we playing heart of the swarm" : D
http://www.youtube.com/watch?v=0xaTq_DrqXw
We do not sow
Doszedłem bez większych trudności (w samych grach) do top 8 platyny i jak na razie moim zdecydowanie najgorszym matchupem są protosi. Nawwet jeśli bronię się przed oracle'ami, to potrafi mnie zabić bust stalkerów z msc :<.
Windu, możesz opisać build na oracle w szóstej minucie? W szczególności interesują mnie timingi gazów. Są jakieś inne dobre indykatory wczesnego stargate?
Windu, możesz opisać build na oracle w szóstej minucie? W szczególności interesują mnie timingi gazów. Są jakieś inne dobre indykatory wczesnego stargate?
Przykro mi, prawie nie używam tego buildu przeciw terranom. Zabijesz 5-7 scv, to terran odrobi to jednym mułem. Dodatkowo opóźniasz strasznie swoje Aoe. Miny dobrze counterują oracle, a marruderzy stalkerów. Jeśli spodziewasz się szybkiej agresji spróbuj zamiast stima ratować się innmi techami piechoty ( concussive Shells i shieldy powinny pomóc).
We do not sow
Bunkier na wejściu (wallin), 5marinkow w minerałach. Powoli do jednego towera który niweluje oracle. To jest dla protosa zasadniczo allin. Jak niewiele Ci zrobi to będzie bardzo do tyłu z tehem, a Ty do obrony wykożystujesz to, co i tak byś zrobił.
Hear me RRRRoarrrr!!
Btw. jeśli jeszcze nie złożyliście gratulacji to Robert jest w masterach :O. Drań wykorzystał czas, kiedy nie mogłem grać.
We do not sow