Zjazd Letni 2014

Tu dowiesz się o wszystkich spotkaniach i zjazdach mających miejsce w realu.

Moderator: Chimeria

Crow

Re: Zjazd Letni 2014

Post by Crow »

Będzie to się wiązało z droższymi biletami lotniczymi, ale ja najbardziej chciałbym przylecieć dzień czy dwa wcześniej do Aten, a po zjeździe popłynąć do Santorynu (rejs kilka ładnych godzin) i stamtąd polecieć do Polski, ale później napiszę o różnych opcjach co warto obejrzeć. No i zobaczymy jak z cenami będzie.
Satsuki

Post by Satsuki »

Chimeria wrote:Edit: Mat, rok temu zrobiłeś przezajebisty portfel MW, zechciałbyś powtórzyć ten wyczyn w tym roku? :)
Jak zwykle zamierzam zająć się topiciem organizacyjnym ale z przyjemnością przyjmę Twoją pomoc MAt, jeśli podejmiesz się tego tematu. ps. KAŻDY byle nie robil tego Mazoku :D
Crow wrote:Będzie to się wiązało z droższymi biletami lotniczymi, ale ja najbardziej chciałbym przylecieć dzień czy dwa wcześniej do Aten, a po zjeździe popłynąć do Santorynu (rejs kilka ładnych godzin) i stamtąd polecieć do Polski, ale później napiszę o różnych opcjach co warto obejrzeć. No i zobaczymy jak z cenami będzie.
Ja tu od tygodnia rozkminiam jakby to zrobić zeby zahaczyć o Santorini! Widzę, że myślimy podobnie Crow :)
Jakby ktoś nie wiedział: Santorini to wyspa na wyspach jońskich, którą zapewne poznaliście ze wszystkich różnorakich pocztówek i widokówek. A w opisach wyspy jest miedzy innymi informacja, że nawet najwiekszy fail fotograf zrobi tam zajebiste fotki, tak jest cudnie.

Z promami jest jeszcze jedna fajna rzecz: podobno można płynąć z "przesiadką" - tj. wysiadasz gdzieś w połowie trasy a kilka godzin później zabierasz się dalej następnym promem. Trzeba tylko wcześniej zaznaczyć to na bilecie. To informacja sprzed roku i muszę ją jeszcze potwierdzić. Statki z Krety na Peloponez (port Piraeus) płyną ok 8-9 h

ps. Bardzo się cieszę, że są chętni na before/after party <3
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
c914

Post by c914 »

Afterek i beforek.. jak najbardziej jestem za, count me in. A jak jeszcze bedziemy pływac prolem to zatańcze zorbę ze szczęścia :D
USS George Washington - 90 tysiecy ton dyplomacji.
Rosomak

Post by Rosomak »

Before and After - jestem za.
Chimeria wrote:
Edit: Mat, rok temu zrobiłeś przezajebisty portfel MW, zechciałbyś powtórzyć ten wyczyn w tym roku? :)
Się zobaczy, może...

A tak właściwie na ile jedziemy?

Edit
http://grecja.iq24.pl/default.asp?grupa ... emat=86003
Relacja z popytu w Tolo z jakiegoś forum.

Edit2
Do kiedy najpóźniej trzeba zdeklarować się z chęcią wyjazdu? Może +2 ode mnie będzie.
c914

Post by c914 »

A tak właściwie na ile jedziemy?
Z wnikliwych wyliczeń wynika 7 dni głównej bazy noclegowej plus 2-3 dni na beforowe -afrerkowe dokładki. A wszystko na 100% i tak zrewiduje dostępność lotów w rozsądnych cenach :)
USS George Washington - 90 tysiecy ton dyplomacji.
Satsuki

Post by Satsuki »

Dokladnie.
Crow

Post by Crow »

Rosomak wrote: Edit2
Do kiedy najpóźniej trzeba zdeklarować się z chęcią wyjazdu? Może +2 ode mnie będzie.
Dopisywanie się do zjazdu na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Na chwilę obecną jeszcze 3-4 osoby możemy zabrać bez rezerwacji dodatkowych pokojów, więc mogą się zainteresowani zgłaszać na dzień przed wyjazdem (oczywiście mając na uwadze to, że lot będą miały drogi). Jeśli zainteresowanych będzie więcej wypadałoby zarezerwować kolejny pokój - ile na to mamy czasu nie da się powiedzieć. Ale w najgorszym przypadku *gdzieś* w Tolo kogoś zawsze upchniemy...
Vanille

Post by Vanille »

Ja zaś chciałam spytać, czy ten 30 sierpnia nie da się przesunąć na 1szego września? Wczoraj się dowiedziałam, że moja przyjaciółka tego dnia bierze ślub i gdyż ponieważ to moja przyjaciółka nie odpuszczę sobie bycia na nim lol. A jak wiadomo, dojechać dwa dni później to żaden problem jeśli jest się w Polsce, do Grecji byłoby już to znacznie trudniejszym przedsięwzięciem :) z drugiej strony zdaję też sobie sprawę z tego, że jedzie osób plus minus 20, a ja jestem jedna, która z datą ma problem, więc jeśli się nie da, to pozostanie mi życzyć wam wesołego zjazdu i niestety zrezygnować :)
Chimeria

Post by Chimeria »

Vanny, podejrzewam, że przesunięcie terminu na 1 września nie byłoby problemem, ale wspomniane było before party, które zaczęłoby się w takim razie zapewne nawet koło 28 sierpnia, co znaczy, że i tak większość z nas jedzie przed 30.08. Plus jeśli masz być na ślubie tego dnia, to kiedy byś chciała lecieć, pierwszego czy zaraz po ceremonii wskoczyć w samolot? Prawda jest taka, że jeśli rezerwacja hotelu jest od dnia X, to wyjazd jest minimum dzień przed dniem X, bo samoloty jednak nie są co godzinę i przylot tego samego dnia co rezerwacja domku nie będzie miała nawet miejsca. W związku z tym termin wynajmu trzeba by było przesunąć na co najmniej trzeciego września.
Myślę, że po prostu możesz skipnąć before party, a dolecieć do nas już połączeniem bezpośrednim. Dolot do lokacji w Grecji może okazać się dużo łatwiejszy niż do jakiegoś Krzyża na końcu świata, a na pewno zorganizujemy grupę, która chętnie by po Ciebie wyszła. :) Zaś tracenie całego wyjazdu dla jednego dnia byłoby marnotrawstwem epickiej przygody.
Satsuki

Post by Satsuki »

Wydaje mi się, że Crow wpłacił już zaliczkę do Oasis a ja od dwóch godzin siedzę i rozpracowuję ewentualne loty więc mimo wszystko je tu przypostuję.

Vanille: zakładamy jakieś before i after party a droga z Aten do Nafplio jest podobno prosta jak budowa cepa, możesz więc rozważyć przylot na miejsce później i dołączenie do nas (jeśli nie da się przesunąć terminów).

Poniżej o lotach:

WARSZAWA - ATENY
AEGEAN - 319zł | 11:10 - 14:45
27 sierpnia; 29 sierpnia

LOT - 374zł | 22:35 - 02:20 (+1)
28/29 sierpnia

UIA - 364zł | 11:10 - 13:10 (+1)
Lot PRZESIADKOWY z przerwą między 13:40 (27/08) a 10:20 (28/08) w KIJOWIE

SANTORINI - WARSZAWA

Po skończeniu zjazdu właściwego (06/09) jedziemy do Piraeusu, wsiadamy w prom* na SANTORINI i wracamy do Polski samolotem za 229 - 350 zł (przesiadka w Atenach, lotów jest kilka różnych <najtaniej 09/09>, dlatego na razie nie wypisuję szczegółów).

Czekam na maila z ferries.gr odnośnie zniżek na prom dla większej grupy ludzi/ewentualnie na prom na Kretę z postojem na Santorini.

EDIT:
Macie gratisa, Chimeria kazała mi pokazać moje "notatki"
Image

ps. Crow, zaliczka wysłana
Post Reply