Zjazd letni 2015 - topic dyskusyjny

Tu dowiesz się o wszystkich spotkaniach i zjazdach mających miejsce w realu.

Moderator: Chimeria

Morgana

Re: Zjazd letni 2015 - topic dyskusyjny

Post by Morgana »

Z mojej strony sprawa przedstawia się następująco:
1) Spływ plus stacjonarka. Niegłupim pomysłem byłoby, jak wspomniała Sao, podzielić oba wyjazdy terminowo, na przykład spływ w lipcu (słońce!), a zjazd we wrześniu lub coś koło tego.
2) W sierpniu odpadam na 100%, poza tym każdy termin mi pasuje.
3) Trasa może być trudniejsza, ale wówczas warto byłoby się zastanowić nad krótszym spływem (4-5 dni zamiast pełnego tygodnia) lub rekreacyjna trasa tygodniowa. Nie mam preferencji co do miejsca, cokolwiek zostanie wybrane, będzie mnie cieszyć, bo dawno na kajakach nie byłam.
Satsuki

Post by Satsuki »

Jasne, możemy zrobić dwa oddzielne zjazdy - wszystko byleby spływ dla odmiany był w jakimś fajnym ciepłym miesiącu.
Tylko mam jedno ale. Crow co roku wykonuje lwią część organizacji - skoro ludzi chcą mu to utrudnić robiąc de facto dwa rozdzielne zjazdy może ktoś zadeklarowałby się organizacji stacjonarki żeby naszą forumową Wronę trochę odciążyć?
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Saovine

Post by Saovine »

Ja na organizację zjazdu - szczerze i bez owijania w bawełnę - się niestety nie piszę. Mam zdecydowanie dużo organizowania rzeczy u siebie w pracy :/

Myślę, że aby ułatwić Crowowi czy komukolwiek innemu organizacje zjazdu, trzeba ustalić ostateczny NIEPRZEKRACZALNY I BEZDYSKUSYJNY deadline na zgłaszanie uczestnictwa i pozostałych danych. I potem na tym bazować dalsze plany. Aby nikt nie poczuł się urażony, że nie zauważył deadline'a, deklarację ogłosić tutaj, na fejsie i na g+ (no i może na deviancie), bo z tego de facto większość aktywnych forumowiczów korzysta.

Co do terminu zjazdu i jego formy uważam, że uczciwie będzie oddać ostateczną decyzję organizatorowi/organizatorom zjazdu BO PRZYNAJMNIEJ IM SIĘ CHCE i to też powinien każdy zaakceptować, skoro już się tej organizacji podejmuje. Chyba czas skonczyć ostatecznie z jojczeniem i wybrzydzaniem, co tylko psuje krew (kajam się i ja za te dwa rzeczowniki odprzymiotnikowe).

Oczywiście to moja osobista opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać, ale wysuwam postulat. To zdecydowanie ułatwiłoby sprawę. Jeszcze tak nie było, zeby wszystkim szło z terminem dogodzić, podobnie jak z formą zjazdu i rozrywkami podczas zjazdu.
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
ryuzok

Post by ryuzok »

Ja z miłą chęcią pomogę nawet w obu częściach, ale zgadzam się że terminy przede wszystkim.
Proponuję deadline na składanie informacji o terminach do końca przyszłego tygodnia.

Osbiście proponuję:
20.07-02.08 jako termin dla stacjonarki
24.08-30.08 jako termin dla spływu
AdA

Post by AdA »

1) Format zjazdu: Jakakolwiek forma zjazdu zostanie ustalona, Norr i ja piszemy się na część stacjonarną.
2) Termin: Na chwilę obecną jest nam wsio ryba kiedy będzie zjazd (bądź zjazdy), ze względu na nasz bliżej-nieokreślony-termin-przeprowadzki-do-Trójmiasta-w-niedalekiej-przyszłości. To może nastąpić w dowolnym miesiącu w tym roku, więc nie zarzekamy się z terminami żeby potem nie odwoływać.
3) Spływ-rzeka: nie dotyczy
4) Uwagi, propozycje: w moim temacie raczej brak. Norrdec jest jeszcze w fazie decyzyjnej jeśli chodzi o spływ, tzn. może się zdecyduje jeśli komuś będzie brakowało pary do kajaka. Na chwilę obecną jesteśmy oboje 100% in jeśli chodzi o stacjonarkę.
Jeszcze uwaga dotycząca organizacji: w tym roku uczciwie przyznajemy, że odpadamy z tej fazy. Na razie musimy ogarnąć koniec studiów, nową pracę i przeprowadzkę do 3miasta. Możemy to odrobić w pomocy na rzecz Sylwestra w nowym miejscu.
+2 głosy dla terminu stacjonarki zaproponowanego przez Ryjka.

Peace out!
A girl has no name. No nickname.
Bogini ziaren i wypieków.
Satsuki

Post by Satsuki »

Wow Ryu, zaproponowales chyba jedyny termin stacjonarki, ktory nie pasuje Crowowi a ktory pewnie bedzie musial ja zorganizowac.
ci do Twojego terminu splywu to kolejny LOL, po to sa proponowane dwa oddzielne zhazdy zeby splyw nie byl ponownie pod sam koniec sierpnia - czyli kiedy jest juz duzo chlodniej. Ffs.
ryuzok

Post by ryuzok »

Więc może niech ktoś inny coś zaproponuje? Póki co nie widzę żadnych innych propozycji, więc nie rozumiem twojego hejtowania...
USAGI

Post by USAGI »

Sporządzone na podstawie wpisów w owym temacie.
Wypisałam wszystkie osoby, które mogą być potencjalnie zainteresowane zjazdem [;
Jak ktoś już wie, że wypada to też plox o info. Również kolejne deklaracje terminów będę uzupełniać (:
Mi czasem krzaczą się numerki przy dniach tygodnia i mają różny rozmiar o_O Coś chyba jest ne tak z tym Googlem P:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing

Każdy z linkiem owym ma wgląd i może tam komentować.
Hejty (choć ne wiem na czo) poproszę tutaj (:
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
Satsuki

Post by Satsuki »

Usagi!

Właśnie wróciła mi wiara w ludzi, dziękuję <3
Psychoo

Post by Psychoo »

U mnie sierpeń odpada w całości. Inny termin - marne szanse, wiele będzie zależało od pertraktacji z jaśnie wielmożnym szefostwem firmy. Póki co proszę mnie wpisać jako "wstępnie na nie", jeśli coś się zmieni - dam znać.
Post Reply