Zjazd letni 2015 - topic dyskusyjny

Tu dowiesz się o wszystkich spotkaniach i zjazdach mających miejsce w realu.

Moderator: Chimeria

Chimeria

Re: Zjazd letni 2015 - topic dyskusyjny

Post by Chimeria »

GvS wrote:Chi, my chętnie się zabierzemy z Wami z Wawy!
Marvelous, no to samochód pełny.
Karasu - zapytaj dostawcę o parking plis plis.

Btw, mamy w tym roku też do podziału fajny, 4 osobowy namiot tego typu:
Image
c914

Post by c914 »

Połówke Dag Biwoka i 1/4 namiotu Chi po prosze :)
USS George Washington - 90 tysiecy ton dyplomacji.
Morgana

Post by Morgana »

W takim razie proszę i mnie na zielono. Zamawiam pół kajaka cyfowego oraz pół komory zarezerwowanej przez niego w namiocie Chi (niby miałam brać swój namiot, ale po bliższych oględzinach okazało się, że do niczego się już nie nadaje).
Mazoku

Post by Mazoku »

Ja poproszę pół Dag Biwoka również.

Jeśli ktoś jeszcze planuje mieć wolne miejsce w namiocie i nie wie, co z nim zrobić, to jestem chętny :)
Your favourite fearless hero.
Satsuki

Post by Satsuki »

Po dłuższym zastanowieniu się dochodzę do wniosku, że płynięcie Prijon Cruiserem będzie lepszym pomysłem. Przedstawię wam swoje za i przeciw, może znajdzie się więcej chętnych. Ania też miała pewne wątpliwości co do wyboru kajaka i jeśli ma jakieś prawo głosu w związku z Bartkiem to może moje argumenty ją przekonają ;p

Prijon Cruiser II (w porównaniu do Dag Biwoka)
- tylko jedna komora bagażowa 110 l vs dwie komory 180 l (100+80)
+ komora bagażowa ma lepszy kształt i większe "drzwiczki". Nie marnuje tyle miejsca na dziobie co Dag Biwok
+ w "kabinie" z przodu dodatkowe miejsce na bagaż, więcej niż w Dagu
+ Przestrzenne miejsca siedzące, łatwiej "wyskoczyć" z kajaka
- Skoro łatwiej wyskoczyć to i łatwiej może coś wypaść w przypadku pełnej wywrotki (ktoś planuje?)
+ Krótszy (60cm!), stabilniejszy i wolniejszy a dzięki temu bardziej zwrotny co na Łupawie będzie prawdopodobnie wielkim plusem.
- Wyższy od Daga, co może trochę utrudnić wiosłowanie niskim osobom oraz przepływanie pod przeszkodami. Oba info niepotrwierdzone!
+ Ergonomiczne siedzenia z regulowanymi oparciami. Uniwersalne podnóżki typu ''zęby piły'' - Nie wiem co to, ale Dag Biwok tego nie ma!
- Mniejszy od Daga a waży tyle samo. Z drugiej strony ma mniej miejsca = trzeba się lżej spakować = kajak i tak będzie lżejszy :D
+ "Mercedes wśród kajaków" :D:D:D:D:D
-/+ Olinowanie kajaka dużo gorsze niż w Dagu. Mnie to bez róznicy bo trzymałam w siatce najwyżej kamizelkę i butelkę wody ale niektórzy z was używali tego jak zewnętrznego bagażu...

Jak widzicie plusów jest niewiele więcej niż minusów, oba kajaki jednak utrzymują bardzo podobny poziom...

EDIT:
To chyba te "zęby piły", pewnie są do opierania się żeby lepiej machać rączkami :D
Image
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Maczer

Post by Maczer »

Dag Biwok. Krótszy kajak pewnie oznacza mniej miejsca na nogi :<

Standardowo będę próbował zaciągnąć randomy i standardowo pewnie polegnę
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
Satsuki

Post by Satsuki »

Obejrzyj o brazki. niby kajak mniejszy ale wycięcie kokpitow dużo większe. Różnice w siedzeniu odczuja pewnie obie strony ale ta z tylu na korzysc...
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Norrdec

Post by Norrdec »

Moj obecny status jest taki, ze wracamy do 3city, jednak obecnie nie wiem czy u nowego pracodawcy dostane urlop i na ile:) Musze go najpierw obadac, a zaczne pracowac dopiero w maju.
< korm> O JEZU PANIE KURCZAKU NIECH PAN TEDY NIE WYCHODZI Q_Q
< korm> TAK UCZY JEZUS
Chimeria

Post by Chimeria »

30 kg różnicy w ładowności to winwin argument dla DagBiwoka ;p Plus nie ufam trzymaniu bagażu przy nogach z przodu, jeśli będziemy mieć wywrotkę na jeziorze i plecak pójdzie na dno, to będzie smutno.
Zresztą, patrząc nawet po moim aucie to wolę stare, ale pakowne kolubryny niż mercedesy ;)
pierog

Post by pierog »

Chciałbym się z wami zabrać na ten słynny spływ. W sumie to nigdy nie byłem na takim prawdziwym i nie mam pojęcia jak to wygląda i co się zabiera xD
Post Reply