Zjazd letni 2015 - topic dyskusyjny

Tu dowiesz się o wszystkich spotkaniach i zjazdach mających miejsce w realu.

Moderator: Chimeria

Satsuki

Re: Zjazd letni 2015 - topic dyskusyjny

Post by Satsuki »

....A ja patrzyłam kilka dni temu na trasę dojazdu do Jasienia.

Mamy do facto dwie możliwości:
1. pks Bytów z Gdańsk główny do Jasień (bezposredni, ok 2h jazdy)
2. Dojazd do Bytowa (jakikolwiek) i tam złapanie jakiegos pks do Jasienia.

Crow, pytanie do Ciebie na jaki dokladnie termin zarezerwowales kajaki? plaujemy w koncu wczesniejszy przyjazd do Jasienia czy nie? A jesli tak, to czy chcemy nocować pod namiotami czy szukamy jakis domków?

To pytanie d o wszystkich! Co planujecie, co wolicie?
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Debart

Post by Debart »

PKS bezpośredni brzmi świetnie!
Bru

Post by Bru »

Niestety i to juz jest w pełni oficialne, z powodu wydania bardzo waznego elementu aplikacji w mojej robocie kierownik odmówił mi urlopu w terminie kajakowym.

Bardzo wszystkich przepraszam za zaistniałą sytuację :(
Norrdec

Post by Norrdec »

Ja tez ostatecznie sie wypisuje, niestety nie moge narazie sobie pozwolic na urlop.
< korm> O JEZU PANIE KURCZAKU NIECH PAN TEDY NIE WYCHODZI Q_Q
< korm> TAK UCZY JEZUS
Crow

Post by Crow »

Satsuki wrote: Crow, pytanie do Ciebie na jaki dokladnie termin zarezerwowales kajaki? plaujemy w koncu wczesniejszy przyjazd do Jasienia czy nie? A jesli tak, to czy chcemy nocować pod namiotami czy szukamy jakis domków?
Mamy w tej chwili wpłaconą zaliczkę za 8 kajaków, w terminie 12-18.VII, czyli od niedzieli do soboty. Zakładam, że z Trójmiasta pojedziemy w sobotę PKSem o 11:45 z Gdańska i koło 14 jesteśmy na miejscu i spędzamy wieczór nad jeziorkiem. Tak w m. Jasień, jak w Rowach preferowałbym noclegi w domkach, ale nie wiem, czy w szczycie sezonu dostaniemy coś na jeden dzień. Jeśli ktoś sprzeciwia się takiemu podejściu, proszę piszcie.

Dodam też, że ilość zarezerwowanych kajaków w tej chwili dokładnie odpowiada ilości uczestników spływu. Dobrze by było, by dalsze zapisy odbywały się parami.
Debart

Post by Debart »

AnnoBart potwierdza gotowość na przygodę!
USAGI

Post by USAGI »

Żuczki moje kochane!

Podejmę się chętnie przygotowania części stacjonarnej acz, (biorąc przykład z pewnej osoby z forum) jedynie jeżeli ja również na nim będę.
Takoż w terminie w którym mam urlop... A co za tym idzie, proponowany termin:

między 23.08.2015 a 06.09.2015 - dowolna ilość dni do ustalenia :)

Jednocześnie jestem za tym ,żeby stacjonarka była w terminie, który bardziej pasuje osobom, których ne będzie na kajakach.
Kajakarze mają fajnie, bo jadą na kajaki, wiec dajcie szansę spotkać się również tym, co ne mogą na kajaki jechać :)
Raczej dość logiczne złożenie dla większości osób (przynajmniej z tego co konsultowałam się z innymi).

Rozpiska, którą robiłam wcześniej, jest dalej dostępna :)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing

Kto zgłasza swój miecz, tarcze, łuk, podkowę, smoka, kopytko, matę, mikrofon, segrilla i inne dźwięki D: ?
Takoż chętnych o widełki terminowe proszę i jak kto już ma, propozycje miejsca czy rejonu :)
Ostatnie dwa zjazdy były far far... Wcześniej Rbka i Krzyż, wiec teraz teoretycznie wychodzi depresja... w sensie ,że dół PL :)
Acz z tradycją oczywiście można zerwać (jak pokazały dwa ostatni lata).

Takoż [; ?
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
ryuzok

Post by ryuzok »

Usa, ja się piszę ale daj no coś w górach, lub innym klimatycznym miejscu które nie jest "może" :P
Satsuki

Post by Satsuki »

Wegry i Grecja tez sa "na poludniu Polski" ;p

Anyway, wracając do głównego tematu: nie moge się na razie konkretnie wypowiedziec w sprawie mojej obecności na stacjonarce, nie mam wiec żadnych uwag co do terminu, miejsca etc.
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Chimeria

Post by Chimeria »

My oficjalnie potwierdzamy to, co pisaliśmy towarzyszom transportu - rezygnujemy z auta z powodu braku sensownego zostawienia go gdzieś i przemieszczenia się do kajaków. Będziemy jechać najprawdopodobniej ciapongiem w sobotę rano, tak by złapać bezpośredni pks do Jasienia.
Nocleg 'przed i po' preferujemy w domkach, jeszcze zdążymy wymarznąć w namiotach. Ale rozumiem, że może być problem ze złapaniem takiego noclegu.

Usa - bardzo fajnie, że organizujesz stacjonarkę! Ja na ten moment nie mogę się zadeklarować, że będę, ale daję znać, że jeśli w pracy nie będę miała obsuwy z deadline'ami, to dostosujemy się (ja + Raf, Magda raczej nie, jedna taka impreza pewnie jej wystarczy :D) w kwestii szerokości geograficznej oraz kalendarzowej.
Post Reply