Zjazd letni 2015 - topic dyskusyjny
Moderator: Chimeria
Re: Zjazd letni 2015 - topic dyskusyjny
Rozglądałam się dzisiaj za noclegami w Jasieniu/ Łupawsku (na sobotę przed spływem) i lol, widzę spore problemy bo nic nie ma. Najlepsze co znalazlam to to: http://cit.czarnadabrowka.com.pl/index. ... islaw.html
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Chęć udziału w spływie zgłosiła jeszcze jedna osoba, co powoduje, że ilość chętnych jest nieparzysta. Jeśli trzymacie jeszcze jakichś kandydatów w szafie, to dajcie znać.
Skończyli mi sie już znajomi/znajome do pytania :(
My niestety najprawdopodobniej musimy zrezygnować z uczestnictwa w tym roku ze względu na strasznie wysoką cenę biletów w tym terminie.
A necromancer is just a really late healer.
Do wszystkich spoza-trójmiejskich dojazdowiczów.
Dziś jest 11 czerwca, równo miesiąc przed spływem, a zatem można skorzystać z miesięcznego wyprzedzenia na rezerwację biletów PKP.
Z racji tego że wyraziliśmy milczącą zgodę na dojazd na miejsce bezpośrednim PKS-em z Gdańska o 11:45, to ludzie startujący (bądź przebywający) w warszawie mają możliwość wyruszenia w podróż tego samego dnia.
PKP oferuje zasadniczo 2 pociągi:
1: Słoneczny Kolei Mazowieckich - wyruszający z Centrala o 7:05, na miejscu ~10:30. Wakacyjny pociąg bez rezerwacji miejsc, więc radziłbym wsiąść na stacji początkowej - w cenie oszałamiających 45 zeta do Gdańska - więc nie trzeba rezerwować wcześniej
2: Full Pro PKP InterCity - co prawda to nie Pe(n)dolino, ale i tak full wypas. Rusza o 7:55 (więc daje lepszą możliwość wyspania się), miejscóweczka i kaweczka, na miejscu o ~10:50, także spokój luz i blues. Pewnie że jak Intercitek to w kosmos drogi - a tu Figa. Z wcześniejszą rezerwacją (czyli od dziś) podróż kosztuje 49 ZŁOTY! Czy kawka, miejscówka i nieco dłuższy sen są warte różnicy 4 zł miedzy Słonecznym a InterCity? OCZYWIŚCIE ŻE TAK! Dlatego rezerwujta bilety już dziś! A jak będziecie rezerwowali to zaznaczcie opcję "rezerwacja obok miejsca zajętego" i wbijcie: Wagon 10, Miejsce 64,65 lub 66 to pojedziem w szerszym gronie!
Do pomorskich spływowiczów.
Jak wiecie u mnie w party są osoby które cenią sobie pracę <zerk na żonkę> i na mojej głowie pozostaje kwestia powrotu o w miarę ludzkiej porze.
Ostatnim przyzwoitym Pociągiem jest Pendolino z Gdyni głównej o 16:05. Czy orientujecie się o jakimś środku transportu Rowy-Gdynia o którym nie wiadomo odmętom internetów, ewentualnie przeoczyłem go przy szukaniu? Mój aktualny plan wygląda tak:
Rowy - PKS o 10:05 do Słupsk (10:45)
Słupsk - SKM o 11:52 do Gdynia (14:00)
alternatywą może być TLK z słupska do gdyni o 14:00, co pozwoliłoby na późniejszy wyjazd z Rowów (PKS-y z grubsza co godzinę kursują Rowy-Słupsk), ale chcielibyśmy też zjeść normalny obiad.
Czy może znacie jakiś Ninja-PKS który dowiózł by nas do Gdyni do 15:30???
Dziś jest 11 czerwca, równo miesiąc przed spływem, a zatem można skorzystać z miesięcznego wyprzedzenia na rezerwację biletów PKP.
Z racji tego że wyraziliśmy milczącą zgodę na dojazd na miejsce bezpośrednim PKS-em z Gdańska o 11:45, to ludzie startujący (bądź przebywający) w warszawie mają możliwość wyruszenia w podróż tego samego dnia.
PKP oferuje zasadniczo 2 pociągi:
1: Słoneczny Kolei Mazowieckich - wyruszający z Centrala o 7:05, na miejscu ~10:30. Wakacyjny pociąg bez rezerwacji miejsc, więc radziłbym wsiąść na stacji początkowej - w cenie oszałamiających 45 zeta do Gdańska - więc nie trzeba rezerwować wcześniej
2: Full Pro PKP InterCity - co prawda to nie Pe(n)dolino, ale i tak full wypas. Rusza o 7:55 (więc daje lepszą możliwość wyspania się), miejscóweczka i kaweczka, na miejscu o ~10:50, także spokój luz i blues. Pewnie że jak Intercitek to w kosmos drogi - a tu Figa. Z wcześniejszą rezerwacją (czyli od dziś) podróż kosztuje 49 ZŁOTY! Czy kawka, miejscówka i nieco dłuższy sen są warte różnicy 4 zł miedzy Słonecznym a InterCity? OCZYWIŚCIE ŻE TAK! Dlatego rezerwujta bilety już dziś! A jak będziecie rezerwowali to zaznaczcie opcję "rezerwacja obok miejsca zajętego" i wbijcie: Wagon 10, Miejsce 64,65 lub 66 to pojedziem w szerszym gronie!
Do pomorskich spływowiczów.
Jak wiecie u mnie w party są osoby które cenią sobie pracę <zerk na żonkę> i na mojej głowie pozostaje kwestia powrotu o w miarę ludzkiej porze.
Ostatnim przyzwoitym Pociągiem jest Pendolino z Gdyni głównej o 16:05. Czy orientujecie się o jakimś środku transportu Rowy-Gdynia o którym nie wiadomo odmętom internetów, ewentualnie przeoczyłem go przy szukaniu? Mój aktualny plan wygląda tak:
Rowy - PKS o 10:05 do Słupsk (10:45)
Słupsk - SKM o 11:52 do Gdynia (14:00)
alternatywą może być TLK z słupska do gdyni o 14:00, co pozwoliłoby na późniejszy wyjazd z Rowów (PKS-y z grubsza co godzinę kursują Rowy-Słupsk), ale chcielibyśmy też zjeść normalny obiad.
Czy może znacie jakiś Ninja-PKS który dowiózł by nas do Gdyni do 15:30???
Last edited by Raflik on Thu Jun 11, 2015 8:39 am, edited 1 time in total.
Miejsce 68 jest już klepniete... zakładam że to jeszcze ten sam przedział :PA jak będziecie rezerwowali to zaznaczcie opcję "rezerwacja obok miejsca zajętego" i wbijcie: Wagon 10, Miejsce 64,65 lub 66 to pojedziem w szerszym gronie!
USS George Washington - 90 tysiecy ton dyplomacji.
@Raflik, ekspresy potaniały już dłuższy czas temu. O ile kupujesz bilet na miesiąc do przodu...
@Cyfer, podzielę się z Tobą wiedzą tajemną. Jeśli masz miejsce w wagonie przedziałowym Twoje miejsce ma numerację XY - w tym przypadku X oznacza "numer przedziału" a Y miejsce w tym przedziale. Enjoy!
@Cyfer, podzielę się z Tobą wiedzą tajemną. Jeśli masz miejsce w wagonie przedziałowym Twoje miejsce ma numerację XY - w tym przypadku X oznacza "numer przedziału" a Y miejsce w tym przedziale. Enjoy!
Jestem w szoku - znalazłam przejazd bezpośredni z Mikołowa do Gdańska Gł. w nocy z 10 na 11 lipca za... 25 zł. Będę na miejscu po 8.00 rano, ale zapowiada się wygodna i w miarę szybka podróż.
Morgi, a może Psycho z Toba pojedzie? Brakuje nam osoby :D
Sat, mając co wyboru miesięczny wyjazd do Włoch i spływ kajakowy... cóż, dla mnie też wybór byłby prosty, gdybym dysponowała ograniczoną liczbą dni urlopowych.