Zjazd letni 2015 - topic dyskusyjny

Tu dowiesz się o wszystkich spotkaniach i zjazdach mających miejsce w realu.

Moderator: Chimeria

Satsuki

Re: Zjazd letni 2015 - topic dyskusyjny

Post by Satsuki »

Dla mnie tez...

Zazdrosc. Zazdrosc.
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
AdA

Post by AdA »

Ja chciałam powiedzieć, że chociaż nie uczestniczymy w spływie to teoretycznie wybieramy się na niedzielną część (ewentualnie sobotnio-niedzielną jeśli będzie dobry nocleg) spływu, czyli ostatni dzień w Rowach. Zakładam, że przyjedziemy samochodem co daje nam możliwość podwiezienia 3 osób do Gdyni w drodze powrotnej (godzina do ustalenia).
To jest wersja na 80%, więc lepiej obczajcie sobie pksy lub pociągi, ale jeśli ten plan wypali to możemy podwieźć Chi i Raflika i jeszcze kogoś do Gdyni.
Dziękuję za uwagę.
A girl has no name. No nickname.
Bogini ziaren i wypieków.
Chimeria

Post by Chimeria »

Dzięki za ofertę!!
Chi, Raflik i Magda byliby wniebowzięci gdyby mogli się załapać na transport. Aczkolwiek w ekipie wracającej tym samym pociągiem do Wawy będzie jeszcze Cyfek i Ryjek zapewne, więc byłoby im smutno, gdybyśmy ich zostawili. ;<
Może się z nimi pokłócimy na spływie i Was wykorzystamy :P
ryuzok

Post by ryuzok »

Chimeria wrote:Dzięki za ofertę!!
Chi, Raflik i Magda byliby wniebowzięci gdyby mogli się załapać na transport. Aczkolwiek w ekipie wracającej tym samym pociągiem do Wawy będzie jeszcze Cyfek i Ryjek zapewne, więc byłoby im smutno, gdybyśmy ich zostawili. ;<
Może się z nimi pokłócimy na spływie i Was wykorzystamy :P
Ryjek już dostał potwierdzenie że miejsce dla niego jest, więc jakby to ująć.... :P
Chimeria

Post by Chimeria »

ryuzok wrote: Ryjek już dostał potwierdzenie że miejsce dla niego jest, więc jakby to ująć.... :P
Image
Satsuki

Post by Satsuki »

Robaczki świętojanskie!

Mam niestety średnio dobre wieści :(

Obdzwoniłam dzisiaj wszystkie możliwe ośrodki znajdujące się gdzieś dookoła jeziora Jasień, wliczając w to nadleśnictwo, informację turystyczną i "totalnie randomowych randomów, do których telefon dostałam od innych randomów, których telefon dostałam z nadleśnictwa, do którego skierowały mnie inne randomy". Sami więc widzicie, że głuchy telefon pierwsza klasa.

Generalnie mamy wyłącznie dwie możliwości noclegu w nocy z soboty na niedzielę (11-12 lipca):

Pierwsza to ośrodek Wrzos w Łupawsku, który może nam udostępnić domki O ILE coś będzie wolne. Mamy dzwonić na kilka dni przed przyjazdem i się dowiadywać. Nie ma możliwości rozłożenia się z namiotami. Jezioro Jasień jest naprawdę duże a to jest JEDYNY ośrodek, który w ogóle mógł mi coś zaproponować. Nawet jeśli jest o propozycja "zadzwońcie ze dwa dni przed przyjazdem".

Druga opcja to Pan Jerzy, który co prawda już nie prowadzi "pola namiotowego" ale akurat w tym czasie jest u siebie w Jasieniu i możemy skorzystać z jego "ogrodzonego pola posiadającego WC i umywalkę" w cenie 5 zł /namiot + 10 zł /osoba.

Do Jasienia mamy bezpośredniego PKSa o 11:45 z Gdańska z dojazdem na miejsce 13:37 (cena 16,50 zł)
Chimeria

Post by Chimeria »

Satsuki na propsie.
A Pana Jerzego trzeba wcześniej rezerwować? Może jeśli nie uda się załatwić ośrodka to do niego w ostatniej chwili się zgłosić? Trochę sobie koleś liczy. Aczkolwiek nie wiązałabym nadziei, że jedyny ośrodek nad jeziorem będzie miał wtedy wolne domki. Rozumiem, że nie chcą nam rezerwować teraz noclegu, bo rozwala im to ewentualny przyjazd turystów na dłuższy czas?
Satsuki

Post by Satsuki »

Chime, to jedyny duży ośrodek przy jeziorze, obdzwonilam też wszystkie duże. Oni generalnie rezerwują wyłącznie turnusy, dlatego nie chcą specjalnie jednego domku "marnować". Jeśli nam go dadzą to sporo stracą, a jakby i tak był wolny to ns jena nic moze dorobić. Mnie też się ceny pana J między podobają ...
Debart

Post by Debart »

Dzięki Sat za poświęcony wysiłek! Cokolwiek będzie tam będziemy spać:)
Crow

Post by Crow »

Jak ja dzwoniłem do tego ośrodka, to była kierowniczka i powiedziała że wszystko obłożone, nawet gdyby chciała. Cena u pana Jerzego uczciwa i tam będziemy nocować.
Post Reply