Sylwester 2018/19

Tu dowiesz się o wszystkich spotkaniach i zjazdach mających miejsce w realu.

Moderator: Chimeria

Twoja preferowana lokalizacja Sylwestra MW 2018/19

Poll ended at Mon Apr 09, 2018 5:50 pm

Woj. Pomorskie
1
6%
Woj. Mazowieckie
9
56%
Woj. Radomskie
1
6%
Śląsk
0
No votes
Kania
0
No votes
Szczyrk
3
19%
Bobrowa Dolina
0
No votes
Gdzieś gdzie nas jeszcze nie było
2
13%
Ogólnie w górach
0
No votes
Jeszcze gdzieś indziej, wpisze w posćie
0
No votes

Total votes: 16

AdA

Re: Sylwester 2018/19

Post by AdA »

Dzięki, Kapitanie, za podrzucenie więcej propozycji.
Mam właśnie potwornie nudnego korpo-calla więc zaczęłam przeglądać linki. :)
Jedna uwaga do pierwszego linka (https://meteor-turystyka.pl/agro-smolar ... arnia.html): "Oferujemy smaczne domowe posiłki. Pełne wyżywienie - 3 posiłki dziennie - w cenie 60 PLN. Wyżywienie jest obowiązkowe.".
Zatem cena za osobę wzrasta z 35 zł (jeśli podzielimy kwotę 210 zł/apartament na 6 osób) do 95 zł na dobę.
O ile znam Twoje i swoje zdanie na temat wyżywienia na wyjazdach, nie wszyscy mogą chcieć z niego skorzystać. Just sayin.
A girl has no name. No nickname.
Bogini ziaren i wypieków.
KptKenji

Post by KptKenji »

AdA wrote:O ile znam Twoje i swoje zdanie na temat wyżywienia na wyjazdach, nie wszyscy mogą chcieć z niego skorzystać. Just sayin.
Mam od Magdy bana na bufety i-i
"You are trying to understand madness with logic. This is not unlike searching for darkness with a torch."
Saovine

Post by Saovine »

Głosuje na dodanie "miejscówki Kenjiego" do Kart CaM xd

A tak w temacie, to z nowych miejscówek Kenjiego właśnie ta z obowiązkowym wyżywieniem podoba mi się najbardziej, aczkolwiek 'what AdA said' (musieliby uwzględnić nasze nietoletancje i alergie ofc). W dwóch ostatnich raczej też będzie bankiet sylwestrowy, bo takie obiekty raczej z tego też żyją. Jeśli miałabym wybierać, gdzie wolę bankietować, to wybieram Kampinos *_* (nie oglądałam replayów).
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
KptKenji

Post by KptKenji »

Re: Miejscówka Kenjiego z cateringiem

http://smolarnia.pl/cennik

Kolektywie. Najnizsza zadeklarowana kwota za noc w skoroszycie to 100PLN (to ja jestem takim dusigroszem, jak sie okazuje)

W Miejscówe Kenjiego z obowiazkowym cateringiem maksymalna oplata za noc za 6-osobowy apartament to 210 PLN. Zakladajac, ze zjedzie sie te 20 osób, negative case scenario bedzie wygladal tak:

210 per noc / 5 = 42 PLN
42 PLN za nocleg + 60 PLN wyzywienie = 102 PLN per osobonoc w najbardziej kosztownym scenariuszu.

Jesli zadeklarowane 13-14 osob nie chce ponosic ryzyka wyzszej oplaty per noc, mozna wynajac 3 apartamenty zamiast 4, just sayin, a potem kombinowac, gdzie upchnac wszystkich late-to-the-party.

@Sao, przemily pan z Miejscówki Kenjiego z cateringiem potwierdzil, ze sa w stanie sie dostosowac do wszelakich dewiacji kulinarnych.
"You are trying to understand madness with logic. This is not unlike searching for darkness with a torch."
Maczer

Post by Maczer »

Hej,
Ja chciałem tylko dodać, że się piszę na cokolwiek i gdziekolwiek :D Nie głosowałem z przyczyn technicznych ale jestem, żyję i na pewno będę zachęcać też innych. Np. Papryczka ;p
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
Chimeria

Post by Chimeria »

Ranczo nad rozlewiskiem wygląda jak pałac :O

Kampinos i Smolarnia podobają mi się tak samo od strony samego gospodarstwa, choć Kampinos jest jakościowo tier wyżej. Jest też pół godziny dalej z miejsca, z którego będziemy jechać, dlatego skłaniam się ku Smolarni, ale jak mówię - tylko ze względu na łatwiejszy dojazd. Jest mała szansa, ale jednak, że zostawimy spawna dziadkom, więc staramy się nie fiksować się na dojeździe.

Nie wiem czy zdarzył się zjazd sylwestrowy, na którym nie było dodatkowych pasażerów last minute, więc chyba bezpiecznie można wziąć te duże apartamenty.
Noire

Post by Noire »

A, Smolarnie pamiętam nawet :D
Była na liście potencjalnych domków na Sylwestra 2016 jak szukałam.
Została odrzucona wstępnie przez nas bodajże dlatego, że są to dwa (albo trzy) budynki zamiast jednego domu i brak możliwosci eventow w sali wspolnej (tak wtedy bylo przynajmniej).

Also, skoro jesteśmy w mazowieckim, to znalazłam moj stary research noclegów 2016, moze sie przyda (nie przeglądałam ich teraz wcale, wiec nie wszystkie moga byc aktualne)
Conquered, we conquer.
Saovine

Post by Saovine »

Z Miejscówek Noire (xD) najbardziej IMHO pasuje Diana w Rozalinie, choć nie doszukałam się rozkładu pokoi pod względem ilości umieszczanych w nich osób.Niemniej jest wzmianka o dwuosobowych.

A tutaj piszą też, że jest sala konferencyjna (gala?) i udogodnienia dla rodziców (wanienka, nocnik xd), a w pokojach są osobne lodówki O___O (o ile dobrze zrozumiałam):
https://www.eholiday.pl/noclegi-qn0115.html
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
KptKenji

Post by KptKenji »

Witam wszystkich!
Zaproponowany przez Sao pensjonat Diana pod Warszawą potwierdzi mi dzisiaj po południu czy są w stanie przyjąć grupę około 20 osób + dwa świeżaki.
Czy wszyscy nadal pragnący pojawić się na tegorocznym Sylwestrze mogą spojrzeć na tę całą Dianę I się wypowiedzieć jeśli mają jakieś argumenty przeciw.

Fun Fact: Pani pensjonarka zgodziła się wstępnie na przyjęcie tak dużej grupy dopiero jak powiedziałem, że jesteśmy "Grupą odludków I kujonów, widującą się 2 razy do roku, mało imprezową, w zasadzie nieszkodliwą"
Caerth

Post by Caerth »

Mam traumę z powrotu sylwestrowego, w tej okolicyiniebiescy prawko mi skubnęli >]
Rosomak wrote:Szczyrk. Czy ktoś przy okazji sylwestra 2017/18 nie wypominał, że Szczyrk jest zajęty na kilka lat w przód?
Pomijam iż przy aktualnym klimacie wyjazdy zimowe w góry mijają się trochę z sensem.

Z racji mobilności mi rybka w sumie gdzie będziemy, chociaż wyjeżdżanie za Olsztyn uważam jednak za przesadę. Zestarzeliśmy, kopie zapasowe się porodziły, centrum Polski jest upierdliwe dla większości dojeżdżających w podobnym stopniu, niech więc czynnik zajebistości w stosunku do ceny wygrywa.
KptKenji wrote: "w zasadzie nieszkodliwą"
Lol.
My soul is still the same
But it has many names
Post Reply