Newsy dziwne, śmieszne, ciekawe...
Moderator: GvS
Re: Newsy dziwne, śmieszne, ciekawe...
USS George Washington - 90 tysiecy ton dyplomacji.
1946 + 65 = 2011
Moze nie jest to news, ale z racji ze nie ma tematu o linkach...
http://wyborcza.pl/1,75475,6267889,Rok_ ... konca.html
Mi osobiscie najbardziej do wyobrazni przemowila data 2011 podana w ostatnim akapicie.
http://wyborcza.pl/1,75475,6267889,Rok_ ... konca.html
Mi osobiscie najbardziej do wyobrazni przemowila data 2011 podana w ostatnim akapicie.
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
Fascynujące. W epoce wolnych mediów ktoś ludziom którzy za własne pieniądze płacą za sieć mówi gdzie mogą wchodzić a gdzie nie. I oni się na to godzą. I dalej płacą. Pusty śmiech mnie ogarnia. Fajnie mieć osiedlówkę po kablówce, tak btw.
Musi być stąd jakieś wyjście. - Powiedział Błazen do Złodzieja. - Jest za duże zamieszanie. Nie mogę znaleźć ukojenia.
Fuuuuuu...
Po GIMPie i serwerach IRCowych przyszła i kolej na 4chana. Ciekawe co nasza kochana TPSA wytnie w następnym kroku... Ciekawy był jeden z komentarzy, muszę koniecznie wypróbować w domu:
A żeby pozostać w temacie: W Irlandii zidentyfikowano pewnego przebiegłego pirata drogowego:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/nort ... 899171.stm
Po GIMPie i serwerach IRCowych przyszła i kolej na 4chana. Ciekawe co nasza kochana TPSA wytnie w następnym kroku... Ciekawy był jeden z komentarzy, muszę koniecznie wypróbować w domu:
GaLL wrote:Usługa bezpieczny internet blokuje porty na których rozprzestrzeniają się wirusy ją da się wyłączyć. Starczy przed loginem dopisać "BEZ_OCHRONY-" czyli np. BEZ_OCHRONY-q3TmgP3 (at) neostrada.pl
(...)
Blokowanie adresów IP odbywa się na ruterach brzegowych. Za pomocą LOOKING GLASS http://lg.tpnet.pl/ możecie to sprawdzić wybierając opcję sh ip bgp " i podając adres adres IP serwera do sprawdzenia jeżeli w linijce Community: pojawi się napis no-export oznacza że jest on zablokowany.
A żeby pozostać w temacie: W Irlandii zidentyfikowano pewnego przebiegłego pirata drogowego:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/nort ... 899171.stm
Odblokowanie tych portów nic nie daje, ponieważ blokowane są porty downstream, a wiekszość blokad TP jest na icg routerze, przez blokade IP
Niektórzy płacą, bo chcą internet, a nie ma nic innego :)
No cóż ja ze swojej strony trochę pospamowałem internet tą "LOL HISTORIĄ" i napisalem do UKE list z prośbą o pomoc w rozwiązaniu umowy z TPSA bez ponoszenia kosztów dodatkowych z mojej strony. Mam nadzieje, że się odezwą...
Jakakolwiek rozmowa z paniami z blue lini przewyższa moją cierpliwość (i w 80% te kartki, które czytają ;/ ostatnim razem więcej wisiałem na muzyczce niż rozmawiałem z operatorem).
No cóż ja ze swojej strony trochę pospamowałem internet tą "LOL HISTORIĄ" i napisalem do UKE list z prośbą o pomoc w rozwiązaniu umowy z TPSA bez ponoszenia kosztów dodatkowych z mojej strony. Mam nadzieje, że się odezwą...
Jakakolwiek rozmowa z paniami z blue lini przewyższa moją cierpliwość (i w 80% te kartki, które czytają ;/ ostatnim razem więcej wisiałem na muzyczce niż rozmawiałem z operatorem).
< korm> O JEZU PANIE KURCZAKU NIECH PAN TEDY NIE WYCHODZI Q_Q
< korm> TAK UCZY JEZUS
< korm> TAK UCZY JEZUS
ha ha.. troche sie zaintertesowałem tą historią z TPSA i zauważyłem że ta sprawa ma swoje rozwiązanie.. aby mieć dostęp do wszystkich botnetów, niebezpiecznych (jak gimp xD) stron nazlezy przed nazwa uzytkownika dopisac BEZ_OCHRONY-<login> podczas logowania xD.. ale żeby tak nikomu o tym nie powiedzieć.. shame..Norrdec wrote:Odblokowanie tych portów nic nie daje, ponieważ blokowane są porty downstream, a wiekszość blokad TP jest na icg routerze, przez blokade IP
Look at me! Look at how large the monster inside me has become!
Widzę ,że tu większość ma wybiórczy wzrok [;
Crow wrzucił linka do newsa o Panu/ni Prawo Jazdy którego ja zapodałam wcześniej ;P (ze dwa, trzy dni wcześniej) ale zmieniłam go na tego o TP SA.
A Aka napisał o tym co Crow zacytował z ACPa xD
I co się sprawdza Norrciu [; A przynajmniej u mnie xD Choć na mIrca MW dalej wejść ne mogę x_X Bo pisze ,że z serwerem połączyć się ne może, ale z innymi się łączy >_> no i 4chan działa (choć to mi bimba bo i tak tam ne zaglądam xD).
Crow wrzucił linka do newsa o Panu/ni Prawo Jazdy którego ja zapodałam wcześniej ;P (ze dwa, trzy dni wcześniej) ale zmieniłam go na tego o TP SA.
A Aka napisał o tym co Crow zacytował z ACPa xD
I co się sprawdza Norrciu [; A przynajmniej u mnie xD Choć na mIrca MW dalej wejść ne mogę x_X Bo pisze ,że z serwerem połączyć się ne może, ale z innymi się łączy >_> no i 4chan działa (choć to mi bimba bo i tak tam ne zaglądam xD).
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
ha ha.. rzeczywiście.. lol xD.. jakoś przeleciałem wzrokiem, ale nie zauważyłem ;]
Look at me! Look at how large the monster inside me has become!