Sylwester Y2K13/14
Moderator: Chimeria
Re: Sylwester Y2K13/14
Tam Kania oczywiście pasuje bez dwóch zdań i chętnie weźmiemy udział w głosowaniu na konwencję.
Na razie najmniej podoba mi się osobiście konwencja bogów i loli (wtf...really...). Za to postaci z gier czy planszówek sounds fun! GOT również nam się podoba i wcale nie mam takiego wrażenia jak Aria czy Mat, że jest wszędzie oO. Quite the opposite. Na GOT jest szał w okresie wiosennym, ale teraz?
Jeśli chodzi o termin, to również myślę, że 28 jest rozsądniejszy. Niestety, jak zobaczyłam, jak w tym roku wypada okres międzyświąteczno-sylwestrowy, to trochę zwątpiłam, ale postaramy się dać znać, czy będziemy mogli być na całości czy tylko w weekend :/
Na razie najmniej podoba mi się osobiście konwencja bogów i loli (wtf...really...). Za to postaci z gier czy planszówek sounds fun! GOT również nam się podoba i wcale nie mam takiego wrażenia jak Aria czy Mat, że jest wszędzie oO. Quite the opposite. Na GOT jest szał w okresie wiosennym, ale teraz?
Jeśli chodzi o termin, to również myślę, że 28 jest rozsądniejszy. Niestety, jak zobaczyłam, jak w tym roku wypada okres międzyświąteczno-sylwestrowy, to trochę zwątpiłam, ale postaramy się dać znać, czy będziemy mogli być na całości czy tylko w weekend :/
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
Ta... Zwlekajmy z tym pomysłem, to niedługo bardziej rozsądniejszym pomysłem będzie koncepcja "pensjonariusze domu starców i ich opiekunowie" :DChimeria wrote:A loli z naszymi starymi mordami i cyckami obawiam się, że wyszłyby groteskowo. ;PAria wrote: Wciąz chciałabym temat loli i ich zacni opiekunowie.
Pierwsza sprawa: może warto byłoby sporządzić ekspresową ankietę, od którego jechać? Sama byłabym za terminem 27.12.-02.01, bo chciałabym z Wami jak najdłużej posiedzieć, ale widać, że część osób wolałaby pojechać dzień później.
Druga: Usa, jak wspominałam - znalezienie opieki dla kota nie jest problemem. W zeszłym roku też nie było. Problemem jest jedynie to, że nie jestem jasnowidzem - nie przewidziałam, że Twój chłopak ma alergię, a - ta ta dam! - nie powiedziałaś mi o tym. Naprawdę nie chce mi się wracać do tematu, o którym sądziłam, że został już zamknięty.
Trzecie i najważniejsze: konwencja. Z wszystkich wymienionych propozycji najmniej podoba mi się "loli i ich opiekunowie". Podzielam opinię Chi w tym temacie - it's too late, folks. Konwencję Gry o tron można z kolei rozciągnąć na postaci z powieści fantastycznych. Wówczas osoby, które narzekają na nadmiar GiT wokół wybrałyby postaci z innych, równie ciekawych książek, np. Tolkiena. Klimat ten sam, a urozmaicenie się przyda. Postaci z gier - fajne, nic dodać, nic ująć. Po głowie jeszcze chodzą mi postacie historyczne. To jeden z niezrealizowanych pomysłów z zeszłego roku, i choć oczywiście ktoś może rzucić, że znów wszyscy w togach, ale wydaje mi się, że mamy jednak o wiele większą fantazję, polot i sporą dozę wariactwa, by jak jeden mąż przymaszerować w prześcieradłach.
Druga: Usa, jak wspominałam - znalezienie opieki dla kota nie jest problemem. W zeszłym roku też nie było. Problemem jest jedynie to, że nie jestem jasnowidzem - nie przewidziałam, że Twój chłopak ma alergię, a - ta ta dam! - nie powiedziałaś mi o tym. Naprawdę nie chce mi się wracać do tematu, o którym sądziłam, że został już zamknięty.
Trzecie i najważniejsze: konwencja. Z wszystkich wymienionych propozycji najmniej podoba mi się "loli i ich opiekunowie". Podzielam opinię Chi w tym temacie - it's too late, folks. Konwencję Gry o tron można z kolei rozciągnąć na postaci z powieści fantastycznych. Wówczas osoby, które narzekają na nadmiar GiT wokół wybrałyby postaci z innych, równie ciekawych książek, np. Tolkiena. Klimat ten sam, a urozmaicenie się przyda. Postaci z gier - fajne, nic dodać, nic ująć. Po głowie jeszcze chodzą mi postacie historyczne. To jeden z niezrealizowanych pomysłów z zeszłego roku, i choć oczywiście ktoś może rzucić, że znów wszyscy w togach, ale wydaje mi się, że mamy jednak o wiele większą fantazję, polot i sporą dozę wariactwa, by jak jeden mąż przymaszerować w prześcieradłach.
ok, moze zrobmy do końca tygodnia ankiete w zwiazku z terminem? Chetnie spedzilabym z wami jak najwiecej czasu ale termin od 27 jest mi bardzo nie na reke ;/
ps. Loli i opiekunowie to chyba temat, ktory juz upadl (thanks god!) wiec chyba mozemy go zostawic?
ps. Loli i opiekunowie to chyba temat, ktory juz upadl (thanks god!) wiec chyba mozemy go zostawic?
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Postawiłam ankiete w odrębnym topiku, czekam na głosy i będę dzwonić do Piątków :)
Pomysł na przebieranki sylwestrowe :D

Ja ogolnie nie chce stylistyki gry o tron, ale macie:
https://www.facebook.com/mankowskarita/ ... 749&type=1
Mysle, ze moglibysmy w tym roku zaszalec z przebraniami i przebrac sie za
]centaury
lub warszawiakow
lub Tomka, Romka i Atomka co odrazu podzielilo bym nam uczestnikow do eventow
lub gremliny.
]centaury
lub warszawiakow
lub Tomka, Romka i Atomka co odrazu podzielilo bym nam uczestnikow do eventow
lub gremliny.
We do not sow
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
I? Nie każdy ma facebookaSatsuki wrote:Ja ogolnie nie chce stylistyki gry o tron, ale macie:
@Mat, Ty nie musisz ogladac bo to z gry o tron :D a innego linka dac nie moge bo nie ma, przykro mi.