Zjazd 2k9 - Spam
Moderator: Chimeria
Re: Zjazd 2k9 - Spam
Oczywiście Texas Holdem no limit. Pięciokartowy dobierany to już tylko wspomnienie ze starych filmów.
A necromancer is just a really late healer.
Hmmm ja z chęcią, tylko jak mam brać udział w konkursie to raczej ne powinnam przygotowywać listy ;PRosomak wrote:Bardzo chętnie Usa. A do reszty: Tylko potem proszę nie marudzić, że żadna piosenka nie została odgadnięta :D
Edit:
Usa czy ty też jakieś utwory chcesz przygotować?
Chyba ,ze będe po prostu siedzieć cicho jak pójdzie coś co ja zaproponowałam :D
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
jak mi ktos przypomni zasady to tez chetnie zagram (ale w te wersje nie na pieniadze).
ps. Mat, Usa, czy wy przypadkiem nie probujecie wypieprzyc Crowa z jego wlasnego konkursu?
ps. Mat, Usa, czy wy przypadkiem nie probujecie wypieprzyc Crowa z jego wlasnego konkursu?
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Do Usa: Myślałem, że chcesz pomóc przy tworzniu i prowadzeniu konkursu. Źle zrozumiałem :p
Do Sat: Widziałem się z Crowem w czwartek. Nie mówił nic na temat konkursu, więc chyba nie ma nic przeciwko, żebym ja go prowadził.
Do Sat: Widziałem się z Crowem w czwartek. Nie mówił nic na temat konkursu, więc chyba nie ma nic przeciwko, żebym ja go prowadził.
Kultura nakazuje zapytac, czy mozna.
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
I to jest jeden z powodów, dla którego nie lubię MW. Zawsze znajdzie się jakiś "adwokat diabła”, który musi pilnować cudzej sprawy. Nie powiedziałam, że zrobię za Crowa, tylko mogę zrobić. A to, że przygotowałem piosenki nie znaczy, że jak on będzie chciał prowadzić swoje to mu zabronię.Satsuki wrote:ps. Mat, Usa, czy wy przypadkiem nie probujecie wypieprzyc Crowa z jego wlasnego konkursu? Kultura nakazuje zapytac, czy mozna.
I żeby rozwieć wątpiliwości. Crow czy możesz wypowiedzieć się co do konkursu. Chcesz rozbić sam, zostawić to mi, czy wspólnie?
http://en.wikipedia.org/wiki/Poker_hand - dobrze zapamiętać kolejność rąk. Prawdopodobieństwo też się napewno przyda. Zasady samej gry pokażemy na miejscu na żywo podczas pierwszej rozgrywki. Są bardzo proste.
Łoł ŁoŁ łoł ...
Sie kłótnia czyni ;p
to może zróbcie dwa konkursy ^^?
Wszak wtedy każdy z Was przynajmniej będzie mógł wziąć w konkursie udział ;p
Tylko ne sprawdzajcie czy piosenki Wam sie pokrywają, będzie weselej jak będą powtórki ;P Zobaczymy jak bardzo różnić się będą Wasze wybory D:
I zobaczymy jaki typ/rodzaj muzyki kto wybierze, bo domyślam się ,że tu będzie duże zróżnicowanie.
[;
Sie kłótnia czyni ;p
to może zróbcie dwa konkursy ^^?
Wszak wtedy każdy z Was przynajmniej będzie mógł wziąć w konkursie udział ;p
Tylko ne sprawdzajcie czy piosenki Wam sie pokrywają, będzie weselej jak będą powtórki ;P Zobaczymy jak bardzo różnić się będą Wasze wybory D:
I zobaczymy jaki typ/rodzaj muzyki kto wybierze, bo domyślam się ,że tu będzie duże zróżnicowanie.
[;
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
GvS wrote:Oczywiście Texas Holdem no limit. Pięciokartowy dobierany to już tylko wspomnienie ze starych filmów.
Fajnie, że pomysł znalazł poparcie. Texas będzie dobry. Ale no limit? W turniejach zwykle nie można się wkupować, jak się straci kasę.
We do not sow
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Owszem, nie lubie turniejów z wkupowaniem. Chodzi mi jednak o ilość jaką można postawić przy jednym obstawianiu. Jest kilka wariantów, ale taki zwykły limit oznacza że wybierasz tylko czy podbijasz czy nie, kwota jest ustalona z góry. W no-limit można podbijać ile się chce, nawet wszystko co mamy na raz, czyli "all-in".