Cześć. Zbliża się nam zjazd, chociaż jeszcze nic nie zostało wybrane, to dla zachęty chciałbym zebrać proponowane pomysły na bardziej róznorodne niż w zeszłym roku rozgrywki. Trochę było pretensji, że moje planszówki w dużej mierze zdominowały ostatnie spotkanie, tak więc w tym roku obejdziemy się prawie bez nich. Co nie oznacza oczywiście, że będzie mniej zabawy. Planuję więcej eventów grupowych tak, abyśmy nie spędzili go podzieleni na wzajemne kółka adoracji. Wprawdzie odmówiłem Crowowi organizacji całego zjazdu, ale i tak mam zamiar udowodnić, iż mój wkład w zjazdy nie jest statystycznie mały. Zatem do dzieła:
Lista atrakcji na rok 2009:
1. Skarb narodów.
Gra dla kreatywnych umysłów i genialnych organizatorów. Uczestnicy zostaną podzieleni na trzy grupy, tworzące osobne narody i cywilizacje. Będą one konkurowały, darząc do stania się najbardziej wpływową kulturowo grupą. Tak więc gracze zajmą się tworzeniem alfabetu, architektury, religii, posągów, konstytucji, ustroju, obyczajów .... Do pomocy każda z nacji będzie posiadała własne, specyficzne surowce oraz te, które otrzyma jako nagrody za wybitne osiągnięcia i dotarcie do określonego poziomu.
Cała gra będzie oceniana za pomocą z góry ustalonej punktacji i kryteriów.
Np.: Stworzenie alfabetu będzie wymagało napisania 15 znaków, które będzie rozpoznawał i umiał zinterpretować prawie każdy członek nacji (10% może być analfabetami). Oczywiście nie można kopiować znaków z jakiegolwiek używanego obecnie języka. (Nie liczę jakiś nam nie znanych).
2. Miliarderzy.
Skoro na forum ostatnio stały się popularne quizy, w takim wypadku spodziewam się iż ten event będzie cieszył się taką samą popularnością,a pytania cóż będą bardzo nietypowe.
3. LARP
Właściwie nie zrobiłem jeszcze ankiety, więc jeśli macie jakieś życzenia, proszę piszcie.
4. Ambasador
W nowym stylu. (Jeśli tylko znajdę czas) Będzie można podróżować na własnych nogach po świecie ambasadora, zbierając podatki, rabując karawany i tocząc bitwy.
Wszelkie komentarze pomysły itd.. mile widziane!
Zjazd wakacyjny 2009 - Rozrywka
Moderator: Chimeria
Zjazd wakacyjny 2009 - Rozrywka
We do not sow
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Re: Zjazd wakacyjny 2009 - Rozrywka
Ja z chęcią się wezmę za Miliard w Rozumie, i tym razem nie o kreskówkach:P Zakładam, że zjazd jest w drugiej części sierpnia? Bym miał czas przygotować pytania.
Tylko.. Jak się bawimy? W normalne kategorie typu polityka, geografia itp, czy bardziej MW, czyt. fantasy, anime, kreskówki (:P A jednak:P) historia MW (będę potrzebował wsparcia) itp?
Tylko.. Jak się bawimy? W normalne kategorie typu polityka, geografia itp, czy bardziej MW, czyt. fantasy, anime, kreskówki (:P A jednak:P) historia MW (będę potrzebował wsparcia) itp?
A nie mogą być oba spektra pytań? :P
< korm> O JEZU PANIE KURCZAKU NIECH PAN TEDY NIE WYCHODZI Q_Q
< korm> TAK UCZY JEZUS
< korm> TAK UCZY JEZUS
Chciałem jednak z wiedzy powszechnej unikając nadmiernego korzystania z tematów jak anime, bajki Debarta, historia Młodzieży Wszechpolskiej itd... : P Wciąż pytania będą nie typowe, ale przecież nie byłoby zabawy gdybym je tu wypisał.
We do not sow
Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupienia Osadników z Catanu i jakiegoś dodatku, więc jeśli ty ich nie przywieziesz, to ja to zrobię, Windu :P
A pomysł z alfabetem mi się podoba oO
Co do Miliarda w rozumie, to mam nadzieję, że 80% pytań nie będzie dotyczyło historii Chin :P
A pomysł z alfabetem mi się podoba oO
Co do Miliarda w rozumie, to mam nadzieję, że 80% pytań nie będzie dotyczyło historii Chin :P
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
Skarb narodów zostanie zaprojektowany tak, abyście oprócz doskonałej zabawy pełnej projektowania społeczeństwa od podstaw (może Matriarchat, a może komunizm) i tworzenia sztuki (przedstawienia, rzeźba, malarstwo) poznali też prawa rządzące się nim (wiele z tych rzeczy pewnie znacie, ale z drugiej strony czasem mamy coś w świadomości, ale nie potrafimy sobie tego uzmysłowić i porządnie poukładać).
Sao oczywiście, że milionerzy nie będą z historii Chin, tylko Wielkiej Brytanii i USA : P. Wiedza powszechna + ciekawe dodatki i pewnie będzie jakaś nagroda pieniężna żeby podkręcić atmosferę. No i oczywiście będzie trzeba przejść eliminacje 1/10, kto pierwszy poukłada odpowiedzi w odpowiedniej kolejności (przy czym myślę, że będzie można spróbować kilka razy podejść do eliminacji). Pewnie razem rozegramy z cztery finały.
O właśnie widzę, że się walnąłem, nie miał być Miliard w Rozumie tylko Miliarderzy. Poprawiam.
Sao oczywiście, że milionerzy nie będą z historii Chin, tylko Wielkiej Brytanii i USA : P. Wiedza powszechna + ciekawe dodatki i pewnie będzie jakaś nagroda pieniężna żeby podkręcić atmosferę. No i oczywiście będzie trzeba przejść eliminacje 1/10, kto pierwszy poukłada odpowiedzi w odpowiedniej kolejności (przy czym myślę, że będzie można spróbować kilka razy podejść do eliminacji). Pewnie razem rozegramy z cztery finały.
O właśnie widzę, że się walnąłem, nie miał być Miliard w Rozumie tylko Miliarderzy. Poprawiam.
We do not sow
Fajnie ,ze atrakcje, tylko jak miejsca na zjazd ne wybierzemy to ne bedzie gdzie tych atrakcji przeprowadzać. Bo i z tego co widzę to czas ne jest bynajmniej ju zaklepany na koniec sierpnia......
Ten Skarb narodów brzmi nieźle :D Coś czuję ,że wezmę w nim udział ^^ Aż mnie ciekawią te pytania z Milionerów (:
Ten Skarb narodów brzmi nieźle :D Coś czuję ,że wezmę w nim udział ^^ Aż mnie ciekawią te pytania z Milionerów (:
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.