B.A.K.A. Y2K11
Moderator: Chimeria
B.A.K.A. Y2K11
Ktoż jedzie:
(kolejność losowa)
+ Roe,
+ Korm,
+ Caibre,
+ Ch4os,
+ Crow,
+ Windu,
+ Jian,
+ Chime,
+ Noire,
+ Aria,
+ Distant,
+ Maczer (50%)
+ Sao
+ REn
+ Psych (20%)
+ Samuel Kalkin
+ Ziza
+ Raflik
+ Brat REna :D
+ Boki (80%)
Przygotowania do Baki rozkręcają się powoli. Nowa strona niebawem ruszy, a z nią reklama :)
Umowa ze szkołą ma być podpisana do końca tego miesiąca, więc można uznać ,ze konwent się odbędzie ;p
Takoż ne ukrywam ,że liczę na Was i przy tej edycji [;
Na początku mam zapytanie do naszych utalentowanych rysowniczek i rysowników - czy chcecie zrobić jakieś grafiki na Bakę? W tym roku będzie konwencja zombie - większości forum pewnie przypadnie do gustu (;
Grafiki potrzebne będą do różnych celów, przede wszystkim jako pierwszy plakat.
Potem między innymi:
- Informator,
- Wejściówki (dla konwentowiczów),
- IDki dla obsługi,
- Kartki na sale,
- Jak będą jakieś koszulki czy bluzki, to też,
W tym roku chcę jakoś zadziałać żeby graficy byli wymienieni tez na stronie www w jakiejś osobnej zakładce czy coś. Zwykle są traktowani trochę "po macoszemu" i nigdzie ne ma o nich informacji, a przydała by się im reklama p; No chyba ,ze ktoś ne chce ,żeby było o nim wiadomo x_X
Takoż, są jacyś chętni do grafikowania na konwent :D?
(kolejność losowa)
+ Roe,
+ Korm,
+ Caibre,
+ Ch4os,
+ Crow,
+ Windu,
+ Jian,
+ Chime,
+ Noire,
+ Aria,
+ Distant,
+ Maczer (50%)
+ Sao
+ REn
+ Psych (20%)
+ Samuel Kalkin
+ Ziza
+ Raflik
+ Brat REna :D
+ Boki (80%)
Przygotowania do Baki rozkręcają się powoli. Nowa strona niebawem ruszy, a z nią reklama :)
Umowa ze szkołą ma być podpisana do końca tego miesiąca, więc można uznać ,ze konwent się odbędzie ;p
Takoż ne ukrywam ,że liczę na Was i przy tej edycji [;
Na początku mam zapytanie do naszych utalentowanych rysowniczek i rysowników - czy chcecie zrobić jakieś grafiki na Bakę? W tym roku będzie konwencja zombie - większości forum pewnie przypadnie do gustu (;
Grafiki potrzebne będą do różnych celów, przede wszystkim jako pierwszy plakat.
Potem między innymi:
- Informator,
- Wejściówki (dla konwentowiczów),
- IDki dla obsługi,
- Kartki na sale,
- Jak będą jakieś koszulki czy bluzki, to też,
W tym roku chcę jakoś zadziałać żeby graficy byli wymienieni tez na stronie www w jakiejś osobnej zakładce czy coś. Zwykle są traktowani trochę "po macoszemu" i nigdzie ne ma o nich informacji, a przydała by się im reklama p; No chyba ,ze ktoś ne chce ,żeby było o nim wiadomo x_X
Takoż, są jacyś chętni do grafikowania na konwent :D?
Last edited by USAGI on Sun Sep 18, 2011 12:03 pm, edited 4 times in total.
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
Re: B.A.K.A. Y2K11
sounds interesting, more details
Zacnie ,bardzo mnie cieszą Wasze chęci \^o^/
Na plakat to myślę max koniec czerwca.
Na pozostałe grafiki, połowa sierpnia. Trzeba to potem jeszcze ładnie poskładać ,obrobić i podrukować :)
Aczkolwiek, jak będą wcześniej to też dobrze :D
Grafiki powinny być kolorowe, ewentualnie te do informatora mogą być B&W.
Konwencja zombie - więc jakie sobie tam wymyślicie radośnie wariacje na ten temat. Aczkolwiek żeby jakoś to się wiązało z mangą/anime czy Japonią. Kreska, postacie czy motywy zawarte w grafice. Bez tła ma się rozumieć. Na rozdzielczościach się ne znam /; Ale hm, format A4 albo połowa z A4 była dobra jeśli mnie pamięć z poprzedniej edycji ne myli :)
Na plakat to myślę max koniec czerwca.
Na pozostałe grafiki, połowa sierpnia. Trzeba to potem jeszcze ładnie poskładać ,obrobić i podrukować :)
Aczkolwiek, jak będą wcześniej to też dobrze :D
Grafiki powinny być kolorowe, ewentualnie te do informatora mogą być B&W.
Konwencja zombie - więc jakie sobie tam wymyślicie radośnie wariacje na ten temat. Aczkolwiek żeby jakoś to się wiązało z mangą/anime czy Japonią. Kreska, postacie czy motywy zawarte w grafice. Bez tła ma się rozumieć. Na rozdzielczościach się ne znam /; Ale hm, format A4 albo połowa z A4 była dobra jeśli mnie pamięć z poprzedniej edycji ne myli :)
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
Spoko, każdy jak robi jakikolwiek swój pic to myślę, że przynajmniej w dobrej jakości, więc o rozdzielczość sie nie martw.
Stronka o grafikach to faktycznie dobry pomysł, a czy na wszystkich projektach jest możliwość, żeby został nick lub www osoby, która go wykonywała?
Stronka o grafikach to faktycznie dobry pomysł, a czy na wszystkich projektach jest możliwość, żeby został nick lub www osoby, która go wykonywała?
Nick i strona www może być na grafice, ale jak się grafikę zmniejszy to raczej będzie to średnio czytelne /; A jak zrobisz za duży napis ,żeby było go widać na grafice która będzie np. na wejściówce to może zakrywać za dużo grafiki p; Najlepiej najpierw dobrać która grafika bezie na czym, a potem dodać napis na grafice, wiedząc jak to będzie wyglądać ostatecznie - czy będzie czytelny i ne za duży (:
W senie jeżeli masz na myśli projekty/grafiki które będą już na jakichś materiałach.
W senie jeżeli masz na myśli projekty/grafiki które będą już na jakichś materiałach.
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
Spoko, graficy (taki zawód nie istnieje ofc) od tego są żeby to dobrze połączyć ;]
Niemniej ok, najpierw rysunki
Niemniej ok, najpierw rysunki
Ok, juz prawie wszystko wiem :D - reszte wątpliwości posłałam ci na gg, Usi.
No to do roboty~
No to do roboty~
Conquered, we conquer.
Jest gdzieś przykład okładek, ulotek z ostatniego razu?
OKa, na dniach wrzucę jakieś materiały :)
Zapomniałam jeszcze dodać ,ze to mają być zombiaki ależ również i marines albo cywile walczący z zombiakami ;) np. cywil z chustą na głowie, broniący się kijem do golfa przed gryzącym go w kostkę zombiakiem ;D Czy cuś takiego tyż [;
Zapomniałam jeszcze dodać ,ze to mają być zombiaki ależ również i marines albo cywile walczący z zombiakami ;) np. cywil z chustą na głowie, broniący się kijem do golfa przed gryzącym go w kostkę zombiakiem ;D Czy cuś takiego tyż [;
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.