Left 4 dead

Miejsce na lekkie, spamerskie tematy, testy, linki i obrazki.

Moderator: GvS

Windukind

Left 4 dead

Post by Windukind »

Wszyscy tą znają, wszyscy w tą grają i wszyscy nowe mapy ściągają:
http://www.l4dmaps.com/details.php?file=17
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Akaryuu

Re: Left 4 dead

Post by Akaryuu »

a propo left 4 dead pytanie.. Poniewaz na sylwku nie gralem, to mam maly problem.
O ile juz wiem jak sie polaczyc do serwera z konsoli, to nie do konca rozumiem hosting.
Czy server tez trzeba uruchamiac z konsoli i czy to znaczy ze mozna grac tylko pojedyncze mapy zamiast calej kampanii po kolei?
Look at me! Look at how large the monster inside me has become!
Norrdec

Post by Norrdec »

Uruchamianie servera:
ustawiasz sv_lan na 1

sv_allow_lobby_only costam na 0

map <podpowiedz do mapy>
Mapy w kazdej kamapani są ze sobą połączone wewnętrznie (znaczy jest trigger na końcu mapy:włączmapeonazwie+1dotej)
więc można przejść całą kampanie.
Jeśli coś nie działa to można się odezwać do mnie na gg (5716310)
< korm> O JEZU PANIE KURCZAKU NIECH PAN TEDY NIE WYCHODZI Q_Q
< korm> TAK UCZY JEZUS
c914

Post by c914 »

Wszyscy tą znają, wszyscy w tą grają i wszyscy nowe mapy ściągają:
Trzy razy NIE!

/me obejrzał linka... a wiec to jest to binarne monstrum któremu hołd i ofiarę z własnego cennego czasu oddawaliście na sylwestrze... pff.
USS George Washington - 90 tysiecy ton dyplomacji.
Chimeria

Post by Chimeria »

*supports Cyfer*
zasypiałam przy was jak w to graliście, chwilami brutalnie budzona krzykami "Boomer!" "Hunter!" "Tank!" "Witch!"
Za pierwszym razem to ostatnie mnie zainteresowało (zwłaszcza, że zabiło bodajże Licha).
Namakku

Post by Namakku »

Yntelygentna gra jak widzę. Niech zgadnę - wysilać szare komórki trzeba tu jedynie po to by wymyślać coraz to bardziej fantazyjne sposoby na przemielenie żyjących inaczej? :]
Św. Adolf Onanista - patron niespełnionych malarzy
Crow

Post by Crow »

Nop, sposoby pozbywania się nieżyjących pozostają tradycyjne. Wysilić szare komórki trzeba do tego, by przekonać Twoich trzech kompanów, żeby zamiast biegać cholera jedna wie gdzie pomogli Tobie. Zombiaki nie są trudne do zabicia, ale mogą łatwo Cię obezwładnić/przewrócić/opleść językiem/etc. Inne z kolei jak się na Ciebie rzucą, to musisz uciekać gdzie pieprz rośnie i liczyć, że pozostali członkowie zespołu go zabiją, zanim on dopadnie Ciebie. Próba koordynacji pracy w zespole, starcie zdolności i aspiracji przywódczych poszczególnych członków, czy zwięzła a jednocześnie treściwa i zrozumiała komunikacja są zawsze ciekawym wyzwaniem, również intelektualnym.
Windukind

Post by Windukind »

Gra po prawdzie wykazuje jak ciężko grać zespołowo, wciąż mam koszmary z ludźmi wbiegającymi mi przed lufę kiedy strzelam. Dużo łatwiej jest przejść kampanie na wyższych poziomach z botami niż z żywymi graczami.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Faroo

Post by Faroo »

Woah. Pooglądałem trochę gameplayu i trailerów na yt, mocna rzecz. Mam nadzieję, że dalej będziecie w to grać, jak już będę miał możliwość podłączenia się do gry :>
GvS

Post by GvS »

Tutaj link do poradnika o L4D na Garenie:
http://www.garena.com/forum/viewthread.php?tid=419115

Dotychczas gralismy max w 4 osoby, co jest jedynie połową możliwości gry. Może następnym razem uda nam się zebrać kolejnych czterech graczy i walka z "żywymi" zombiakami będzie o wiele ciekawsza.
A necromancer is just a really late healer.
Post Reply