Pralko-suszarka
Moderator: Crow
Pralko-suszarka
Hejka. Ma ktoś może w domu, lub u znajomych takie ustrojstwo? Słyszałem bardzo dużo pozytywnych opinii o oddzielnych suszarkach, zwłaszcza wywiewowych. W pralko-suszarkach suszarka jednak zawsze jest kondensacyjna a o takowych opinie już czytałem różne. Zastanawiam się nad zakupem takiego urządzenia, żeby nie walała mi się po całym mieszkaniu susząca się bielizna...
Re: Pralko-suszarka
Ja mam osobno pralkę i osobno suszarkę. Acz z suszarki od lat ne korzystam o_O Kiedyś była w częstym użyciu, teraz stoi i wygląda D: (przez okno). Jak korzystałam, to było całkiem spoko, więc jeżeli jest Ci potrzebna to polecam [; Moja jest jakaś niefirmowa, ale daje radę już z .....12 lat chyba D: Główna zaleta (poza niewalającymi się ubraniami po domu) to to ,że masz szybciej suche ubrania niż normalne - przynajmniej ja tylko po to jej używałam jak coś szybko suchego potrzebowałam.
Zamiast kupować, podrzucaj ubrania do suszenia urodziwej sąsiadce ; P
Zamiast kupować, podrzucaj ubrania do suszenia urodziwej sąsiadce ; P
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
A czemu przestałaś z niej korzystać? Na sąsiadki mam lepsze teksty niż 'wysusz mi te ubrania, kobieto'.
Ja się zawsze zastanawiałam, czy po takim suszeniu w bebnie potem ubrania się ciezej prasuje, bo są pewnie nieźle wygniecione. Tak czy inaczej, jak sie nie prasuje na bieżaco, to ubrania i tak sie będą walały po, mieszkaniu - tyle ze suche 8)
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
For you
For you
For you
Suche można schować do szafy :D. Takie suszarki mają dwa rodzaje suszenia - do prasowania i do szafy. W opcji 'do szafy' nie trzeba prasować, chociaż są trochę wygniecione. W opcji do prasowania zostają troche bardziej wilgotne, ale za to łatwiej wyprasować. No i problemu prasowania nie ma w przypadku bielizny.
Przestałam używać bo zaczęłam po prostu prać odpowiednio wcześniej żeby pranie wyschło wisząc sobie w mieszkaniu (: Tak bardziej ekologicznie [;
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
i ma większy klimat, a nie jakies tam suszarki jak US FAG...USAGI wrote:Przestałam używać bo zaczęłam po prostu prać odpowiednio wcześniej żeby pranie wyschło wisząc sobie w mieszkaniu (: Tak bardziej ekologicznie [;
A od kiedy wy prasujecie dres po praniu? O_o
'cos im the definition of the worst kind of mean
so... are you rebel?
so... are you rebel?
no nie gadaj że dresu nie prasujesz...paski c inie odpadaja?roevean wrote:A od kiedy wy prasujecie dres po praniu? O_o
Crow, that totally makes sense then. Ja też nie lubie, jak się bielizna majta ( x) ) po domu, ale my juz mamy pralkę i chyba na tym pozostaniemy. Tak czy inaczej, zakup czegoś takiego wydaje się ciekawy, no poza aspektem ekologicznym pewnie. Takie suszenie ma na pewno jakieś oznaczenie poboru energii. Wirowanie w pralkach zwykle sięga do B czy nawet C klasy energetycznej. To pewnie też będzie troche żarło.
Last edited by Saovine on Sat Jun 09, 2012 1:29 pm, edited 1 time in total.
My boy builds coffins, he makes them all day
For you
For you
For you
For you
For you