Konwencja sylwestrowa Y2K18/19!

Tu dowiesz się o wszystkich spotkaniach i zjazdach mających miejsce w realu.

Moderator: Chimeria

Konwencja sylwestrowa tym razem to...

Poll ended at Fri Sep 21, 2018 9:42 am

Zjazd MW! (np Domek nr 4, Bum Chimeria, Mokra Włoszka, Kajaki, Sułtanat itp)
10
56%
Memy Internetowe!
4
22%
Sylwester awatarów MW!
1
6%
Postacie historyczne lub z powieści fantastycznych!
0
No votes
Anime (+merge Pokemony i SailorMoon)!
0
No votes
Postacie z serialu!
0
No votes
Punki!
0
No votes
Kickass! Sylwester naszych super-alter ego!
0
No votes
Gender Swap!
0
No votes
Powrót Ciemnogrodu!
0
No votes
Plastic free Barbie!
0
No votes
Jednorożce i Wróżki!
0
No votes
Kim chciałeś być jak dorośniesz i dlaczego Ci nie wyszło!
0
No votes
Janusze i Grażyny!
0
No votes
Kupa!
3
17%

Total votes: 18

Chimeria

Konwencja sylwestrowa Y2K18/19!

Post by Chimeria »

Zebrałam opcje z poprzednich ankiet, ankieta trwa do powiedzmy połowy/końca września?

Jeśli chcecie dodać coś fajnego do ankiety to piszcie :x

Proszę o głosowanie tylko te osoby, które na sylwestra się wybierają :]

ps. jak wygra kupa, to nie zamierzam robić arta na kubek ;P
Crow

Re: Konwencja sylwestrowa Y2K18/19!

Post by Crow »

Zachęcam do głosowania na opcję 'zjazd MW'. Pomiędzy lokacjami, osobami i wydarzeniami powinien dać pole do popisu kreatywnym oraz kilka pomysłów na proste kostiumy tym, którzy mogą zainwestować mniej czasu. Można przebrać się za lampion szczęścia, templum-templum, za Boklera czy gruchę...
KptKenji

Post by KptKenji »

Swój głos oddałem na kategorię "Kupa".
Daje ona przebierającym się tak ogromną swobodę wyrazu, jak żadna inna. Można przebrać się konserwatywnie, za stolec, ale też za dowolny samochód francuskiej produkcji, kocią kuwetę a także jakąkolwiek postać że Sword Art Online.

"Sky is the limit" :)
"You are trying to understand madness with logic. This is not unlike searching for darkness with a torch."
Noire

Post by Noire »

Aby uniknąć deadlocka (remis, mała przewaga, duże ratio niegłosujących do głosujących) po otwartym głosowaniu będziemy jeszcze wyłaniać temat ostateczny spośród dwóch zwycięskich kategorii.
Głosowanie będzie jawne i każdy z uczestników Sylwestra MW wpisany na listę obecnych zostanie zapytany o swoją preferencję tematyczną. Pozwoli nam to uniknąć później dram w postaci "Ej ja nic nie wiedziałem o żadnym głosowaniu" albo "Nie mogłem zagłosować bo nie mam konta na forum".

Następnie, spośród głosujących na zwycięską kategorię zostanie wybrany Wodzirej Konwencji (tm), którego zadaniem będzie nadanie kształtu eventom na dzień sylwestrowy - dzięki temu będziemy wiedzieli jak to wszystko ma wyglądać. Oczywiście osoby, które głosowały na przeciwną kategorię też będą mogły zgłaszać swoje pomysły do zwycięskiej kategorii. Ważne jest po prostu to by ustrzec się od sytuacji gdzie nic nie będzie zrobione, bo nikomu nie chce się zebrać.
Conquered, we conquer.
USAGI

Post by USAGI »

Czyli jednym słowem, wymyślając wodzireja zniechęcacie ludzi do głosowania na kategorię, która Wam nie pasuje ;) Eh, starość.

"Nothing is impossible here..." is no longer here.
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
KptKenji

Post by KptKenji »

Noire wrote:Następnie, spośród głosujących na zwycięską kategorię zostanie wybrany Wodzirej Konwencji (tm)
W 1933 też myśleli że wybierają wodzireja konwencji...
"You are trying to understand madness with logic. This is not unlike searching for darkness with a torch."
Noire

Post by Noire »

Wtf? Nie mam pojęcią czemu tak to odbierasz Uso - napisałam, że chodzi o to by uniknąć sytuacji, że wybierze się konwencję, a nie będzie komu robić eventów.
To naturalne, że lepiej wybrać spośród osób, które zwyczajnie "czują klimat" i mają na to lepszy pomysł.
Napisałam tez, ze osoby z konwencji ktora przegrala moga zglaszac eventy, więc podwójnie nie rozumiem tego zarzutu. Chodzi o to, żeby było to dobrze ogarnięte, a nie "wygraliśmy, co dalej?".

KptKenji wrote:
Noire wrote:Następnie, spośród głosujących na zwycięską kategorię zostanie wybrany Wodzirej Konwencji (tm)
W 1933 też myśleli że wybierają wodzireja konwencji...
A to był Kierownik Imprezy :D
Conquered, we conquer.
Satsuki

Post by Satsuki »

Skoro wybieracie konwencję trolla i bulwersujecie się, że nikt nie traktuje jej poważnie to zakładam, że macie jakiś pomysł na sylwester w stylistyce kupy? Moim zdaniem pomysł Noire jest bardzo dobry.
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Chimeria

Post by Chimeria »

A czemu wodzirejstwo jest niby zniechęcające tylko dla osób, które popierają temat, który "nam" się nie podoba? Może czas by eventy sylwestrowe (a nie ogólno-zjazdowe) robił ktoś poza Crowem, zwłaszcza, gdy na tapecie jest dość dziwna konwencja? Szczerze, ja się nie palę do wodzirejstwa w żadnym z tych tematów, ale dostosuję się do konwencji. Mogę być wodzirejem jak będzie temat animu ^^ A teraz może bez dram, że jedna grupa chce uwalić drugą, więc zaczynają się wjazdy na starość? Co więcej, to czy dana konwencja się komuś podoba, to kwestia gustu, a nie wieku.
Poczekajmy jeszcze na resztę zainteresowanych.
KptKenji

Post by KptKenji »

Chi, przypominam, że zaległy sprzed 2 lat event NerdFights 2.0 Aniu 50% Edition jest ready-to-go i na pewno będzie potrzebował asesorów :)
Post Reply