Teoria Wzrostu - Komentarze

Opinie i komentarze forumowiczów na temat prowadzonych wątków
Windukind

Re: Teoria Wzrostu - Komentarze

Post by Windukind »

To odpowiedź na TWOJĄ wizję, chyba nie spodziewałeś się, że pozostanie to bez odpowiedzi.
A nie mogłaś chociaż spróbować wymyślić jakąś logiczną odpowiedz odpowiadającom wydarzeniom. Piszący i postacie to różne osoby, Tobie się to myli jak widać w cytacie.
Przytłacza mnie wprost ta tona. Z dwóch postów, dwa razy zagrano: w ciągu jednego dnia od zera do milionera.
A to tylko fabryka.
No i ale wcześniej wyrobiliśmy reputacje i znajomości. Wcześniej była prezentacja Psiej Ligi, spotkania z biznesmenami (jeszcze jak Windu był). Poza tym samo udziałów kosztowało nas kopalnie.
Kochani pacyfiści:
Quote:
lekcję samoobrony – nie koniecznie defensywnej.W swoim wyposażeniu mieli broń - nie tylko bezpośredniego kontaktu. Zaczęto więc szykować się na odparcie wrogów i złapanie morderców.
To powyżej i to co napisałaś to nie to samo.
Tak, 'kochani pacyfiści' z bronią, to nie idioci. Żyją gdzie żyją, brak potrzeby używania przemocy nie wyklucza posiadania broni.
Btw:
Pacyfizm – ruch społeczno-polityczny dążący do pokoju, potępiający wszelkie wojny (a także przygotowania do nich) bez względu na ich przyczyny. Pacyfiści domagają się ustanowienia trwałego pokoju między narodami. Chcą, by wszelkie konflikty rozwiązywane były zgodnie z literą prawa międzynarodowego bez uciekania się do użycia sił zbrojnych. Znamienny dla pacyfizmu jest jednolity stosunek do każdej z wojen: i tej agresywnej, i tej obronnej, i tej narodowowyzwoleńczej - każda jest potępiana.
Można, ale na szczęście jestem osobą, która tak niskich zagrywek nie stosuje, inaczej jak do pstryczka w nos.
Możesz mi zabijać NPC, ale rób to z głową. Ja doskonale rozumiem, że postacie pewnego dnia zginą. Dlatego nie robię nieśmiertelnych demonów i dlatego lubię grę o tron. A na Twoje sptryczki w nos nawet Crow przyznaje, że są słabe, a on wierz mi stara się wyrównać Ci szanse. Nawet sama niewytrzymałaś jak pokazałem Ci jak Twoje pstryczki dają niesmak.

I tak, Maczer po raz kolejny powtórzę większą czcionką bo może nie widać: Orkadis składa się z wyrzutków, dlatego tak bardzo bezsensowne jest, że nagle zaczną atakować tych, którzy chcą mieszkać w nim. Wszyscy to zrozumieli, poza Wami.
Hm czemu tego nie zrozumieliśmy? Nie wiem, może dlatego, że zanim ktoś w ogóle dojechał do Orkadis postanowiono nas złapać żywych lub martwych, a tłum przygotowywał się do odparcia wrogów. Oskarżono organizacje, która jest półkontynentu za jakąś junglą. Naprawdę nie miałaś żadnych wątpliwości, kto w to uwierzy, jak to pisałaś?

Zostaniesz sprawdzony czy nie jesteś oszustem, sadystą, zoofilem, pedofilem, alfonsem itp Przyjmiesz nasze prawa? Zapraszamy
Ah zapomniałaś o długiej liście dodatkowych wymagań wobec mężczyzn. Kolejna rzecz do nienawiści uzupełniająca obraz: brak tolerancji.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Caerth

Post by Caerth »

SANDVICH!
<for Cai only... and maybe a little for Xellas>
Pure love man, pure love.
My soul is still the same
But it has many names
Xellas
Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna

Post by Xellas »

Windukind wrote: A nie mogłaś chociaż spróbować wymyślić jakąś logiczną odpowiedz odpowiadającom wydarzeniom. Piszący i postacie to różne osoby, Tobie się to myli jak widać w cytacie.
Mnie się myli? Masz problemy z interpretacją.
To było bardzo logiczne, rada dostaje informacje o planowanym przybyciu delegacji -> mają przyjechać następnego dnia -> podróż Kurta miała trwać 3 dni, a 19 jest w kopalni. A tu nagle w nocy pożar. Obca organizacja, która w sąsiednim mieście przejmuje wpływy+tajemniczy pożar = Podejrzenie.
Może tak będzie wyraźniej?
Przytłacza mnie wprost ta tona. Z dwóch postów, dwa razy zagrano: w ciągu jednego dnia od zera do milionera.
A to tylko fabryka.
No i ale wcześniej wyrobiliśmy reputacje i znajomości. Wcześniej była prezentacja Psiej Ligi, spotkania z biznesmenami (jeszcze jak Windu był). Poza tym samo udziałów kosztowało nas kopalnie.
Taa, bo przypadkiem się trafiło, że akurat Domina ją wykupić postanowiła, bo tak to już byłaby z powrotem u Was...

Tak, 'kochani pacyfiści' z bronią, to nie idioci. Żyją gdzie żyją, brak potrzeby używania przemocy nie wyklucza posiadania broni.
To powyżej i to co napisałaś to nie to samo.

Jak już mnie cytujesz to chociaż nie wyrywaj z kontekstu.
Orkadis może i nie było tak rozwinięte technologicznie jak Khartum, może i było pełne pacyfistów, ale nie głupców. Mieszkali w środku kontynentu otoczeni niezbadaną dżunglą, gdzie większość fauny i flory nie była pokojowo nastawiona. W przeciwieństwie do Khartum, tutaj obywatele odbierali lekcję samoobrony – nie koniecznie defensywnej. W swoim wyposażeniu mieli broń - nie tylko bezpośredniego kontaktu. Zaczęto więc szykować się na odparcie wrogów i złapanie morderców.
Mogą być pokojowo nastawieni, ale to nie znaczy, że nie umieją się bronić. Nie wiem, o co Ci chodzi. Nie można żyć w dżungli otoczonym niebezpiecznymi zwierzami, sąsiadować z miastem w którym są gangsterzy i nie być przygotowanym na odparcie ataku. To głupota.

Możesz mi zabijać NPC, ale rób to z głową. Ja doskonale rozumiem, że postacie pewnego dnia zginą. Dlatego nie robię nieśmiertelnych demonów i dlatego lubię grę o tron. A na Twoje sptryczki w nos nawet Crow przyznaje, że są słabe, a on wierz mi stara się wyrównać Ci szanse. Nawet sama niewytrzymałaś jak pokazałem Ci jak Twoje pstryczki dają niesmak.
On nie wyrównuje mi szansy, tylko poziomuje Twoje wybryki, a to różnica.
Hm czemu tego nie zrozumieliśmy? Nie wiem, może dlatego, że zanim ktoś w ogóle dojechał do Orkadis postanowiono nas złapać żywych lub martwych, a tłum przygotowywał się do odparcia wrogów. Oskarżono organizacje, która jest półkontynentu za jakąś junglą. Naprawdę nie miałaś żadnych wątpliwości, kto w to uwierzy, jak to pisałaś?
Nie pół kontynentu, tylko trzy dni licząc z Kopalni.
Zostaniesz sprawdzony czy nie jesteś oszustem, sadystą, zoofilem, pedofilem, alfonsem itp Przyjmiesz nasze prawa? Zapraszamy
Ah zapomniałaś o długiej liście dodatkowych wymagań wobec mężczyzn. Kolejna rzecz do nienawiści uzupełniająca obraz: brak tolerancji.[/quote]

Image
Nie znalazłam obrazka odpowiadającego mojemu despowi na tę wypowiedź. Zauważyłeś może, że zwracam się do Was per "chłopaki" więc użyłam męskiej formy do całej wypowiedzi?
I to, że tak odczytałeś to zdanie idealnie pokazuje, w którym momencie posta się zatrzymałeś. Tak bardzo ubodła Was myśl, że w mieście może być więcej kobiet? I to ja mam mieć problemy z odbieraniem postów osobiście? Shame on You.
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki

"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Windukind

Post by Windukind »

No wlasnie. Przejdzmy po kolei prze wydarzenia.
Rada dostaje informacje ( z nieznanych zrodel bo Kurt jedzie w sprawch biznesowych, a nie do rady) -Kurt zatrzymuje sie po drodze w kopalni- rada oskarza o podpale ludzi ktorych nikt nie widzial w miescie, ktorzy dopiero co przekroczyli granice polkontynentu jugnli dalej, straz graniczna pewnie to odnotowala- Ven nawowuje do wyrucenia obcych, nikt w miescie oprocz kontrahentow nie wie nawet ze ktos mial przyjechac- pytanie co robi tlum i pytanie czy sama dalabys sie przekonac taka teza?

Wedlug mnie albo teza pada. Co wiecej tlum szuka ofiar; obych, wiec kogokolwiek kto wyglada jak obcy i to martwych lub zywyh, a przeciez kazdy ma bron i obcy zabili ukochana przywodczynie.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Noire

Post by Noire »

Maczer wrote:Chciałbym też coś napisać o przewożeniu ludzi przez pół kontynentu w jednym poście ale w zasadzue to zaczynam podzielać zdanie /Windu. Czas zakładać plecak odrzutowy =]
Windu wrote: Przeczytałem za to post Crowa, który pokazał mi, że różnimy się na tyle sposobem myślenia, że pozostaje mi po gentelmeńsku odejść z questa
To idziecie czy nie? Bo póki co 'gentlemańskie' wychodzenie z questa wam nie wychodzi i kłócicie sie jak przekupy na targu.
W te albo wewte panowie :D

<wyciąga popkorn>
Conquered, we conquer.
Chimeria

Post by Chimeria »

Image
Rosomak

Post by Rosomak »

Wpieprzam się z postem, bo i tak jest bez znaczenia dla fabuły.
Crow

Post by Crow »

Hym, Mat, co my teraz zrobimy z Tobą przez te 20 dni, żeby nadgonić pozostałe linie fabularne? Jeśli masz ochotę spędzić trochę czasu w Akademii, to zapraszam. Myślę, że możecie też dojść do bazy ZCMu - tam na pewno każdego kto bije zergów przywitają z otwartymi ramionami.

@Dziewczyny - cieszę się, że komentarze utrzymują swoją wartość rozrywkową :D.
Raflik

Post by Raflik »

Post up, oraz opis "medykamentu" up...
Przepraszam za małą dozę przepakowatości, ale Cai musi oślepić mnie blaskiem swojego przepactwa, abym mógł delikatnie zacząć świecić swoją poświatą.

A.. i jeszcze w opisach broni jest "up" medykamentu... żeby przypadkiem mi się żadne smoki czy inne żywiołaki ognia nie zespawnowały >D
Maczer

Post by Maczer »

Post up.
Cieszę się, że ludzie przychodzą oglądać dramy. Zaznaczę do tego, pani Noire, że wychodzenie z questa nie jest przedsięwzięciem na jednego posta o ile nie planuje się zamienić w Dark Caibra i rozpieprzyć połowy planety <3
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
Post Reply