Sylwester Y2K13/14

Tu dowiesz się o wszystkich spotkaniach i zjazdach mających miejsce w realu.

Moderator: Chimeria

Debart

Re: Sylwester Y2K13/14

Post by Debart »

Hej Mat,

Bartmobil niestety dojedzie do Kanii dopiero 30tego, może 29tego wieczorem:(

Jakby wam wpadł do głowy szatański pomysł turnieju soul calibura to poczekajcie do 30tego plox! Też chcę wziąć udział:(
Crow

Post by Crow »

Ja na chwilę obecną mam samochodowy komplet.
Satsuki

Post by Satsuki »

Niech Cie Caibre zabierze, mial w koncu jechac przez 3city!
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
ryuzok

Post by ryuzok »

Caerth wrote:Pfft.

Kluczowe pytanie - kiedy?
jak logika nakazuje: from day #1, or even earlier!
Rosomak

Post by Rosomak »

Caerth da radę się jeszcze z Tobą zabrać samochodem z trójmiasta?
USAGI

Post by USAGI »

wRonka na sylwestrze jednak ne będzie. Pytanie: czy są chętni na turnieje starych gier? StarCraft I, Wormsy albo Dyna? Jak tak, to mogę zakombinować 2 PCty, więcej ne mam jak zabrać. Czekam na deklarację chętnych do niedzieli wieczorem, czyli 22.12.2013 do 18:00.

Ze swojej strony mogę poprowadzić konkurs wiedzowy o Sailorkach i o Japonii o znośnym poziomie trudności - prowadziłam je na kilku konwentach. Konkursy ne są grupowe, przewidziane dla 10 osób każdy. Czas trwania ok 1-1,5h. Tutaj ne chcę robić grupowej rywalizacji, wiem co się wtedy dzieje z ludźmi... Ew. można zrobić grupy 2 osobowe, acz pewnie nawet 10 osób chętnych będzie problem znaleźć. Chętni?

Takoż w ramach paczki od Nita - mamy tak z 4-5 wieczorów na atrakcje. Co powiedzie na wieczorek z czytaniem przy kominku? Na zjazdach zawsze ktoś czyta książki, czasem ludzie wieczorem się nudzą jak inni grają w planszówki, a chyba na MW wszyscy czyta czasem książki czy gazety. Każdy zrobi sobie herbatkę, kawkę czy kakao i zasiądziemy przy kominku np. 20-23 lub w innych godzinach a później można zrobić jakieś drinkinggejmy. Mogę zabrać kilka randomowych gazet. Jacyś chętni?
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
Satsuki

Post by Satsuki »

będziemy czytać listy z bravo girl? :3
na konkurs wiedzy sie nie pisze.
Crow

Post by Crow »

Ewent z czytaniem brzmi bardzo fajnie, ale lepiej jakąś beletrystkę niż gazetę albo Bravo Girl. Może wybrałabyś Usa jakąś nowelkę, albo kilka opowiadań do czytania? Deklamowanie tekstu na głos to około stu kilkudziesięciu słów na minutę. Żeby tam się nie zanudzić na śmierć, a jednocześnie dać każdemu okazję się wykazać, szukamy tekstu nie dłuższego niż 20000 słów.

Na konkursy starych gier piszę się chętnie, ale tylko jeśli zabranie tego całego sprzętu nie jest dla Ciebie dużym problemem. Ktoś bierze już konsolę, więc gracze będą i tak mieli okazję się wyżyć.

Z wiedzówki z Sailorek zrezygnuję, natomiast gdybyś odfiltrowała pytania tak, żeby została tylko wiedza ogólna o Japonii brzmi bardzo ciekawie - nawet osoby słabo zaznajomione z krajem kwitnącej wiśni zapewne chętnie się czegoś dowiedzą. Przyznam, że konkurencja grupowa odpowiada mi dużo bardziej, ale decyzję o formacie pozostawiamy oczywiście organizatorom eventów.
USAGI

Post by USAGI »

@ Crow
Miałam tu raczej na myśli, ze każdy czyta co chce ale siedzimy sobie razem i każdy czyta sobie w swojej głowie o_O Jeżeli mamy wszyscy słuchać jednej osoby, to zaraz będzie flame o tym co mamy czytać i czemu Gra o Tron tom 66 jest jedyną słuszną pozycją...

Jak koniecznie potrzeba będzie rywalizacja grupowa to tak też pewnie się stanie.
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
Satsuki

Post by Satsuki »

erw. jak wszyscy w jednym miejscu mają czytać same sobie to fail. tez myślałam, ze jedną osoba czyta dla grupy. Moze jakies fanfice? albo wyjątkowo Durna książkę ...?
Post Reply